Skip to main content

Als je op vakantie bent in een vakantiehuisje of natuurhuisje is het een waanzinnige ervaring om een ree te spotten! Het blijft namelijk opmerkelijk dat er ruimte is voor dit soort grote zoogdieren in ons dichtbevolkte landje! Naast de ree (‘het ree’: in jagerskringen wordt gesproken van ‘het ree’) leven er nog twee andere hertensoorten in Nederland; damherten en edelherten! Over het exact aantal reeën in Nederland lopen de schattingen uiteen, maar het zijn er meer dan 110.000! Uiteraard kun je vroeg in de ochtend of tegen de avondschemer op pad gaan om reeën te spotten, maar er is ook een mogelijkheid om ze vanuit je vakantiehuisje of natuurhuisje te waar te nemen!

Nederland telt meer dan 1.500 vakantieparken; een deel van deze parken bevindt zich midden in de natuur. Reeën trekken zich niets aan van de parkgrenzen en lopen zo het vakantieterrein op; met een beetje geluk spot/zie je ze dan vanuit je vakantiehuisje/natuurhuisje. Waar kun je het beste een vakantiehuisje/natuurhuisje boeken/huren om de meeste kans te maken om een ree te spotten? Welnu; reeën komen in alle twaalf provincies van Nederland voor, maar toch zijn er een paar hotspots waar de populaties bovengemiddeld hoog zijn! Dat zijn de Veluwe, Utrechtse Heuvelrug, Drents-Friese Wold, De Biesbosch en De Weerribben-Wieden!

Reeën spotten vanuit een vakantiehuisje/natuurhuisje op de Veluwe

De Veluwe is het grootste natuurgebied van Nederland. Het is een enorm bosrijkgebied dat geheel binnen de provinciegrenzen van Gelderland valt. De Veluwe herbergt veel plant- en diersoorten waaronder alle soorten herten die in Nederland voorkomen! Op de Veluwe bevinden zich drie Roompot vakantieparken: Bungalowpark Hoenderloo, Bospark de Schaapskooi en Vakantiepark De Berkenhorst. De kans is groot om reeën te spotten tijdens het verblijf op bovengenoemde parken!

Reeën spotten vanuit een vakantiehuisje/natuurhuisje op de Utrechtse Heuvelrug

Na de Veluwe is de Utrechtse Heuvelrug het grootste natuurgebied van ons land. Zoals de naam al doet vermoeden, is het een heuvelachtig terrein: een gevolg van de laatste ijstijd; het Nederlandse landschap werd toen door grote schuivende ijsmassa’s ingrijpend veranderd. Vandaag de dag is de Utrechtse Heuvelrug een waanzinnig mooi gebied met een grote natuurdiversiteit. Uiteraard ontbreken reeën niet op de Utrechtse Heuvelrug! Op de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich één Landal GreenParks vakantiepark: Vakantiepark Amerongse Berg. Als je op dit park een huisje huurt, is de kans groot dat je ’s ochtends een keer in de ogen van een ree kijkt!

Ree spotten
Reeën spotten vanuit een vakantiehuisje/natuurhuisje op de Drents-Friese Wold

Drenthe is een provincie met een schittende natuur. Eén van de fraaiste natuurgebieden van Drenthe is het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Dit park heeft een grootte van 61 km2 en bestaat uit stuifzanden, heide en bos. Midden in het park bevinden zich twee Roompot vakantieparken: Vakantiepark het Drentse Wold en Landgoed ’t Wildryck. De kans dat je hier bij het krieken van de dag reeën door de tuin van het vakantiehuisje ziet lopen, is zeer groot!

Reeën spotten vanuit een vakantiehuisje/natuurhuisje op De Biesbosch

De Biesbosch is een prachtig waterrijk natuurgebied dat zich uitstrekt over de provincies Noord-Brabant en Zuid-Holland. Op de keper beschouwd is De Biesbosch te verdelen in drie stukken: de Sliedrechtse Biesbosch, Hollandse Biesbosch en de Brabantse Biesbosch. De natuur is van een grote schoonheid. Tegen de rand van De Biesbosch bevindt zich één Roompot vakantiepark: De Katjeskelder. Dit park ligt midden in het bos; grote kans op het spotten van veel verschillende diersoorten waaronder reeën!

Reeën spotten vanuit een vakantiehuisje/natuurhuisje op De Weerribben-Wieden

In de provincie Overijssel bevindt zich het natuurgebied De Weerribben-Wieden. Dit is een uniek stukje Nederland en een waar eldorado voor natuurliefhebbers; zo wemelt het er van de vogels! Midden in het gebied kun je een vakantiehuisje huren op het Roompot Villapark de Weerribben. Vanuit zo’n natuurhuisje kun je dan verschillende dieren spotten; waaronder reeën!

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.