Skip to main content

De rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes van Limburg bevinden zich enerzijds op fantastische vakantieparken en anderzijds buiten de vakantieparken. Het is natuurlijk fijn dat er in de provincie Limburg vakantiehuisjes (natuurhuisjes) zijn voor mensen die een rolstoel, rollator of krukken gebruiken. Of gewoon slecht ter been zijn. De slaapkamers, badkamers en keukens van deze aangepaste vakantiehuisjes bevinden zich uiteraard op de begane grond.

Vanzelfsprekend zijn de toegangspaden naar de bungalows en parkeerplaatsen verhard. Voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn, is het natuurlijk van groot belang dat het vakantiehuisje extra brede deuren heeft van minimaal 85 centimeter. Bovendien dat er in de slaapkamer ruimte is voor een hoog-/laagbed waarbij er minimaal 90 centimeter ruimte is aan één zijde van het bed. Daarnaast is het van belang dat het vakantiehuisje in bezit is van extra beugels in de badkamer, een verhoogd toilet, een douchezitje en een onderrijdbaar werkblad in de keuken. Hieronder vind je 20 rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes in Limburg!

1. Rolstoelvriendelijk vakantiehuis voor 10 personen

Op het vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg aan de Geul te Zuid-Limburg bevinden zich verschillende type vakantiehuisjes waaronder de 10-persoonsvilla Extra toegankelijk 10 LT. Deze vakantiewoning bezit heel veel aanpassingen voor rolstoelafhankelijke mensen zoals een deurbreedte van minimaal 85 centimeter, berging voor rolstoel of scootmobiel met oplaadpunt, een aangepaste slaapkamer met twee hoog-/laagbedden en een verhard toegangspad naar de accommodatie.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje in Valkenburg

10-persoonsvilla Extra toegankelijk 10 LT. Foto: landal.nl

2. Rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Vaals

Op het vakantiepark Landal Hoog Vaals in Vaals te Zuid-Limburg bevinden zich verschillende type vakantiewoningen waaronder de 12-persoonsbungalow Extra toegankelijk 12 LT. Deze vakantiebungalow is uitermate geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Zo is de gehele woning drempelvrij. De vakantievilla is in het bezit van een aangepaste slaapkamer met twee 1-persoons Auping boxsprings waarbij er naast één kant van het bed 90 centimeter ruimte is en een draaicirkel van minimaal 150 centimeter. De vakantievilla is in het bezit van een fraai terras; dit terras is uiteraard rolstoeltoegankelijk.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Vaals

12-persoonsbungalow Extra toegankelijk 12 LT. Foto: landal.nl

3. Rolstoelvriendelijke bungalow op vakantiepark

Op het vakantiepark Roompot Weerterbergen in Weert in het midden van Limburg bevinden zich hele fraaie vakantiewoningen waaronder Bungalow WFM Comfort. Bungalow WFM Comfort is prima geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Zo bezit de bungalow geen drempels, maar wel brede deuren. In de badkamer zijn ook verschillende aanpassingen zoals een douchestoel met steun, een verlaagde wastafel en een verhoogd toilet. Ideaal allemaal voor een zorgeloze vakantie!

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis Roompot Limburg

Bungalow WFM Comfort. Foto: roompot.nl

4. Rolstoelvriendelijk appartement voor 4 personen

Op het vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg aan de Geul te Zuid-Limburg bevinden zich verschillende type vakantiehuisjes én vakantieappartementen waaronder het 4-persoonsappartement Extra toegankelijk 4 LT1. Dit vakantie-appartement is prima aangepast voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Zo is de deurbreedte minimaal 85 centimeter en is alles gelijkvloers. Het appartement bezit verder een aangepaste badkamer met een vlakke douche. Daarnaast is er een vast douche-zitje aanwezig met armleuningen. In de woonkamer staat bovendien een 70-centimeterhoge eettafel die uiteraard onderrijdbaar is.

Rolstoelvriendelijke appartementen Landal

Rolstoelvriendelijke appartementen. Foto: landal.nl

5. Rolstoelvriendelijke chalet in Arcen

Op het vakantiepark Roompot Klein Vink in Arcen in het noorden van Limburg bevinden zich verschillende type vakantiebungalows, vakantievilla’s en hotelkamers. Daarnaast is op het vakantiepark Chalet KVC6 aanwezig. Deze prachtige vrijstaande vakantiewoning is uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers!

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis Arcen

Chalet KVC6. Foto: roompot.nl

6. Luxe roelstoelvriendelijke villa

Op vakantiepark Roompot Resort Arcen in het Noord-Limburgse plaatsje Arcen bevinden zich verschillende type luxe villa’s en luxe chalets. Op dit recreatiepark zijn onder andere Villa Luxe familie 20 en Villa Comfort familie 10 aanwezig. Deze mooie vakantie-accommodaties bezitten uitgebreide aanpassingen voor mindervaliden en zijn bovendien rolstoelvriendelijk.

Rolstoelvriendelijke villa in Limburg

Villa Luxe familie 20. Foto: roompot.nl

7. Rolstoeltoegankelijk boshuis in Heythuysen

Op een fantastische plek aan de rand van een bos in het plaatsje Heythuysen ligt dit mooie vrijstaande boshuisje. Dit sfeervolle rolstoeltoegankelijke vakantiehuis heeft 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen.

Rolstoeltoegankelijk huis in bos

Rolstoeltoegankelijk boshuis in Heythuysen. Foto: natuurhuisje.nl

8. Landal rolstoelvriendelijke bungalow

Op vakantiepark Landal Domein De Schatberg in het Noord-Limburgse plaatsje Sevenum bevinden zich verschillende type vakantiebungalows, kinderbungalows, woningen, terraswoningen, watervilla’s en groepswoningen. Op dit recreatiepark is onder andere 12-persoons bungalow extra toegankelijk 12 CET aanwezig. Deze schitterende vakantie-accommodatie is helemaal aangepast voor rolstoelgebruikers.

Rolstoelvriendelijke bungalow

12-persoons bungalow extra toegankelijk 12 CET. Foto: landal.nl

9. Rolstoeltoegankelijke vakantieboerderij in Well

In het Noord-Limburgse plaatsje Well bevindt zich deze schitterende, rolstoeltoegankelijke vakantieboerderij. De vrijstaande vakantie-accommodatie telt vier slaapkamers en is geschikt voor maximaal negen personen.

Rolstoelvriendelijke vakantieboerderij

Rolstoelvriendelijke vakantieboerderij. Foto: natuurhuisje.nl

10. Rolstoelvriendelijke carréboerderij in Heijenrath

In het Zuid-Limburgse gehuchtje Heijenrath ligt deze prachtige, rolstoelvriendelijke carréboerderij. Het monumentale vakantieverblijf heeft 1 slaapverblijf en is geschikt voor maximaal 2 mensen.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis

rolstoelvriendelijke carréboerderij. Foto: natuurhuisje.nl

11. Rolstoeltoegankelijke vakantieboerderij in Schin op Geul

In het Zuid-Limburgse dorpje Schin op Geul bevindt zich dit mooie, rolstoeltoegankelijk vakantiehuis. De voormalige boerderij telt drie slaapkamers en is geschikt voor maximaal zes personen.

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Limburg

Voormalig boerderij, rolstoeltoegankelijk. Foto: natuurhuisje.nl

12. Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Mechelen

In het Zuid-Limburgse plaatsje Mechelen ligt dit prachtige, rolstoelvriendelijke natuurhuisje. Het vrijstaande vakantieverblijf heeft 1 slaapverblijf en is geschikt voor maximaal 2 mensen.

Rolstoeltoegankelijk natuurhuis in Mechelen

rolstoelvriendelijke natuurhuisje in Mechelen. Foto: natuurhuisje.nl

13. Rolstoeltoegankelijk vakantiehuis in Afferden

In het Noord-Limburgse gehuchtje Afferden bevindt zich dit schitterende, rolstoeltoegankelijke vakantiehuis. De vrijstaande vakantie-accommodatie telt drie slaapkamers en is geschikt voor maximaal zes personen.

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Afferden

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Afferden. Foto: natuurhuisje.nl

14. Rolstoelvriendelijke vakantiebungalow in Nederweert

In het Midden-Limburgse dorpje Nederweert ligt deze mooie, rolstoelvriendelijke vakantiebungalow. Het vrijstaande vakantieverblijf heeft 1 slaapverblijf en is geschikt voor maximaal 2 mensen.

Rolstoelvriendelijk natuurhuis Nederweert

Rolstoelvriendelijke vakantiebungalow. Foto: natuurhuisje.nl

15. Rolstoeltoegankelijk vakantiehuis in Baarlo

In het Midden-Limburgse plaatsje Baarlo bevindt zich dit schitterende, rolstoeltoegankelijke vakantiehuis. De vrijstaande vakantie-accommodatie telt één slaapkamer en is geschikt voor maximaal twee personen.

16. Rolstoelvriendelijk appartement in Epen

In het Zuid-Limburgse gehuchtje Epen ligt dit mooie, rolstoelvriendelijke vakantie-appartement. Het vrijstaande vakantieverblijf heeft 2 slaapverblijven en is geschikt voor maximaal 3 mensen.

17. Rolstoeltoegankelijke hoeve in Hulsberg

In het Zuid-Limburgse plaatsje Hulsberg bevindt zich deze schitterende, rolstoeltoegankelijke hoeve. De voormalige boerderij telt drie slaapkamers en is geschikt voor maximaal zes personen.

Rolstoeltoegankelijke hoeve Limburg

Rolstoeltoegankelijke hoeve in Hulsberg. Foto: natuurhuisje.nl

18. Rolstoelvriendelijke boerderij in Broekhuizenvorst

In het Noord-Limburgse dorpje Broekhuizenvorst ligt deze mooie, rolstoelvriendelijke boerderij. Het vrijstaande vakantieverblijf heeft 4 slaapverblijven en is geschikt voor maximaal 8 mensen.

Rolstoelvriendelijke boerderij in Limburg

Rolstoelvriendelijke boerderij in Broekhuizenvorst. Foto: natuurhuisje.nl

19. Rolstoeltoegankelijk vakantiehuis in Sevenum

In het Midden-Limburgse plaatsje Sevenum bevindt zich dit schitterende, rolstoeltoegankelijke vakantiehuis. De vrijstaande vakantie-accommodatie telt drie slaapkamers en is geschikt voor maximaal zes personen.

20. Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Grevenbicht

In het Zuid-Limburgse dorpje Grevenbicht ligt dit mooie, rolstoelvriendelijke natuurhuisje. Het vrijstaande vakantieverblijf heeft 1 slaapverblijf en is geschikt voor maximaal 2 mensen.

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Zuid-Limburg

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Grevenbicht. Foto: natuurhuisje.nl

Vakantieparken voor mindervaliden

Liever op vakantie naar een andere provincie in Nederland? Lees dan onze blog:

40x aangepaste vakantiehuisjes voor mindervaliden!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.