Skip to main content

Letland is één van de dunstbevolkte landen van Europa. Daarnaast beschikt het over een ongerepte natuur en rijke cultuur. Letland is daarom een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers, rustzoekers en cultuurbelangstellenden. De uitgestrekte bossen, talrijke rivieren en glasheldere meren vormen de ideale leefomgeving voor talrijke plant- en diersoorten. In het Baltische landje zijn op de mooiste plekken natuurhuisjes, vakantiehuisjes, ecohuisjes, blokhutten en vakantieboerderijtjes te huur.

Hieronder volgt een opsomming van 5 fraaie natuurhuisjes in Letland!

1. Natuurhuisje in Kalniški in Letland

Dit natuurhuisje staat in de plaats Kalniški. Kalniški ligt in de regio Koerland. De vrijstaande vakantie-accommodatie bezit 1 slaapkamer en is geschikt voor 6 personen. Contactloos verblijf behoort tot de mogelijkheden. Honden worden toegelaten. Wi-Fi is beschikbaar.

  • Beschrijving: Het natuurhuisje ziet er uiterst sfeervol uit en is bovendien van alle gemakken voorzien zoals een open haard, barbecue en kinderspeelplaats. Als klap op de vuurpijl is er een sauna aanwezig.
  • Omgeving: Het vakantiehuisje ligt in het natuurpark Pape. In Pape zijn wilde paarden en talrijke andere dieren te spotten.
Natuurhuisje in Letland

Natuurhuisje in Kalniški. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Letland is één van de drie Baltische staten. De twee andere zijn Estland en Litouwen.

2. Vakantiehuisje in Laimes Stari in Letland

In het Letse dorp Laimes Stari staat dit vakantiehuisje. Laimes Stari hoort bij de regio Koerland. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt op een landgoed, bezit twee slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen huisvesten. Huisdieren zijn welkom. Er is internettoegang.

  • Beschrijving: Het rietgedekte vakantiehuisje is een lust voor het oog en voelt gezellig en knus aan. Op het aanpalende terras staan comfortabele ligstoelen te wachten op mensen die maximaal willen ontspannen.
  • Omgeving: Op steenworp afstand van het vakantiehuisje bevindt zich het Oostzeestrand waar je heerlijk kunt zonnen en wandelen. Wandelen en fietsen kun je ook in de bosrijke omgeving.
Natuurhuisje Letland

Vakantiehuisje in Laimes Stari. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: De hoofdstad van Letland is Riga. Riga telt 665.222 (peildatum: 2021) inwoners en is daarmee de grootste stad van Letland én van alle Baltische landen.

3. Blokhut in Jaunlidumnieki in Letland

Deze blokhut staat in de plaats Jaunlidumnieki. Jaunlidumnieki ligt in de regio Vidzeme. De vrijstaande houten blokhut bezit 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Contactloos verblijf behoort tot de mogelijkheden. Honden worden toegelaten. Wi-Fi is beschikbaar.

  • Beschrijving: In het sprookjesachtige blokhutje kom je helemaal niets te kort. Gezellig met z’n allen eten en daarna ontspannen in de sauna.
  • Omgeving: De omgeving is van een oogverblindende schoonheid. Niet in de laatste plaats door de vlakbij liggende rivier Suda. De Suda leent zich prima om in gezwommen te worden.
Blokhut in Letland

Blokhut in Jaunlidumnieki. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Met een hoogte van 312 meter is de Gaizinkalns de hoogste berg van Letland. Daarmee is de Gaizinkalns een stukje lager dan de hoogste berg van Nederland; de 322,4 meter hoge Vaalserberg.

4. Ecohuisje in Saulkrasti in Letland

In het Letse dorp Saulkrasti staat dit ecohuisje. Saulkrasti hoort bij de regio Riga. Het vrijstaande ecohuisje ligt op een erf, bezit één slaapvertrek en kan maximaal twee mensen huisvesten. Contactloos verblijf behoort tot de opties. Huisdieren zijn welkom. Er is internettoegang.

  • Beschrijving: Het ecohuisje is een architectonisch hoogstandje; een lust voor het oog. Liefhebbers van de sauna en jacuzzi komen er prima aan hun trekken: het is er allemaal aanwezig.
  • Omgeving: Prachtige bossen en een dito zee kenschetsen de natuurlijke omgeving. Allemaal al wandelend en fietsend te ontdekken en beleven.
Ecohuisje in Letland

Ecohuisje in Saulkrasti. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: De Westelijke Dvina is de langste rivier van Letland. De 1.020 kilometer lange Westelijke Dvina ontspringt op de Russische Waldajhoogte en loost uiteindelijk zijn smeltwater in de Golf van Riga. Het Letse deel van de rivier heeft een lengte van 352 kilometer.

5. Boerderijtje in Krāslavas novads

Dit boerderijtje staat in de plaats Krāslavas novads. Krāslavas novads ligt in de regio Letgallen. De vrijstaande vakantieboerderij bevindt zich op een landgoed, bezit 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen.

  • Beschrijving: In deze nostalgische vakantieboerderij reis je terug in de tijd, maar met behoud van comfort. In de tuin wacht een barbecue om gebruikt te worden: gezellig!
  • Omgeving: Op de boerderij stappen kippen, ganzen, bizons en konijnen vrolijk rond. Buiten de boerderij kun je daarnaast talloze wilde dieren spotten in een overweldigende natuur.
Boerderijtje in Letland

Boerderijtje in Krāslavas novads. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Geen enkele Let heeft een vermogen van meer dan één miljard euro. Arnis Riekstinš mag zich met een vermogen van 172 miljoen euro de rijkste Let noemen.

In deze landen vind je ook mooie natuurhuisjes:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.