Skip to main content

Met oud en nieuw een natuurhuisje huren in Nederland is een goed idee. Wat is er nu leuker dan oudejaarsavond door te brengen met je familie of vrienden in een prachtig natuurlijk vakantiehuisje? Je kunt samen terugkijken op het afgelopen jaar en vooruitblikken op wat het nieuwe jaar te bieden heeft. En dat allemaal in een natuurlijke omgeving.

In deze blog ontdek je 10 leuke natuurhuisjes die je kunt huren voor oud en nieuw!

1. Natuurhuisje met oud en nieuw in Lage Vuursche

Dit natuurhuisje bevindt zich in Lage Vuursche. Lage Vuursche ligt in de provincie Utrecht. Het natuurhuisje telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal zes gasten. Lage Vuursche maakt onderdeel uit van de Utrechtse Heuvelrug: het op één na grootste natuurgebied van Nederland met ontelbaar veel wandel- en fietsroutes. Het natuurhuisje is ideaal voor oud en nieuw.

Natuurhuisje Lage Vuursche huren met oud en nieuw

Natuurhuisje in Lage Vuursche. Foto: natuurhuisje.nl

Oud en Nieuw wordt in Nederland gevierd op 31 december, de laatste dag van het jaar, en gaat over in 1 januari, het begin van het nieuwe jaar. Het is een tijd van feestelijkheden waarbij mensen vaak samenkomen om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen.

2. Oud en nieuw vieren in natuurhuisje

Aan de rand van natuurgebied Oisterwijkse Bossen en Vennen bevindt zich Vakantiepark Klein Oisterwijk. Op dit gloednieuwe park kun je verschillende natuurhuisjes met oud en nieuw huren. Op én om Vakantiepark Klein Oisterwijk worden talloze outdoor activiteiten georganiseerd. Dan moet je denken aan workshops boogschieten, survivaltochten, rugbyclinics en het bouwen van vlotten.

Natuurhuisje in Oisterwijk

Natuurhuisje op Vakantiepark Klein Oisterwijk. Foto: landal.nl

Het afsteken van vuurwerk is een traditioneel onderdeel van Oud en Nieuw in Nederland, evenals in veel andere landen over de hele wereld. Op de avond van 31 december, om middernacht wanneer het nieuwe jaar begint, steken veel mensen vuurwerk af om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen.

3. Strandhuisje met oud en nieuw huren

Wat is er nou leuker om oud en nieuw te vieren in een vakantiehuisje op het strand van de Noordzee? Dat kan op het Noordzeestrand van Hoek van Holland! Deze strandvilla’s zijn uniek en staan garant voor een vakantietijd. Voor mensen die rust, stilte en privacy omarmen zijn de strandhuisjes ideaal: je wordt ’s ochtends gewekt door ruisende golven.

Beach Villa Hoek van Holland

Strandvilla’s in Hoek van Holland. Foto: roompot.nl

Het eten van oliebollen is een traditie die teruggaat tot de middeleeuwen en wordt geassocieerd met het vieren van Oud en Nieuw in Nederland. Mensen eten ze vaak als lekkernij tijdens de oudejaarsavondvieringen en in de vroege uurtjes van het nieuwe jaar. Vaak worden ze geserveerd met warme chocolademelk of champagne.

4. Oud en nieuw vieren op vakantiepark

Het Veluwemeer is een pareltje voor natuurliefhebbers en waterrecreanten. Aan de oevers van het Veluwemeer kun je een natuurhuisje huren tijdens oud en nieuw op EuroParcs Zuiderzee. Op dit familiepark zijn de faciliteiten groot. Zo kunnen waterliefhebbers zich prima vermaken in het overdekte zwembad. Het Veluwemeer verkennen is ook een uitstekende optie.

Natuurhuisje op vakantiepark Zuiderzee

Natuurhuisje op Europarcs Zuiderzee. Foto: europarcs.nl

Carbidschieten is een traditionele activiteit die op sommige plaatsen in Nederland wordt beoefend tijdens Oud en Nieuw, met name in landelijke gebieden. Het wordt vaak gezien als een volksfeest en is populair in bepaalde delen van het land, met name in de noordelijke provincies en delen van Oost-Nederland. Bij carbidschieten wordt gebruikgemaakt van een melkbus, waarin een stuk calciumcarbid wordt geplaatst.

5. Oudejaarsavond op de Utrechtse Heuvelrug

Aan de oostkant van de Utrechtse Heuvelrug vinden we het schilderachtige dorpje Lage Vuursche. Het is ook de locatie van Residence Lage Vuursche. Op dit vakantiepark kun je natuurhuisjes huren: ook tijdens oud en nieuw.

Natuurhuisje op Résidence Lage Vuursche

Natuurhuisje op Résidence Lage Vuursche. Foto: topparken.nl

Oudejaarsavond is vaak een speciale avond waarop televisiezenders speciale programma’s uitzenden om het oude jaar af te sluiten en het nieuwe jaar te verwelkomen. Veel cabaretiers en komieken brengen op oudejaarsavond speciale oudejaarsconferences uit. Deze shows zijn vaak humoristische terugblikken op de gebeurtenissen van het afgelopen jaar en bieden een luchtige manier om het jaar af te sluiten.

6. Watersuite met oud en nieuw huren

Als je op een originele manier oud en nieuw wil vieren, dan is deze watersuite precies wat je zoekt. Het unieke natuurhuisje is op een steiger gebouwd op het Veerse Meer in Zeeland. Het Veerse Meer is een natuurparadijs en nodigt bovendien uit voor waterrecreatie. Vanaf de steiger kun je zo het Veerse Meer induiken; leuk als alternatief voor de Nieuwjaarsduik!

Natuurhuisje aan het water

Watersuite op het Veerse Meer. Foto: vipio.com

De Nieuwjaarsduik is een traditie in Nederland waarbij mensen, vaak in groten getale, op 1 januari in ijskoud water duiken om het nieuwe jaar te verwelkomen. Het evenement wordt op verschillende locaties in Nederland georganiseerd, en het is een manier voor mensen om moedig het nieuwe jaar te beginnen en een verfrissende start te maken.

7. Natuurhuisje in Giethoorn voor oud en nieuw

Eén van de beroemdste dorpjes van Nederland is het Overijsselse Giethoorn. In Giethoorn kun je dit 6-persoons rietgedekte natuurhuis huren. Ideaal voor oud en nieuw. De accommodatie is alleen bereikbaar over het water. Het gebruik van een bootje is tijdens het verblijf inbegrepen. Varen door de grachtjes en kanaaltjes van Giethoorn is bijzonder en uniek.

Lees ook: 10x natuurhuisjes in Giethoorn!

Natuurhuisje in Giethoorn

6-persoons rietgedekt vakantiehuis in Giethoorn. Foto: heerlijkehuisjes.nl

Het luiden van kerkklokken om middernacht om het nieuwe jaar in te luiden is een oude traditie die in veel delen van de wereld wordt gevolgd. Het luiden van de kerkklokken om middernacht is een manier om het einde van het oude jaar te markeren en het begin van het nieuwe jaar feestelijk te vieren.

8. Oudejaarsavond in Overijssel

Geesteren is een dorpje in zuidoosten van Overijssel. In Geesteren kun je dit 5-persoons vakantiehuis huren. De grote accommodatie beschikt over een overdekt terras: ideaal voor als het regent. De omgeving van Geesteren is van een grote schoonheid. Mensen die van natuur houden, zullen het omarmen. Het is fantastisch om oud en nieuw in dit deel van Nederland te vieren.

Natuurhuisje in Geesteren

5-persoons vakantiehuis in Geesteren. Foto: belvilla.nl

In Nederland zijn er regels en beperkingen met betrekking tot het afsteken van vuurwerk. Deze regels zijn er om letsel, brand en overlast tijdens de jaarwisseling te voorkomen. Om vuurwerk te mogen kopen en afsteken, moet je minimaal zestien jaar oud zijn. Vuurwerk mag alleen worden verkocht door erkende verkooppunten gedurende een beperkte periode voorafgaand aan de jaarwisseling.

9. Natuurhuisje in Langenboom huren met Oud & Nieuw

Dit mooie natuurhuisje bevindt zich in Langenboom. Langenboom ligt in de provincie Noord-Brabant. Dit natuurhuisje telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee personen. Het natuurhuisje ligt midden in het Maasdal; een landschap dat gekenschetst wordt door bossen, beekjes en heidevelden.

Natuurhuisje met oud en nieuw boerderij

Natuurhuisje in Langenboom. Foto: natuurhuisje.nl

Oud en Nieuw is geen officiële nationale feestdag in Nederland, wat betekent dat er geen vrije dag is die door de overheid is vastgesteld. Echter, Oud en Nieuw wordt wel op grote schaal gevierd door mensen in Nederland en wordt beschouwd als één van de belangrijkste vieringen van het jaar. Op Oudejaarsavond komen mensen vaak samen met vrienden en familie.

10. Yurt met oud en nieuw huren

Dit natuurhuisje bevindt zich in Egmond aan den Hoef. Egmond aan den Hoef ligt in Noord-Holland. Dit natuurhuisje, van het type yurt, telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee gasten. Egmond aan den Hoef ligt vlak in de buurt van het Noordzeestrand. Tijdens ieder jaargetijde is het erg fijn om op het strand te zijn.

Lees ook: 10x slapen in een yurt!

Natuurhuisje met oud en nieuw huren Yurt

Yurt in Egmond aan den Hoef. Foto: natuurhuisje.nl

In Nederland en veel andere Nederlandstalige gebieden is het gebruikelijk om elkaar ‘Gelukkig Nieuwjaar’ te wensen aan het begin van het nieuwe jaar. Het is een vriendelijke en feestelijke manier om goede wensen uit te drukken voor het komende jaar. Mensen sturen ook vaak kaarten, berichten of wensen elkaar persoonlijk een gelukkig nieuwjaar toe tijdens feestelijke bijeenkomsten.

Meer vakantiehuisjes die leuk zijn voor Oud & Nieuw bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.