De rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes in Limburg bevinden zich op fantastische vakantieparken. Het is natuurlijk heel erg fijn dat er in de provincie Limburg vakantiehuisjes zijn voor mensen die een (electrische) rolstoel, rollator of krukken gebruiken. Of gewoon slecht ter been zijn. De slaapkamers en badkamers van deze aangepaste vakantiehuisjes bevinden zich uiteraard op de begane grond.

Vanzelfsprekend zijn de toegangspaden naar de bungalows en parkeerplaatsen verhard. Voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn, is het natuurlijk van groot belang dat het vakantiehuisje extra brede deuren heeft van minimaal 85 centimeter. Bovendien dat er in de slaapkamer ruimte is voor een hoog-/laagbed waarbij er minimaal 90 centimeter ruimte is aan één zijde van het bed. Daarnaast is het van belang dat het vakantiehuisje in bezit is van extra beugels in de badkamer, een verhoogd toilet, een douchezitje en een onderrijdbaar werkblad in de keuken. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 rolstoelvriendelijke vakantiehuisjes van Limburg!

5. Landal Kasteeldomein De Cauberg

Op het vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg aan de Geul te Zuid-Limburg bevinden zich verschillende type vakantiehuisjes waaronder de 10-persoonsvilla Extra toegankelijk 10 LT. Deze vakantiewoning bezit heel veel aanpassingen voor rolstoelafhankelijke mensen zoals een deurbreedte van minimaal 85 centimeter, berging voor rolstoel of scootmobiel met oplaadpunt, een aangepaste slaapkamer met twee hoog-/laagbedden en een verhard toegangspad naar de accommodatie.

4. Landal Hoog Vaals

Op het vakantiepark Landal Hoog Vaals in Vaals te Zuid-Limburg bevinden zich verschillende type vakantiewoningen waaronder de 12-persoonsbungalow Extra toegankelijk 12 LT. Deze vakantiebungalow is uitermate geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Zo is de gehele woning drempelvrij. De vakantievilla is in het bezit van een aangepaste slaapkamer met twee 1-persoons Auping boxsprings waarbij er naast één kant van het bed 90 centimeter ruimte is en een draaicirkel van minimaal 150 centimeter. De vakantievilla is in het bezit van een fraai terras; dit terras is uiteraard rolstoeltoegankelijk.

3. Roompot Weerterbergen

Op het vakantiepark Roompot Weerterbergen in Weert in het midden van Limburg bevinden zich hele fraaie vakantiewoningen waaronder Bungalow WFM Comfort. Bungalow WFM Comfort is prima geschikt voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Zo bezit de bungalow geen drempels, maar wel brede deuren. In de badkamer zijn ook verschillende aanpassingen zoals een douchestoel met steun, een verlaagde wastafel en een verhoogd toilet. Ideaal allemaal voor een zorgeloze vakantie!

2. Landal Kasteeldomein De Cauberg

Op het vakantiepark Landal Kasteeldomein De Cauberg in Valkenburg aan de Geul te Zuid-Limburg bevinden zich verschillende type vakantiehuisjes én vakantieappartementen waaronder het 4-persoonsappartement Extra toegankelijk 4 LT1. Dit vakantie-appartement is prima aangepast voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn. Zo is de deurbreedte minimaal 85 centimeter en is alles gelijkvloers. Het appartement bezit verder een aangepaste badkamer met een vlakke douche. Daarnaast is er een vast douche-zitje aanwezig met armleuningen. In de woonkamer staat bovendien een 70-centimeterhoge eettafel die uiteraard onderrijdbaar is.

1. Roompot Klein Vink

Op het vakantiepark Roompot Klein Vink in Arcen in het noorden van Limburg bevinden zich verschillende type vakantiebungalows, vakantievilla’s en hotelkamers. Daarnaast is op het vakantiepark Chalet KVC6 aanwezig. Deze prachtige vrijstaande vakantiewoning is uitermate geschikt voor rolstoelgebruikers!

Andere vakantiehuisjes voor mindervaliden

Liever op vakantie naar een andere provincie in Nederland? Lees dan onze blog: Top 5 beste vakantieparken voor mindervaliden van Nederland!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.