Skip to main content

In Limburg kunnen rolstoelafhankelijke mensen overnachten in rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes. Deze aangepaste accommodaties bezitten geen drempels, maar wel extra brede deuren van minimaal 85 centimeter. Daarnaast hebben rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes extra beugels in de badkamer, een verhoogd toilet, douchezitje en een onderrijdbaar werkblad in de keuken. Bovendien is het  toegangspad naar het gelijkvloerse vakantiehuisje verhard.

Wij hebben een selectie gemaakt van 20 rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes in Limburg!

1. Rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes in Limburg

In de glooiende heuvels van Zuid-Limburg ligt Vakantiepark Hoog Vaals. Op dit vakantiepark kun je de 12-persoonsbungalow Extra toegankelijk 12 LT huren. Dit vakantiehuisje is uitermate geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. De gehele bungalow is drempelvrij. Bovendien is het huis in het bezit van een aangepaste slaapkamer met twee 1-persoons Auping boxsprings.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Vaals

12-persoonsbungalow Extra toegankelijk 12 LT. Foto: landal.nl

Naast één kant van het bed is 90 centimeter ruimte aanwezig en een draaicirkel van minimaal 150 centimeter mogelijk. De vakantievilla is in het bezit van een rolstoeltoegankelijk terras. Vakantiepark Hoog Vaals ligt in een schilderachtige omgeving. Een omgeving met pittoreske dorpjes en eeuwenoude wijngaarden. Met ongeveer veertig wijnboeren is Limburg dé wijnprovincie van Nederland.

2. Vakantiehuisjes die rolstoelvriendelijk zijn in Zuid-Limburg

Vakantiepark Roompot Gulpen bevindt zich in Zuid-Limburg. Mensen die afhankelijk zijn van een rolstoel kunnen op dit park verblijven in de Timber Lodge Special 4. Deze gelijkvloerse lodge heeft een open keuken met een verstelbaar aanrechtblad. Het huisje telt twee slaapkamers. In de slaapkamers bevinden zich extra lange bedden en hoog-laag bedden.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuisjes op Roompot Gulpen

Timber Lodge Special 4. Foto: roompot.nl

Het vakantiepark ligt bij het plaatsje Gulpen. Gulpen is één van de pareltjes van het zuiden van Limburg. Dwars door het centrum van Gulpen stroomt de Gulp: het riviertje waar het dorpje zijn naam aan ontleent. De Gulp ontspringt in het Belgische Hendrik-Kapelle en mondt uiteindelijk bij motte Gracht Burggraaf uit in de Geul.

3. Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje in Zuid-Limburg

In het Zuid-Limburgse dorpje Schin op Geul bevindt zich dit mooie rolstoeltoegankelijke natuurhuisje. De voormalige boerderij telt drie slaapkamers en is geschikt voor maximaal zes personen. Als je van natuur en rust houdt, is dit natuurhuisje precies wat je zoekt. In dit deel van Nederland kun je nog echt stilte ervaren.

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Limburg

Voormalig boerderij, rolstoeltoegankelijk. Foto: natuurhuisje.nl

De rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes van Limburg bevinden zich enerzijds op vakantieparken en anderzijds buiten vakantieparken. Het is fijn dat er in Limburg vakantiehuisjes zijn voor mensen die een (elektrische) rolstoel, rollator of krukken gebruiken. Of gewoon slecht ter been zijn. De slaapkamers, badkamers en keukens van deze aangepaste vakantiehuisjes bevinden zich uiteraard op de begane grond.

4. Rolstoeltoegankelijk vakantiehuis nabij Valkenburg

Nabij Valkenburg kun je vakantievieren is dit rolstoeltoegankelijk vakantiehuis. Bij de bouw van het stijlvolle landhuis is gebruikgemaakt van kunradersteen: een unieke kalksteensoort die alleen in het zuiden van Limburg voorkomt. Het vakantieverblijf telt twee slaapkamers, één badkamer en is geschikt voor maximaal vier personen. Vanaf het overdekte terras heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving.

Landelijk rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Zuid-Limburg

Landelijk rolstoelvriendelijk vakantiehuis in Zuid-Limburg. Foto: vipio.com

Naast kunradersteen wordt er in Zuid-Limburg mergel gewonnen. Mergel is ook een kalksteensoort. Als gevolg van de ondergrondse winning van mergel, zijn er in Limburg honderden grote en kleine gangenstelsels ontstaan. De bekendste mergelgroeven van Nederland zijn de Fluweelengrot, Gemeentegrot, Heidegroeve, Wilhelminagroeve en de Sibbergroeve. Belangstellenden kunnen deze grotten bezoeken.

5. Rolstoeltoegankelijke accommodaties in Valkenburg

Op Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg aan de Geul kun je het 4-persoons appartement 4LT1 extra toegankelijk en de 10-persoonsvilla extra toegankelijk 10 LT huren. Deze vakantiewoningen bezitten veel aanpassingen voor rolstoelafhankelijke mensen zoals een deurbreedte van minimaal 85 centimeter, berging voor rolstoel of scootmobiel met oplaadpunt, een aangepaste slaapkamer met twee hoog-/laagbedden en een verhard toegangspad naar de accommodaties.

Rolstoelvriendelijke appartementen Landal

Kasteeldomein De Cauberg. Foto: landal.nl

Rolstoeltoegankelijke accommodaties hebben toegangspaden die verhard zijn. Bovendien is er in de slaapkamers ruimte voor een hoog-/laagbed waarbij er minimaal 90 centimeter ruimte is aan één zijde van het bed. Daarnaast is het van belang dat het vakantiehuisje in het bezit is van extra beugels in de badkamer, een verhoogd toilet, een douchezitje en een onderrijdbaar werkblad in de keuken.

6. Vakantiehuisjes die rolstoelvriendelijk zijn in Midden-Limburg

Op Vakantiepark Weerterbergen in Weert in het midden van Limburg kun je de Bungalow WFM Comfort boeken. Deze bungalow is uitstekend geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Zo bezit de bungalow geen drempels, maar wel brede deuren. In de badkamer zijn ook aanpassingen zoals een douchestoel met steun, een verlaagde wastafel en een verhoogd toilet aanwezig.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis Roompot Limburg

Bungalow WFM Comfort. Foto: roompot.nl

Een groot deel van Vakantiepark Weerterbergen is autovrij: ideaal voor rustzoekers en gezinnen met jonge kinderen. Voor kinderen is de Weerterbergen sowieso een fantastisch park. Zij kunnen zich vermaken met verschillende sport- en speelvelden, een klimwand en een minigolfbaan. Nog maar je zwijgen over het subtropische zwemparadijs: oneindig veel waterplezier voor jong en oud.

7. Rolstoeltoegankelijke accommodaties in Noord-Limburg

Op Resort Arcen in het Noord-Limburgse plaatsje Arcen bevinden zich verschillende type luxe villa’s en chalets. Op dit recreatiepark zijn onder andere de Villa Luxe familie 10 en Villa Comfort familie 20 beschikbaar. Deze vakantie-accommodaties bezitten aanpassingen voor mindervaliden en zijn bovendien rolstoelvriendelijk. Resort Arcen beschikt over veel faciliteiten waaronder een kinderboerderij.

Rolstoelvriendelijke villa in Limburg

Villa Luxe familie 20. Foto: roompot.nl

De provincie Limburg is op te delen in drie regio: Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg. Noord-Limburg is onder geschiedenisliefhebbers vooral bekend om de Slag op de Mookerheide. Deze veldslag vond plaats in 1574 in een bos- en heidegebied bij het Noord-Limburgse dorpje Mook. Tijdens de Slag op de Mookerheide verloren duizenden soldaten hun leven.

8. Accommodaties die rolstoelvriendelijk zijn in Noord-Limburg

Parkhotel Bad Arcen is een ruim opgezet hotel bij het dorpje Arcen in Noord-Limburg. Op Parkhotel Bad Arcen kun je overnachten in comfortabele hotelkamers. Mensen die rolstoelafhankelijk zijn, kunnen in Comfort miva verblijven. Deze royale hotelkamer heeft één slaapkamer, één badkamer en is geschikt voor twee gasten. Parkhotel Bad Arcen is een wellness-hotel.

Parkhotel Bad Arcen

Parkhotel Bad Arcen. Foto: roompot.nl

Op steenworp afstand van Parkhotel Bad Arcen bevinden zich de Kasteeltuinen Arcen. De Kasteeltuinen Arcen behoren tot de meest veelzijdige bloemen- en plantenparken van Europa. Het park bestaat uit achttien verschillende tuinen onderverdeeld in twaalf thema’s. Het is de moeite waard om de Kasteeltuinen Arcen te bezoeken: voor jong en oud.

9. Rolstoeltoegankelijke accommodaties in Zuid-Limburg

Zuid-Limburg wordt gekenschetst door een heuvelachtig landschap. Midden in dit landschap ligt Bungalowpark Schin op Geul. Op dit park kunnen rolstoelafhankelijke mensen overnachten in het rolstoelvriendelijke vakantiehuisje Lelie Comfort 8. Deze gelijkvloerse bungalow is uitermate geschikt voor mindervalide mensen. Het aangepaste vakantieverblijf telt vier slaapkamers en is geschikt voor maximaal acht personen.

Aangepast vakantieverblijf op Bungalowpark Schin op Geul

Aangepast vakantiehuis Lelie Comfort 8. Foto: roompot.nl

Limburg is gezegend met een rijke flora en fauna. Het wilde zwijn behoort daar ook toe. Officieel wordt het wilde zwijn maar op twee plekken in Nederland getolereerd: de Veluwe en Nationaal Park De Meinweg. Nationaal Park De Meinweg ligt ten oosten van Roermond en heeft een grootte van 18 km2.

10. Rolstoelvriendelijk familiehuis in uiterste noorden van Limburg

In het uiterste noorden van de provincie Limburg bevindt zich Bungalowpark De Riethorst. Op dit vakantiepark kun je overnachten in het rolstoelvriendelijke Familiehuis 10. Dit grote en drempelvrije vakantieverblijf telt vijf badkamers, vijf slaapkamers en is geschikt voor maximaal tien personen. In de slaapkamers staan luxe boxpringbedden die een goede nachtrust garanderen.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis Roompot de Riethorst

Familiehuis 10 op Bungalowpark De Riethorst. Foto: summio.nl

De Riethorst ligt bij het plaatsje Plasmolen. De omgeving van Plasmolen is letterlijk van een schilderachtige schoonheid. Plasmolen heeft namelijk in de loop van de tijd enorm veel kunstenaars aangetrokken die de Plasmolense natuur aan het doek hebben toevertrouwd. Eén van de natuurgebieden die bij Plasmolen ligt, is de adembenemende Sint-Jansberg.

11. Gelijkvloerse boerderij in Zuid-Limburg

Deze gelijkvloerse boerderij ligt in het Zuid-Limburgse dorpje Schin op Geul. Naast het feit dat er in dit vakantieverblijf geen drempels aanwezig zijn, bevinden alle vertrekken zich op de begaande grond: je hoeft dus geen gebruik te maken van een trap om bij de slaapkamer te komen. De boerderij telt twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal vier gasten.

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Limburg

Voormalig boerderij, rolstoeltoegankelijk. Foto: natuurhuisje.nl

De omgeving van Schin op Geul is van een grote schoonheid. Toeristen vinden hier een heuvelachtig landschap met schilderachtige dorpjes. Ga bij één van de wijnboeren wijn proeven of bezoek het chique Maastricht. Even de grens oversteken naar België of Duitsland zijn ook aantrekkelijke uitjes. Zo is het Duitse Aken een aantrekkelijke stad om te winkelen.

12. Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje in Zuid-Limburg

In het Zuid-Limburgse plaatsje Mechelen ligt dit rolstoeltoegankelijke natuurhuisje. Het geschakelde vakantieverblijf heeft één slaapkamer en is geschikt voor maximaal drie mensen. De vakantiewoning is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. In de zomer wacht een tuinstel in de royale tuin. Het uitzicht vanuit de tuin is grandioos. Honden zijn welkom.

Rolstoeltoegankelijk natuurhuis in Mechelen

rolstoelvriendelijke natuurhuisje in Mechelen. Foto: natuurhuisje.nl

Mechelen is niet alleen de naam van een dorpje in Nederland, het is ook de naam van een stad in België. Wonen in het Nederlandse Mechelen nog geen 2.000 mensen, het Belgische Mechelen telt meer dan 87.000 inwoners. Het Nederlandse Mechelen ligt op het Plateau van Vijlen. Dit plateau is voor het grootste deel begroeid door het Vijlenerbos.

13. Vakantiehuis in Noord-Limburg: rolstoeltoegankelijk!

Dit rolstoeltoegankelijk vakantiehuis ligt in het gehuchtje Afferden (Noord-Limburg). De geschakelde vakantie-accommodatie telt drie ruime slaapkamers en is geschikt voor maximaal acht personen. Twee slaapkamers beschikken over een extra inloopdouche met wastafel. De inrichting van het huis is sfeervol met vloerverwarming en een houten kachel. De grote tuin is omsloten.

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Afferden

Rolstoelvriendelijk natuurhuisje in Afferden. Foto: natuurhuisje.nl

Het vakantieverblijf bevindt zich in Nationaal Park De Maasduinen. Nationaal Park De Maasduinen zit ingeklemd tussen de Maas en de Duitse grens. Het natuurgebied heeft een grootte van meer dan 4.500 hectare. Duizenden jaren van regen, wind en menselijke invloed hebben uiteindelijk geleid tot de huidige unieke vorm van Nationaal Park De Maasduinen.

14. Gelijkvloerse bungalow in Limburg

In het Limburgse plaatsje Panningen kun je deze gelijkvloerse bungalow huren: ideaal voor mensen die van een rolstoel of rollator afhankelijk zijn. Ook de slaapkamers bevinden zich op de begaande grond: gasten die slecht ter been of rolstoelafhankelijk zijn, hoeven dus geen trap te gebruiken om lekker te gaan slapen.

Gelijkvloerse bungalow voor mindervaliden in Panningen

Gelijkvloerse bungalow in Panningen. Foto: natuurhuisje.nl

Panningen ligt in het midden van de provincie Limburg. Het dorpje bevindt zich vlakbij Nationaal Park De Groote Peel. Dit natuurpark ligt op de grens en Limburg met Brabant en heeft een grootte van 1.348 hectare. Het landschap van Nationaal Park De Groote Peel wordt gekarakteriseerd door struwelen, moerassen, heidevelden en bossen.

15. Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje in het Limburgse Baarlo

Dit rolstoelvriendelijke vakantiehuisje bevindt zich in het plaatsje Baarlo (Midden-Limburg). De vrijstaande vakantie-accommodatie telt één slaapkamer, één badkamer en is geschikt voor maximaal twee personen. Het huisje beschikt over een overdekt terras waar het heerlijk vertoeven is. Als je graag je hond wil meenemen is dat geen probleem: die zijn toegestaan.

Aangepast vakantiehuis in Baarlo

Rolstoelvriendelijk vakantiehuisje in Baarlo. Foto: natuurhuisje.nl

Baarlo is een prachtig dorpje aan de Maas. Omdat Baarlo vier kastelen telt, staat het te boek als een kasteeldorp. De kastelen van Baarlo zijn: Kasteel d’Erp, Kasteel de Berckt, Riddergoed de Raay en Kasteel Scheres. Al sinds de 14de eeuw kun je bij Baarlo de Maas oversteken met een pontje.

16. Appartement in Zuid-Limburg: rolstoelvriendelijk!

In het Zuid-Limburgse gehuchtje Epen ligt dit rolstoelvriendelijke vakantie-appartement. Het vrijstaande vakantieverblijf heeft twee slaapkamers en is geschikt voor maximaal drie personen. ’s Ochtends word je gewekt door het gezang en gefluit van vogels. Als je vervolgens de gordijnen openschuift, heb je een prachtig uitzicht over het heuvellandschap van Zuid-Limburg.

Rolstoelvriendelijk appartement in Epen

Rolstoelvriendelijk appartement in Epen. Foto: natuurhuisje.nl

Epen is één van de zuidelijks gelegen dorpen van Nederland: vlak bij de grens met België. Al tijdens de Romeinse tijd waren er veel activiteiten rondom Epen: in de omgeving van het dorpje zijn er veel Romeinse villa’s opgegraven. Ook de middeleeuwen zijn niet zonder slag of stoot aan Epen voorbij gegaan.

17. Rolstoeltoegankelijke boerderij in Noord-Limburg

Deze rolstoelvriendelijke boerderij ligt in het dorpje Broekhuizenvorst (Noord-Limburg). Het vrijstaande vakantieverblijf heeft vier slaapkamers en is geschikt voor maximaal acht gasten. De boerderij staat op een eigen erf met een grootte van twee hectare: rust en privacy zijn dus gewaarborgd. Voor kinderen zijn er een speelweide en trampoline aanwezig.

Rolstoelvriendelijke boerderij in Limburg

Rolstoelvriendelijke boerderij in Broekhuizenvorst. Foto: natuurhuisje.nl

Op steenworp afstand van de vakantieboerderij bevinden zich de Kasteeltuinen van Arcen en het Thermaalbad Arcen: twee toeristische trekpleisters van formaat. In de Kasteeltuinen van Arcen kun je urenlang wandelen en genieten van prachtig gekleurde bloemen en planten. Mensen die een uniek kuuroord willen bezoeken, nemen een kijkje bij Thermaalbad Arcen.

18. Rolstoeltoegankelijk natuurhuisje in Midden-Limburg

In het midden van Limburg kunnen mensen die van een rolstoel afhankelijk zijn met een gerust hart dit natuurhuisje boeken. Het huisje telt één slaapkamer met twee slaapplaatsen en is geschikt voor maximaal vier personen. De royale tuin wordt opgesierd met een prachtige vijver. In de tuin is ook een mooie overkapping aanwezig waar je lekker onder kunt gaan zitten.

Aangepast vakantiehuis in Leveroy

Rolstoeltoegankelijk vakantiehuis in Leveroy. Foto: natuurhuisje.nl

Het vakantiehuis staat in het plaatsje Leveroy. Leveroy ligt niet ver van de Maas en Roermond af. Natuurliefhebbers gaan bij de Maas kijken om te genieten. De Maas die zo karakteristiek voor het Limburgse landschap is. Roermond is ook leuk om te bezoeken. Roermond is een historische stad met een interessante geschiedenis.

19. Rolstoelvriendelijk appartement in Limburg

In het midden van Limburg kun je overnachten in dit rolstoelvriendelijke appartement. In het appartement kan geslapen worden in twee slaapkamers. Maximaal vier gasten mogen gebruikmaken van het vakantieonderkomen. Het appartement is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. In de omheinde tuin is het prettig vertoeven: in de zomer lekker de bbq aan!

Vakantiehuis voor mindervaliden in Heythuysen

Rolstoelvriendelijk appartement in midden van Limburg. Foto: natuurhuisje.nl

In de omgeving van het appartement is veel te zien en te beleven. Het landschap is opgebouwd uit akkergronden, bossen en weidevelden. Hier kun je volledig tot rust komen en onthaasten. Steden als Weert en Roermond liggen niet ver weg. Ga er kijken en geniet van de winkels, terrasjes en restaurants.

20. Natuurhuisje in Limburg: rolstoelvriendelijk!

In het Zuid-Limburgse gehuchtje Heijenrath ligt deze rolstoelvriendelijke carréboerderij. Het monumentale vakantieverblijf heeft één slaapkamer en is geschikt voor maximaal drie mensen. Het pand is eeuwenoud en uiterst sfeervol ingericht. Het boerderijtje is helemaal gelijkvloers en dus uitstekend geschikt voor mensen die slecht ter been of afhankelijk van een rollator of rolstoel zijn.

Rolstoelvriendelijk vakantiehuis

Rolstoelvriendelijk boerderijtje in Heijenrath. Foto: natuurhuisje.nl

De omgeving van de boerderij is van een adembenemende schoonheid. Een perfecte omgeving voor natuurliefhebbers en rustzoekers. Mensen die van mooie steden houden komen er ook aan hun trekken: Maastricht, Aken en Luik liggen niet ver weg. Maastricht is altijd leuk om te bezoeken. Het is een stad met stijl en grandeur!

Meer aangepaste vakantiehuisjes bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.