Skip to main content

Overnachten in een plaggenhut in Drenthe is niet alledaags, maar wel heel erg gaaf. Vroeger werden plaggenhutten bewoond door de allerarmste arbeiders in de veengebieden van Nederland. Een plaggenhutje ziet eruit als een dak op de grond. In de loop van de tijd zijn deze typische Drenthe huisjes afgebroken en verdwenen, maar gelukkig niet allemaal.

Wij hebben 5 mooie plaggenhutten van Drenthe waarin je kunt overnachten op een rijtje gezet!

Lees ook: 5x huisje in the middle of nowhere in Drenthe!

1. Plaggenhut in Drenthe met sauna en hottub

Deze plaggenhut bevindt zich in het plaatsje Roswinkel in de provincie Drenthe. Roswinkel behoort tot de gemeente Emmen. Het vrijstaande hutje ligt op een erf, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Er is internettoegang (WiFi). Eerdere huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 48 reviews.

  • Beschrijving: Slapen in de plaggenhut is vrij basic, maar bij dit exemplaar kun je ook gebruikmaken van een sauna en hottub. De houtkachel zorgt voor een gezellige sfeer.
  • Omgeving: De omgeving van Roswinkel bestaat uit een mix van natuur en cultuur. Natuurliefhebbers maken lange wandelingen of stappen op de fiets. Pittoreske dorpjes en verrassende musea trekken de aandacht van liefhebbers van cultuur.
Plaggenhut in Drenthe

Plaggenhut in Roswinkel, Drenthe

Leuk feitje: Het Hunebedcentrum in Borger is een zeer aantrekkelijk Drents museum en ligt vlakbij het grootste hunebed van Nederland: D27. Het is erg interessant om deze grafkelder te bekijken!

2. Plaggenhut op klein vakantiepark in Drenthe

In het Drentse dorpje Ansen bevindt zich deze plaggenhut. Ansen ligt in de gemeente De Wolden. Het vrijstaande plaggenhutje is op een kleinschalig vakantiepark gesitueerd, telt één slaapvertrek en kan maximaal twee mensen herbergen. Huisdieren zijn welkom. Het onderkomen wordt uitstekend gereviewd. Gebaseerd op meer dan 53 beoordelingen.

  • Beschrijving: Met het plaggenhutje sla je twee vliegen in één klap. Enerzijds word je ver teruggeworpen in de tijd en anderzijds kun je ook genieten van het comfort van de huidige tijd.
  • Omgeving: Het mini-huisje grenst aan één van de mooiste natuurparken van ons land: Nationaal Park Dwingelderveld. Fantastisch om al lopend of met de fiets te verkennen. In het natte veengebied leven drie soorten slangen: adders, ringslangen en gladde slangen.
Plaggenhut in Drenthe, Ansen

Plaggenhut in Ansen in Drenthe

Leuk feitje: Eén van de oudste Nederlandse kippenrassen is het Drents hoen. Drentse hoeders scharrelen al sinds de 17de eeuw rond op boerderijen in Drenthe!

3. Plaggenhut op een erf in Drenthe

Deze plaggenhut bevindt zich in het plaatsje Boijl in de provincie Drenthe. Boijl behoort tot de gemeente Weststellingwerf. De vrijstaande plaggenhut ligt op een erf, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 4 personen. Honden zijn welkom. Er is internettoegang (WiFi). Eerdere huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 5 reviews.

  • Beschrijving: Overnachten in de plaggenhut is nostalgisch. Het is een sprookjesachtige ervaring, maar wel met behoud van comfort. Alsof je in een Hans en Grietje-huisje vertoeft.
  • Omgeving: De omgeving voelt prehistorisch aan en schreeuwt om verkend te worden. Nat veen, bossen, zandvlaktes, meertjes en vennetje: dát zijn de landschapselementen die zo typerend zijn voor Drenthe.
Plaggenhut in Drenthe

Plaggenhut in Boijl, Drenthe

Leuk feitje: Drenthe telt drie nationale parken: Nationaal Park Drents-Fries Wold, Nationaal Park Dwingelderveld en Nationaal Park Drentsche Aa. Het is fantastisch om in de parken te wandelen of fietsen.

4. Plaggenhut in Ruinerwold in Drenthe

In het Drentse dorpje Ruinerwold bevindt zich deze plaggenhut. Ruinerwold ligt in de gemeente De Wolden. Het hutje is op een kleinschalig vakantiepark gesitueerd, telt twee slaapvertrekken en kan maximaal vier mensen herbergen. Internet (wifi) is voorhanden. Huisdieren zijn welkom.

  • Beschrijving: In de plaggenhut is al het comfort aanwezig om een fantastisch vakantietijd te hebben. Knus slapen in een bedstee om vervolgens de volgende dag een ontbijtje te nuttigen aan een robuuste eiken eettafel.
  • Omgeving: In de omgeving zijn onmetelijk veel wandel- en fietsroutes uitgezet. Giethoorn ligt ook niet ver weg: leuk om daar een rondvaart te maken om te genieten van de kanaaltjes en bruggetjes.
Plaggenhut in Drenthe

Plaggenhut in Ruinerwold in Drenthe

Leuk feitje: Mensen die geïnteresseerd zijn in het helaal, de maan, sterren, planeten en zwarte gaten moeten beslist een bezoekje brengen aan de Dwingeloo Radiotelescoop in het Nationaal Park Dwingelderveld!

5. Plaggenhut in Drenthe met slaapzolder

Deze plaggenhut bevindt zich in het plaatsje Nieuw-Balinge in de provincie Drenthe. Nieuw-Balinge behoort tot de gemeente Midden-Drenthe. De vrijstaande plaggenhut ligt op een erf, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Er is internettoegang (WiFi). Eerdere huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van ruim 52 reviews.

  • Beschrijving: Nostalgische gevoelens zullen opborrelen als je in dit natuurhuisje verblijft. Slapen in een bedstee of op de slaapzolder.
  • Omgeving: Je kunt in Nieuw-Balinge alle kanten op. Cultuurliefhebbers bezoeken het Drents Museum of verkennen eeuwenoude dorpjes. Rustzoekers en natuurliefhebbers daarentegen trekken de bossen in of struinen over de heidevelden heen.
Plaggenhut in Balinge, Drenthe

Plaggenhut in Nieuw-Balinge in Drenthe

Leuk feitje: Het hoogste punt van Drenthe is de VAM-berg. De VAM-berg noemt men ook wel de Col du Vam en steekt 48 meter boven het Drentse landschap uit!

Dit vind je misschien ook interessant: 5x overnachten in trekkershut in Gelderland!

Vakantieparken Drenthe

Op zoek naar een vakantiepark in Drenthe? Lees dan onze blog over de beste vakantieparken in Drenthe!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.