Skip to main content

Steeds meer natuurhuisjes (vakantiehuisjes) zijn gelukkig rolstoeltoegankelijk waardoor mensen die slecht of niet goed kunnen lopen, toch van een onbezorgde vakantie kunnen genieten. Rolstoelvriendelijke vakantie-accomodaties beschikken over doorgangen met een breedte van minimaal 80 centimeter en bezitten geen drempels die hoger zijn dan 2 centimeter. Mochten de drempels wel hoger dan 2 centimeter zijn, dan zijn ze voorzien van een oprijplaat.

Daarnaast moet de woonkamer voldoende groot zijn en moet in de slaapkamer aan beide zijden naast het bed minimaal 80 centimeter ruimte zijn. De badkamer bevat een inloopdouche of inrijdouche die drempelvrij is en de toilet is voldoende ruim om naast te staan met een rolstoel. Om met een rolstoel of scootmobiel bij een natuurhuisje te komen, is het uiteraard van groot belang dat het toegangspad verbreed en verhard is. Idealiter zijn bovengenoemde faciliteiten aanwezig bij vakantiehuisjes die geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Wij hebben de 8 mooiste rolstoeltoegankelijke natuurhuisjes van Nederland op een rijtje gezet!

Lees ook onze blog over rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes in Limburg.

1. Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje op landgoed de Gelderkamp!

Dit rolstoeltoegankelijke natuurhuisje bevindt zich op landgoed de Gelderkamp, is geschikt voor vijf personen en telt twee slaapkamers. Mensen die in een rolstoel zitten, kunnen zich vrij bewegen in dit tachtig m2 grote, vrijstaande vakantiehuis dat in het Gelderse Hattum ligt. In de omgeving is veel te doen zoals wandelen, fietsen, vissen en golfen. Vlak in de buurt ligt Zwolle; een enorm gezellige stad met heel veel mogelijkheden!

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje Gelderland

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje Gelderland

2. Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in the middle of nowhere!

In the middle of nowhere is dit rolstoelvriendelijke natuurhuisje gesitueerd. Het biedt ruimte aan maximaal 5 mensen en beschikt over 2 slaapvertrekken. Rolstoelgebruikers kunnen gemakkelijk manoeuvreren in dit 60 m2 grote vakantiehuis (vrijstaand) dat in het Utrechtse Woudenberg ligt. In de keuken is een aanrecht aanwezig dat in hoogte verstelbaar en daardoor onderrijdbaar is. De omgeving van het natuurhuisje, de Gelderse Vallei, is van een grote natuurschoonheid!

Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje Utrecht

Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje in Utrechtse Woudenberg

3. Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje bovenop de Keutenberg!

Dit rolstoeltoegankelijke natuurhuisje bevindt zich bovenop de Keutenberg, is geschikt voor maximaal zes personen en telt drie slaapkamers. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel ondervinden weinig hinder van hun beperking in dit grote vrijstaande vakantiehuis in het Limburgse Schin op Geul. De Keutenberg is één van de beroemdste ‘bergen’ van ons land; niet in de laatste plaats om dat hij een belangrijke plek inneemt in de Amstel Goldrace. Uiteraard is de Keutenberg een prachtige berg om wandelen op te maken!

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje Limburg

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje op de Keutenberg

4. Rolstoelvriendelijk natuurhuisje aan riviertje de Giessen!

Aan het riviertje de Giessen is dit rolstoelvriendelijke natuurhuisje gesitueerd. Het biedt ruimte aan maximaal 6 mensen en beschikt over 3 slaapvertrekken. De vrijstaande bungalow ligt in het Zuid-Hollandse Noordeloos en is prima geschikt voor mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel. De omgeving van het natuurhuisje bestaat uit het oer-Hollandse landschap met polders, rivieren, akkerlanden en bossen. Het behoeft nauwelijks betoog dat het heerlijk is om daar wandelingen en fietstochten te maken!

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje Zuid-Holland

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje aan riviertje de Giessen

5. Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje midden in de duinen!

Dit rolstoeltoegankelijke natuurhuisje bevindt zich midden in de duinen, is geschikt voor maximaal zes personen en telt drie slaapkamers. De vakantiebungalow, die in het Zuid-Hollandse Ouddorp ligt, is voor rolstoelafhankelijke mensen prima geschikt. De vakantiebungalow ligt op steenworp afstand van de Noordzeekust. Wat is er nou leuker om te wandelen door de duinen, te zonnen op het strand en te zwemmen in de Noordzee!

Rolstoelvriendelijk huisje in Ouddorp

Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje midden in de duinen

6. Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in een natuurreservaat!

In een natuurreservaat is dit rolstoelvriendelijke natuurhuisje gesitueerd. Het biedt ruimte aan maximaal 4 mensen en beschikt over 3 slaapvertrekken. Het vakantiehuisje ligt in het Drentse Zuidwolde. De omgeving wordt gedomineerd door natuurschoon; leuk om doorheen te wandelen of te fietsen! Het is ook een gebied waar de Reest doorheen meandert; een idyllisch riviertje dat de scheidslijn vormt tussen de provincies Drenthe en Overijssel!

Rolstoelvriendelijk huisje in Drenthe

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in een natuurreservaat

7. Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje midden in het bos!

Dit rolstoeltoegankelijke natuurhuisje bevindt zich midden in het bos, is geschikt voor maximaal twee personen en telt één slaapkamer. De vakantievilla ligt in het Overijsselse Holten op een afgelegen plek waar je van niemand last zult hebben; ideaal om volledig tot rust te komen en te onthaasten/ontstressen!

Rolstoelvriendelijk huisje Overijssel

Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje midden in het bos

8. Rolstoelvriendelijk natuurhuisje aan doorgaand vaarwater!

Aan doorgaand vaarwater is dit rolstoelvriendelijke natuurhuisje gesitueerd. Het biedt ruimte aan maximaal 8 mensen en beschikt over 4 slaapvertrekken. Het vakantiehuis ligt in het Overijsselse Scheerwolde in één van de fraaiste natuurgebieden van ons land; Nationaal Park Weerribben-Wieden. Dit park wordt gekenschetst door heel veel waterpartijen en rietvelden. Voor mensen die van fietsen, wandelen of vogelspotten houden, is het een waar eldorado!

Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje aan vaarwater

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje aan doorgaand vaarwater 

Lees ook: 40x aangepaste vakantiehuisjes voor mindervaliden!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.