Skip to main content

Mensen die van natuur, ruimte en rust houden vinden in Finland hun droombestemming. In Finland vind je nog ongerepte natuur waar je kunt wandelen, fietsen en kanoën. Verspreid door heel Finland kun je overnachten in natuurhuisjes. Natuurhuisjes zijn vakantiehuisjes die zich bevinden op de mooiste plekken in de Finse natuur.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 natuurhuisjes in Finland!

1. Natuurhuisje in oosten van Finland

In het oosten van Finland kun je deze cottage huren. Het groene vakantiehuisje is recent gerenoveerd en heeft een Nederlandse eigenaar. Uiteraard beschikt de cottage over een sauna: bijna alle (vakantie)huizen in Finland hebben een sauna. Het natuurhuisje ligt midden in de natuur: rust, ruimte en privacy vallen je ten deel.

Natuurhuisje in Finland

Cottage in Savonrante. Foto: natuurhuisje.nl

Finland staat bekend om zijn overvloed aan meren en het wordt vaak ‘het land van de duizend meren’ genoemd. Het aantal meren in Finland wordt geschat op ongeveer 187.000, hoewel sommige schattingen zelfs hoger zijn. Het totale oppervlakte van de meren beslaat ongeveer tien procent van het landoppervlakte van Finland. Deze meren zijn van groot belang voor de Finse cultuur.

2. Cottage in midden van Finland

Het noorden van Finland is ongerept en overweldigend. Midden in deze paradijselijke omgeving kun je deze cottage huren. In de zomer kleuren de omliggende heuvels groen en tijdens de winter wordt het landschap bedekt door een laag sneeuw: hoe romantisch wil je het hebben! Het natuurhuis beschikt over een sauna en een open haard.

Cottage in Finland

Cottage in Finland. Foto: tui.nl

Helsinki is de meest noordelijk gelegen hoofdstad van de Europese Unie. Het ligt aan de kust van de Finse Golf, aan de zuidelijke kust van Finland. Helsinki is een bruisende en kosmopolitische stad met een levendige cultuur en een bloeiende kunst- en designscene. Een kenmerk van Helsinki is de moderne architectuur.

3. Houten natuurhuisje in midden Finland

Dit houten natuurhuis bevindt zich in het midden van Finland, telt twee slaapkamers en is geschikt voor vier personen. Deze personen zullen zich opperbest vermaken in en rondom het chalet. Binnen wacht een gezellige sfeer en een sauna. Buiten nodigt een ongerept landschap uit om verkend te worden. In het gebied zijn ook tal van wintersportmogelijkheden.

Natuurhuisje in Finland Interhome

Houten natuurhuis in Finland. Foto: interhome.nl

De Finse sauna is wereldberoemd en heeft een diepgewortelde betekenis in de Finse cultuur en levensstijl. Sauna’s worden beschouwd als een belangrijk onderdeel van de Finse identiteit en hebben een lange geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. In Finland zijn sauna’s wijdverspreid en gemakkelijk toegankelijk. Men schat dat er meer dan drie miljoen sauna’s zijn in Finland.

4. Blokhuis in midden Finland

Natuurliefhebbers en rustzoekers vallen met hun neus in de boter in deze blokhut in Finland. Het natuurhuisje ligt midden in de natuur aan een rivier. Het is aanbevelenswaardig om deze rivier te gaan verkennen met een bootje of kano. Je vaart dan door een betoverend landschap heen van naaldbossen en weidegronden.

Natuurhuisje in Finland

Natuurhuisje in Ranua. Foto: natuurhuisje.nl

Finland heeft een internationaal gerespecteerd onderwijssysteem dat wordt beschouwd als één van de beste ter wereld. Het Finse onderwijssysteem heeft de afgelopen decennia veel aandacht gekregen vanwege zijn opmerkelijke resultaten en benadering. Het Finse onderwijssysteem legt sterk de nadruk op gelijke kansen voor alle studenten. Het idee is dat elk kind gelijke toegang moet hebben tot hoogwaardig onderwijs.

5. Vakantiehuis met sauna in Finland

In het noordoosten van Finland kun je vakantievieren in dit natuurhuisje. Het vakantiehuis telt drie slaapkamers en is geschikt voor zes mensen. Voor de liefhebbers wacht een houtgestookte sauna. De omgeving van het Finse huisje is adembenemend. Zo grenst het huis aan een meer. Op dit meer kun je zwemmen, varen of vissen.

Natuurhuisje in Suomussalmi Finland

Natuurhuisje in noordoosten van Finland. Foto: natuurhuisje.nl

De Finse taal behoort tot de Finoegrische taalfamilie, die op zijn beurt deel uitmaakt van de grotere Oeraalse taalfamilie. Het Fins is uniek en verschilt sterk van de meeste andere Europese talen, zoals Germaanse of Romaanse talen. Een interessant kenmerk van het Fins is dat het geen verwantschap heeft met het Zweeds, hoewel beide talen officieel erkend zijn in Finland.

6. Blokhut in Fins Lapland

Fins Lapland is wereldberoemd en staat bekend om zijn ongerepte natuur. Midden in dit paradijs kun je deze grote blokhut huren. Het natuurhuis kan twaalf mensen herbergen die de beschikking hebben over vijf slaapkamers. De gasten van de blokhut kunnen gebruik maken van een roerboot, kano en visspullen. Met een beetje geluk spot je er het noorderlicht.

Blokhut in Finland in oud bos

Grote blokhut in Finland. Foto: natuurhuisje.nl

Finland heeft één van de laagste bevolkingsdichtheden in Europa. Met een bevolking van ongeveer 5,5 miljoen mensen op een landoppervlakte van ongeveer 338.000 vierkante kilometer, heeft Finland veel ruimte en ongerepte natuur. Het land staat bekend om zijn uitgestrekte bossen, die ongeveer zeventig procent van het totale landoppervlakte beslaan. Deze bossen zijn de thuisbasis van een rijke biodiversiteit.

7. Natuurhuis in Finland

In het hart van Finland kun je vakantievieren in dit natuurhuisje. Een vakantiehuis dat vier slaapkamers telt en geschikt is voor zes gasten. Het natuurhuis ligt vlak in de buurt van een natuurpark. Een natuurpark waar je wilde dieren kunt spotten zoals elanden, herten en lynxen. Het natuurhuisje ligt ook direct aan het water.

Natuurhuisje dichtbij natuurpark in Finland

Natuurhuisje dichtbij natuurpark. Foto: natuurhuisje.nl

Finland, met name de regio Lapland, wordt beschouwd als de thuisbasis van de Kerstman, ook wel bekend als Santa Claus. Rovaniemi, de hoofdstad van Lapland, speelt een speciale rol in het aantrekken van toeristen die de magie van de Kerstman willen ervaren. Rovaniemi heeft een speciale plek verworven als de officiële woonplaats van de Kerstman.

8. Blokhut op eiland in Finland

Finland kent oneindig veel grote en kleine eilanden. Midden op één van deze eilanden kun je vakantievieren in dit natuurhuis. De blokhut beschikt over drie slaapkamers en is geschikt voor acht personen. Het privé-eiland is volledig zelfvoorzienend dankzij de aanwezigheid van zonne- en windenergie en een waterzuiveringsinstallatie. In het omringende water kun je zwemmen, vissen en varen.

Lees ook: 10x natuurhuisje op een eiland in Nederland!

Blokhut op eiland in Finland

Natuurhuis op eiland in Finland. Foto: natuurhuisje.nl

Finland is de geboorteplaats van de bekende mobiele telefoonfabrikant Nokia. Nokia heeft een belangrijke rol gespeeld in de geschiedenis van de mobiele communicatie-industrie en was ooit een van ’s werelds grootste producenten van mobiele telefoons. Nokia werd opgericht in 1865 als een pulp- en papierfabriek en breidde later zijn activiteiten uit naar verschillende sectoren, waaronder telecommunicatie.

9. Natuurhuisje midden in Fins Lapland

Midden in Fins Lapland wacht dit 4-persoons natuurhuisje op natuurliefhebbers en rustzoekers. Fins Lapland is zowel in de zomer als in de winter een paradijselijke bestemming. In de zomer kun je het gebied wandelend, fietsend of met een kano verkennen. Als het gedurende winter gesneeuwd heeft, kun je deelnemen aan een spannende sneeuwscootersafari.

Natuurhuisje in Finland in Kuusamo

Natuurhuisje in Fins Lapland. Foto: natuurhuisje.nl

De Finse keuken maakt veel gebruik van lokale ingrediënten, die de culinaire tradities en smaken van het land weerspiegelen. Zo zijn ‘karjalanpiirakka’ traditionele Finse pasteitjes, gemaakt van een dun deeg gevuld met rijst of aardappelpuree. Ze worden vaak geserveerd met boter en eieren en zijn een populaire keuze voor ontbijt of als snack.

10. Tiny house in Finland

Midden in de natuur, maar toch dicht bij de stad? Huur dan dit tiny house in Finland. Het designhuisje bevindt zich aan een met-bossen-omzoomd meer, op slecht tien minuten varen van het centrum van Helsinki. Helsinki is de hoofdstad van Finland en ligt in het uiterste zuiden van het Scandinavische land.

Tiny house in Helsinki Finland

Tiny House in Helsinki. Foto: natuurhuisje.nl

Finland heeft een rijke sportcultuur en heeft aanzienlijke successen behaald in verschillende sporten op internationaal niveau. Zo is ijshockey is één van de populairste sporten en behoort het nationale ijshockeyteam tot de beste ter wereld. Het team heeft verschillende medailles gewonnen op Olympische Spelen en wereldkampioenschappen. Finland heeft ook veel getalenteerde ijshockey-spelers voortgebracht.

Meer natuurhuisjes in het buitenland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.