Skip to main content

Overnachten in een bungalowtent in Nederland wordt steeds populairder. Een bungalowtent staat ook wel bekend als een safaritent of glampingtent. De meeste bungalowtenten zijn zeer luxe en staan vaak op de mooiste plekken van Nederland: midden in de natuur. Als je niet graag op een camping staat, maar je vind het wél leuk om te kamperen in de natuur, is een bungalowtent de perfecte oplossing.

Wij hebben 5 schitterende bungalowtenten waar je kunt overnachten in Nederland op een rijtje gezet!

Lees ook: 10x mooiste natuurcampings van Nederland

1. Overnachten in bungalowtent in Groningen

Deze bungalowtent ligt in het dorpje Wehe-den Hoorn (Groningen). Wehe-den Hoorn valt onder de gemeente Het Hogeland. De vrijstaande safaritent bevindt zich op een landgoed, heeft 2 slaapkamers en biedt ruimte aan 4 personen. Internetten (Wi-Fi) is mogelijk. Voorgaande huurders reviewden het verblijf als goed. Dit op basis van meer dan 1 beoordeling.

  • Beschrijving: De bungalowtent is van alle gemakken voorzien. Het verblijf zal aanvoelen als glamping.
  • Omgeving: De mogelijkheden in de omgeving zijn ongekend: wandelen, fietsen, wadlopen en kanoën. Schiermonnikoog ligt ook binnen handbereik.
Bungalowtent in Groningen

Bungalowtent in Wehe-den Hoorn, Groningen

Leuk feitje: Bungalows zijn kleine woningen met een woonoppervlakte op de begaande grond. Sommige bungalows bezitten een kelder!

Molecaten safaritent

Tip!

Ontdek ook de luxe safaritenten, ingerichte tenten en kampeer cabins op de Molecaten campings in Nederland!

2. Overnachten in bungalowtent in Friesland

In het Friese plaatsje Niawier ligt deze bungalowtent. Niawier maakt deel uit van de gemeente Noardeast-Fryslân. De vrijstaande vakantie-accommodatie staat op een weiland, heeft één slaapvertrek en kan maximaal aan twee mensen onderdak bieden. Huisdieren zijn toegestaan. De reviews van dit verblijf zijn meer dan goed.

  • Beschrijving: Kamperen in deze bungalowtent (safaritent) zal uitermate goed bevallen. Het sanitairgebouw ligt op steenworp afstand en er kan heerlijk gegeten worden aan de picknicktafel.
  • Omgeving: De Waddenzee is niet ver weg: ideaal om een dagtochtje te maken naar één van de Waddeneilanden. Een stedenstripje naar Leeuwarden is ook een optie.
Bungalowtent in Friesland

Bungalowtent in Niawier, Friesland

Leuk feitje: Vanaf de jaren 70 van de vorige eeuw zijn er in Nederland veel bungalowparken gebouwd. Deze parken dienen veelal als recreatie-onderkomens!

3. Overnachten in luxe safaritent in Gelderland

Deze bungalowtent ligt in het dorpje Altforst (Gelderland). Altforst valt onder de gemeente West Maas en Waal. De vrijstaande bungalowtent bevindt zich op een kleinschalig vakantiepark, heeft 3 slaapkamers en biedt ruimte aan 6 personen. Honden mogen mee. Internetten (Wi-Fi) is mogelijk. Voorgaande huurders reviewden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 9 beoordelingen.

  • Beschrijving: De safaritent is zeer luxe met onder andere een ruime badkamer en goeduitgeruste keuken. Huurder mogen gebruikmaken van een kano om het waterrijke gebied te verkennen.
  • Omgeving: Altforst ligt midden in het Land van Maas en Waal. Dit gebied wordt gekenschetst door rivieren, weilanden en bossen. Ideaal voor lange wandel- en fietstochten.
Luxe safaritent in Gelderland

Luxe safaritent in Altforst, Gelderland

Leuk feitje: Bungalows kunnen gebouwd worden zonder dat de grond gefungeerd is met heipalen. Alleen een zandondergrond voldoet al.

Glamping of Ardoer camping

Tip!

Ontdek ook de luxe glamping accommodaties op de Ardoer campings in Nederland!

4. Overnachten in een bungalowtent in Zeeland

In het Zeeuwse plaatsje Graauw ligt deze bungalowtent. Graauw maakt deel uit van de gemeente Hulst. De vrijstaande tent staat op een kleinschalig park, heeft verschillende slaapvertrekken en kan maximaal aan zes mensen onderdak bieden. De reviews van dit verblijf zijn meer dan goed.

  • Beschrijving: De safaritent bezit alle denkbare faciliteiten voor een zorgeloze vakantie in een adembenemende omgeving: midden in een zogenaamd voedselbos welteverstaan.
  • Omgeving: Graauw is een prima uitvalsbasis om het Zeeuwse landschap te gaan verkennen. Een gebied met duinen, akkergronden, bossen, kwelders en weilanden. Door de afwezigheid van zware industrie, is de lucht bovendien superzuiver.
Bungalowtent in Zeeland

Bungalowtent in Graauw, Zeeland

Leuk feitje: Kampeertenten kunnen van twee soorten materialen gemaakt worden: katoen of kunststoffen. De voordelen van katoen zijn groot. Zo is katoen minder brandbaar!

5. Overnachten in bungalowtent in Noord-Holland

Deze bungalowtent ligt in het dorpje Oude Meer (Noord-Holland). Oude Meer valt onder de gemeente Haarlemmermeer. De vrijstaande glampingtent bevindt zich op een eilandje, heeft 1 slaapkamer en biedt ruimte aan 2 personen. Voorgaande huurders reviewden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 1 beoordeling.

  • Beschrijving: De bungalowtent is stoer en robuust. En ligt op een klein eilandje: hoe avontuurlijk en romantisch wil je het hebben.
  • Omgeving: Ondanks het feit dat de safaritent midden in de natuur ligt, is Amsterdam ook niet ver weg. Overdag lekker wandelen en fietsen en ’s avond de hort op in Amsterdam.
Bungalowtent Noord-Holland

Bungalowtent in Oude Meer, Noord-Holland

Leuk feitje: Er bestaan grofweg drie soorten tenten: bungalowtenten, noktenten en boogtenten!

Deze blog vind je misschien ook leuk: 10x de leukste kleine campings in Nederland

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.