Skip to main content

Een penthouse is een luxueuze woning die zich meestal op de bovenste verdieping van een appartementencomplex of een gebouw bevindt. Verspreid door heel Nederland kun je penthouses huren. Steeds meer penthouses kun je huren als vakantie-accommodatie. Penthouses zijn groot, luxe en bieden veel privacy. Vakantie-penthouses kunnen zich op luxe vakantieparken bevinden of daarbuiten.

We hebben een selectie gemaakt van 10 penthouses die je in Nederland kunt huren!

1. Penthouse huren in Nederland

Aan de oevers van het Veluwemeer kun je dit 6-persoons penthouse huren. De luxe accommodatie bevindt zich op Waterparc Veluwemeer. Het appartement telt drie slaapkamers en heeft een oppervlakte van 160 vierkante meter. Het penthouse beschikt over een sauna en zonnebank. Op Waterparc Veluwemeer kun je een bootje huren om te gaan varen op het Veluwemeer.

Penthouse huren op Landal Watermarc Veluwemeer

6-persoons penthouse op Watermarc Veluwemeer. Foto: landal

Het woord ‘penthouse’ heeft een interessante oorsprong. Het woord ‘penthouse’ heeft namelijk zijn origine in het Middelengelse woord ‘pentis’, dat een kleine uitbouw of schuilplaats betekende. Dit Middelengelse woord was op zijn beurt afkomstig van het Oudfranse woord ‘apentiz’, dat verwijst naar een kleine aanbouw of uitbouw aan de bovenkant van een gebouw.

2. Luxe penthouse huren in Zeeland

In de meest zuidelijke badplaats van Nederland, Cadzand-Bad, kun je dit 5-persoons penthouse huren. De royale accommodatie maakt onderdeel uit van Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Het luxe penthouse heeft een grootte van 150 vierkante meter en telt drie slaapkamers. Cadzand-Bad grenst aan België. De grens wordt bepaald door natuurgebied Het Zwin.

Penthouse huren in Cadzand-Bad

Appartementencomplex met penthouse op Noordzee Résidence Cadzand-Bad. Foto: roompot.nl

Penthouses zijn luxe appartementen op de bovenste verdieping(en) van een gebouw, en ze hebben vaak enkele speciale kenmerken die ze onderscheiden van andere appartementen. Penthouses zijn meestal ontworpen voor mensen die op zoek zijn naar extra privacy. Door een eigen toegang te hebben, hoeven bewoners niet door het gemeenschappelijke trappenhuis te lopen waar andere bewoners en gasten zich bevinden.

3. Penthouse op kleinschalig vakantiepark

Op een kleinschalig vakantiepark in het Noord-Brabantse Oeffelt, wacht dit 2-persoons penthouse op haar gasten. In de accommodatie word je ondergedompeld in luxe en comfort. Zo staan een sauna en bubbelbad voor je klaar. De omgeving van Oeffelt is van een grote schoonheid. Natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers komen er ruimschoots aan hun trekken.

Penthouse huren in Oeffelt

Penthouse in in het Noord-Brabantse Oeffelt. Foto: natuurhuisje.nl

Penthouses hebben vaak meer leefruimte dan andere appartementen in hetzelfde gebouw. Ze kunnen ook extra voorzieningen en luxe functies bieden, zoals een groot terras, panoramische uitzichten, en soms zelfs privé-zwembaden of jacuzzi’s. Vanwege hun locatie op de bovenste verdiepingen hebben penthouses vaak ook meer privacy en rust dan appartementen op lagere verdiepingen.

4. Penthouse op Terschelling

Zoek je een penthouse op Terschelling? Boek dan dit 6-persoons penthouse op het Nederlandse Waddeneiland. Het luxe appartement heeft een grootte van 123 m2. De gasten kunnen gebruikmaken van 3 slaapkamers en 3 badkamers. Wellnessliefhebbers vallen met hun neus in de boter: er is een sauna aanwezig.

Penthouse op Terschelling

6-persoons penthouse op Terschelling. Foto: landal.nl

Een kenmerkend kenmerk van een penthouse is een groot terras of balkon met een adembenemend uitzicht op de omgeving. Penthouses bevinden zich meestal op de bovenste verdiepingen van appartementen- of woongebouwen en bieden daardoor vaak een panoramisch uitzicht op de stad, de oceaan, bergen, of andere aantrekkelijke landschappen. Dit ruime buitenruimte is vaak één van de belangrijkste verkoopargumenten van penthouses.

5. Luxe penthouse in Vlissingen

Aan de Vlissingse boulevard kun je dit 6-persoons penthouse huren. Vanuit deze luxe accommodatie heb je een waanzinnig uitzicht over Vlissingen en de Westerschelde. De Westerschelde is ongeveer 96 kilometer lang en varieert in breedte van 600 meter tot 3 kilometer. Het mondt uit in de Noordzee en vormt de belangrijkste scheepvaartroute naar de haven van Antwerpen in België.

Penthouse huren in Vlissingen

Uitzicht vanaf 6-persoons penthouse in Vlissingen. Foto: heerlijkehuisjes.nl

Penthouse-appartementen staan vaak bekend om hun luxe en exclusiviteit, en ze bieden doorgaans tal van voorzieningen die het comfort en de levensstijl van de bewoners verbeteren. Penthouses hebben vaak privé-jacuzzi’s op hun balkons of terrassen, waardoor bewoners kunnen ontspannen en genieten van het uitzicht. Sommige penthouses hebben privé-zwembaden op hun daken, waardoor bewoners kunnen zwemmen en zonnebaden in alle privacy.

6. Penthouse in Domburg

Wil je overnachten in een penthouse in Domburg? Laat dan je oog vallen op dit 6-persoons penthouse in de Zeeuwse badplaats. Het luxe appartement heeft een grootte van 114 m2. De gasten beschikken over 3 slaapkamers en 3 badkamers. Bovendien kunnen ze gebruikmaken van een sauna.

6-persoons penthouse

Penthouse in Domburg. Foto: roompot.nl

Omdat penthouses zich bovenaan het gebouw bevinden, hebben ze vaak minder directe buren in vergelijking met appartementen op lagere verdiepingen. Dit kan resulteren in minder geluidsoverlast en meer rust. Sommige penthouses hebben exclusieve voorzieningen, zoals een eigen lift, toegang tot het dakterras of zelfs een eigen zwembad, wat de privacy van de bewoners verder kan vergroten.

7. Chique penthouse in Limburg

In het zuiden van Limburg bevindt zich één van de meest chique vakantieparken van Nederland: Kasteeldomein De Cauberg. De accommodaties op dit park stralen stijl en luxe uit. Dat geldt ook voor dit 4-persoons penthouse. Uiteraard is dit penthouse van alle gemakken voorzien; inclusief een sauna. Zuid-Limburg is van een sprookjesachtige schoonheid.

Penthouse in Kasteeldomein de Cauberg

Penthouse op Kasteeldomein De Cauberg. Foto: landal.nl

Penthouseappartementen zijn meestal de meest luxe en ruime eenheden in een gebouw, en daarom zijn ze vaak aanzienlijk duurder dan andere eenheden in hetzelfde gebouw. Penthouseappartementen zijn doorgaans groter dan andere eenheden in het gebouw. Ze hebben vaak meer vierkante meters woonruimte en soms zelfs extra buitenruimte, zoals een groot balkon of dakterras.

8. Exclusief penthouse in Zeeland

Op steenworp van het Veerse Meer, op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland, bevindt zich een exclusief vakantiepark: Domein Het Camperveer. Op Domein Het Camperveer kun je dit 4-persoons penthouse huren. De bijzondere accommodatie heeft een oppervlakte van 105 vierkante meter, telt 2 slaapkamers en beschikt 2 badkamers. Het appartement is bereikbaar via een lift.

Penthouse op vakantiepark

Penthouse op Domein Het Camperveer. Foto:

De locatie van penthouses in het hart van stadscentra of op prestigieuze locaties draagt bij aan hun exclusiviteit en aantrekkingskracht. Penthouses bieden vaak adembenemende uitzichten, die kunnen variëren van stadsgezichten tot uitzicht op bergen, stranden, rivieren of meren. Wonen in een penthouse wordt vaak geassocieerd met prestige en status vanwege de exclusieve locatie en voorzieningen.

9. Uniek penthouse in voetbalstadion

In het voetbalstadion van Roda JC in Kerkrade kun je overnachten in dit 2-persoons penthouse. De accommodatie heeft een grootte van 285 vierkante meter en is een snoepwinkel voor mensen die wellness omarmen. Zo kunnen zij genieten van de sauna en het bubbeltjesbad. Kerkrade ligt in het uiterste zuidoosten van Nederland, vlakbij de grens met Duitsland en België.

Penthouse in voetbalstadion

2-persoons penthouse in een voetbalstadion. Foto: vipio.com

Penthouses worden vaak verkocht als onafgewerkte ruimtes, wat betekent dat de kopers de mogelijkheid hebben om de ruimte aan te passen en in te richten volgens hun eigen smaak en behoeften. Dit is één van de aantrekkelijke kenmerken van penthouses, omdat het kopers de vrijheid geeft om hun droomwoning te creëren.

10. Penthouse in Maastricht

Op zoek naar een penthouse in Maastricht? Huur dan dit 6-persoons penthouse in de hoofdstad van het bourgondische Limburg. Vanaf het dakterras van het luxe appartement kun je genieten van een mooi uitzicht op de omgeving.

Appartement met penthouse in Maastricht

Gebouw met penthouse in Maastricht. Foto: dormio.nl

Historisch gezien zijn enkele van ’s werelds duurste penthouses te vinden in steden als New York City, Londen, Hongkong en Monaco, waar de vastgoedprijzen extreem hoog zijn. Penthouses in wolkenkrabbers met panoramische uitzichten over de stad of de oceaan hebben vaak de neiging om buitengewoon duur en exclusief te zijn.

Meer luxe accommodaties bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.