Skip to main content

Het polderlandschap is typisch voor Nederland. Een landschap dat gekenmerkt wordt door weilanden, akkergronden, kanalen, sloten, molens, sluizen, bruggen en gemalen. In de polder is de lucht zuiver en heerst er rust. Het is aantrekkelijk om in de polder te verblijven in een polderhuisje.

In deze blog ontdek je 10 polderhuisjes in Nederland!

1. Polderhuisje nabij het Markermeer

Wil je graag verblijven in een polderhuisje aan het water? Boek dan een vakantiehuisje op Park Wijdenes. Park Wijdenes ligt aan in het typische polderlandschap van Noord-Holland aan de oevers van het Markermeer. Mensen die willen bijkomen van de dagelijkse hectiek en drukte kunnen het niet beter treffen.

Polderhuisje op Park Wijdenes

Polderhuisje op Park Wijdenes. Foto: roompot.nl

Polders zijn stukken land die omringd zijn door dijken en waarvan het waterpeil kunstmatig wordt beheerd. Nederland heeft eeuwenlang geïnvesteerd in een uitgebreid systeem van polders om het land droog te houden en overstromingen te voorkomen.

2. Polderhuisje in Friese polder aan het water

Wie aan Friesland denkt, denkt aan polders, weilanden, meren en kanalen. Op Waterpark Esonstad komen deze elementen allemaal samen. Reserveer een luxe vakantiewoning op dit park en laat het genieten beginnen. Huur een bootje of stap op een fiets en ga op pad. Adem onderweg de frisse polderlucht in.

Lees ook: 10x vakantieparken aan de Friese meren

Vakantiepark Esonstad

Waterpark Esonstad. Foto: landal.nl

Nederland heeft veel polders die zijn ontstaan door middel van droogmakerijen. Een droogmakerij is een gebied dat oorspronkelijk waterrijk was, maar waar het water is weggepompt om landbouwgrond te creëren. Dit proces van inpoldering heeft eeuwenlang plaatsgevonden en heeft bijgedragen aan het uitbreiden van het beschikbare land voor landbouw en bewoning.

3. Polderhuisje aan het Markermeer

Iets ten zuiden van Monnickendam en Marken kun je een vakantiehuisje reserveren op Vakantiepark Poort van Amsterdam. Dit vakantiepark ligt midden in het polderlandschap van Noord-Holland aan de oevers van het IJmeer. Ga lekker genieten van de frisse lucht en mooie vergezichten in dit deel van ons land.

Poort van Amsterdam

Poort van Amsterdam. Foto: europarcs.nl

De hoogte van het land binnen een polder is lager dan het omliggende waterpeil. Dit zorgt ervoor dat overtollig water naar beneden stroomt en door gemalen wordt gepompt om het niveau op peil te houden. Polders worden ondersteund door een complex netwerk van kanalen, sloten en gemalen.

4. Polderhuisje in Friesland

Wellicht is dit het ultieme polderhuisje van Nederland. Het vakantiehuisje ligt in de middle of nowhere in een Friese polder aan een kanaaltje. Het enige wat je hoort is de  ruisende wind en het gefluit van vogels. Menselijke activiteiten zijn in geen velden of wegen te bekennen. Kortom, het walhalla voor diegenen die ruimte, stilte en privacy omarmen.

Lees ook: 20x hutje op de hei huren

Vakantiehuisje in de polder in Oudehorne

Vakantiehuisje in de Friese polder. Foto: natuurhuisje.nl

Polders bieden vruchtbare grond voor landbouwactiviteiten en worden gebruikt voor de teelt van gewassen en veeteelt. Tegelijkertijd dienen polders als belangrijke natuurgebieden, waar diverse planten- en diersoorten uitstekend gedijen. Het beheer van polders heeft ook aandacht voor biodiversiteit en milieubescherming.

5. Tiny house in Zeeuwse polder

In het onmiskenbare Zeeuwse polderlandschap kun je vakantievieren in dit tiny house. Het knusse polderhuisje biedt ruimte aan twee personen. Personen die helemaal tot adem komen in het vakantiehuisje en diens omgeving. Trek de polder in of breng een bezoek aan de Zeeuwse kust.

Tiny house in Zeeland in de polder

Tiny house in de Zeeuwse polder. Foto: vipio.com

De oudste polder van Nederland is de Zijpe- en Hazepolder, gelegen in Noord-Holland. Deze polder is ontstaan in de 16de eeuw en werd drooggelegd tussen 1597 en 1610. Het doel van het inpolderen was om landbouwgrond te creëren en het gebied te beschermen tegen overstromingen.

6. Pipowagen in een polder in Drenthe

Deze pipowagen bevindt zich in het dorpje Roswinkel in Drenthe. Roswinkel behoort tot de gemeente Emmen. De vrijstaande accommodatie ligt op een erf in de polder, telt één slaapkamer en is geschikt voor vier personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom.

Lees ook: 10x pipowagen huren in Nederland!

Pipowagen in de polder

Pipowagen in de polder in Roswinkel. Foto: natuurhuisje.nl

Slapen in een pipowagen is een bijzondere ervaring die met name door kinderen hoog gewaardeerd wordt. Het woonwagentje is uiterst sfeervol ingericht. Het Drentse landschap is van een ongekende schoonheid. Sprookjesachtige bossen en heidevelden worden afgewisseld met eeuwenoude boerderijen en pittoreske dorpjes.

7. Blokhut in een polder in Overijssel

In het Overijsselse brinkdorpje Den Ham ligt deze blokhut. Den Ham maakt deel uit van de gemeente Twenterand. Het vrijstaande polderhuisje staat op een erf in de polder, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan twee mensen. Internetten is mogelijk. Het onderkomen wordt als uitstekend gereviewd.

Blokhut in de polder

Blokhut in de polder in Den Ham. Foto: natuurhuisje.nl

De blokhut heeft een Amerikaanse uitstraling met cowboystoelen en Amerikaanse kasten. Je waant je op de filmset van een echte Hollywood Western. Vogelliefhebbers kunnen maar beter hun verrekijkers meenemen. Het gebied staat bekend als één van de hotspots voor vogelspotters.

8. Polderhuisje in Groningen

Dit chalet bevindt zich in het dorpje Veelerveen in Groningen. Veelerveen behoort tot de gemeente Westerwolde. Het vrijstaande polderhuisje ligt op een erf in de polder, telt één slaapkamer en is geschikt voor twee personen. Honden zijn welkom.

Natuurhuisje in de polder

Chalet in de polder in Veelerveen. Foto: natuurhuisje.nl

Voor rustzoekers en natuurliefhebbers is het chalet ideaal: je zit midden in de Groningse wildernis. Vanuit het huis is de kans groot dat je wilde dieren ziet zoals reeën, vossen en roofvogels. In de buurt zijn tal van activiteiten te ontplooien zoals wandelen, mountainbiken, kanoën en paardrijden.

9. Bungalow in een polder in Gelderland

In het Gelderse dorpje Laren ligt deze bungalow. Laren maakt deel uit van de gemeente Lochem. De geschakelde vakantie-accommodatie staat op een erf in de polder, heeft één slaapvertrek en biedt ruimte aan twee gasten.

Polderhuisje in Laren

Bungalow in de polder in Laren. Foto: natuurhuisje.nl

De design-bungalow is modern ingericht met al het denkbare comfort. Buiten bevindt zich een zwemvijver. De landelijke omgeving kun je te voet, te paard of met een fiets verkennen. Cultuurliefhebbers weten bezoekwaardige musea te vinden die in de buurt liggen waaronder Museum MORE in Gorsel.

10. Natuurhuisje in Petten

Dit natuurhuisje bevindt zich in het kustplaatsje Petten in Noord-Holland. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt op een erf in de polder, telt drie slaapkamers en is geschikt voor zes gasten. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar.

Natuurhuisje in de polder in Petten

Polderhuisje in Petten. Foto: natuurhuisje.nl

Het natuurhuisje is splinternieuw en van alle gemakken voorzien. Het is heerlijk slapen in de boxspringbedden. Het vakantieverblijf staat midden in de Harger- en Pettemerpolder. Het Noordzeestrand ligt op steenworp afstand. Op het strand kun je lekker uitwaaien of je huidje bruinen in de zon.

Meer rustig gelegen vakantiehuisjes bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.