Skip to main content

Kenia is een betoverend land dat ideaal is voor het maken van een rondreis. Het Afrikaanse land beschikt over een indrukwekkende wildlife en rijke cultuur. Maak safari’s (game drives) in de wildparken en kom oog in oog met neushoorns, leeuwen, olifanten, giraffen en gnoes. Leer de nomadische stammen van Kenia kennen die al duizenden jaren op de savannes leven.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 rondreizen door Kenia!

1. Rondreis door Kenia

Neem deel aan deze 27-daagse rondreis door Kenia en raak onder de indruk van de natuur en cultuur van dit Oost-Afrikaanse land. Naast Kenia voert deze reis je ook langs de topparken van Oeganda en Tanzania. Als je de Big Five (olifant, buffel, leeuw, luipaard en neushoorn) wil zien, is deze reis een echte aanrader.

Masai Mara in Kenia

Leeuw in de Masai Mara

De Masai Mara is de grootste trekpleister van Kenia en brengt natuurliefhebbers in vervoering. Dit enorme wildpark is voornamelijk bekend om de jaarlijkste trek van miljoenen grazers die op zoek gaan naar groene graslanden en nieuwe drinkbronnen. Over dit indrukwekkende fenomeen zijn in de loop van tijd veel natuurdocumentaires gemaakt.

2. Ontdek Kenia: wildlife en natuur!

Als je Kenia wil ontdekken, is deze 12-daagse rondreis aan te bevelen. De reis brengt je ook naar buurland Tanzania. In Kenia ligt de Masai Mara en in Tanzania bevindt zich de Serengeti. Deze twee wereldberoemde natuurparken gaan in elkaar over en vormen zo de natuurlijke leefomgeving van alle iconische Afrikaanse diersoorten.

Amboseli National park in Kenia

Nationaal park Amboseli

Nationaal park Amboseli is het op één na populairste natuurpark van Kenia: alleen de Masai Mara wordt door meer toeristen bezocht. Met name de betoverende vergezichten in het park worden hoog gewaardeerd. Zo doemen aan de zuidgrens de contouren van de Kilimanjaro op. De Kilimanjaro is de hoogste berg van Afrika en ligt in Tanzania.

3. Rondreis Kenia en Tanzania

Tijdens deze 18-daagse rondreis bezoek je Kenia en Tanzania: twee van de mooiste landen van het Afrikaanse continent. De Keniaanse Masai Mara gaat over in de Tanzaniaanse Serengeti en vormt zo één van de indrukwekkendste natuurgebieden van de wereld. Uiteraard maak je tijdens deze reis ook kennis met het Victoriameer: het grootste meer van Afrika.

Straat in Nairobi Kenia

Nairobi

Nairobi is de hoofdstad van Kenia en telt ruim vier miljoen inwoners. In Kenia leven in totaal meer dan vijfenzestig miljoen mensen. Nairobi is na het Tanzaniaanse Dar es Salaam de snelst groeiende stad van Afrika. Nairobi betekent in het Masai ‘koele wateren’. Nairobi ligt in het midzuiden van Kenia aan de rivier Nairobi.

4. Individuele rondreis door Kenia

Alle hotspots van Kenia worden bezocht tijdens deze 14-daagse individuele rondreis met gids/chauffeur door Kenia. De oneindige vlaktes van de Masai Mara, het olifantrijke Nationaal park Amboseli en de hagelwitte stranden van Mombasa staan allemaal op de reisplanning. Tijdens deze reis verblijf je in betoverende landschappen en spot je indrukwekkende dieren.

Ballonvaart in Kenia

Ballonvaart in Kenia. Foto: tenzingtravel.nl

Met een hoogte van 5.199 meter is de Mount Kenya de hoogste berg van Kenia. Mount Kenya is niet de hoogste berg van Afrika. Die eer is weggelegd voor de 5.885 meter hoge Kilimanjaro. Het is mogelijk om Mount Kenya te beklimmen: binnen vier dagen kun je op de top staan.

5. Groepsrondreis door Kenia

Bergen, savannes en meren! Als je deelneemt aan deze 10-daagse groepsrondreis door Kenia ligt dat allemaal in het verschiet. De reis begint bij Mount Kenya: de hoogste berg van het Afrikaanse land. Lake Naivasha staat ook op het programma: het op één na grootste meer van Kenia en van een grote schoonheid.

Flamingo's in een meer in Kenia

Flamingo’s in Grote Riftvallei

Het Nakurumeer, Bogoriameer en Elmenteitmeer zijn drie Keniaanse meren die met elkaar verbonden zijn en die onderdeel uitmaken van de Grote Riftvallei. In en rondom de meren is de biodiversiteit groot. Zo strijken er jaarlijks miljoenen flamingo’s bij de meren neer om zich te voeden, te rusten en om te nestelen.

6. Beleef Kenia: natuur en cultuur!

Van de kleurrijke hoofdstad Nairobi tot de oneindige savannes van de Masai Mara: het is allemaal inbegrepen bij deze 21-daagse individuele rondreis door Kenia. Kenia is gezegend met een rijke cultuur en een kleurrijke bevolking. De grootste rijkdom van het land is de ongerepte natuur. Beleef dit prachtige land met zijn vriendelijke inwoners!

Zebra's in Samburu National park in Kenia

Grévyzebra’s in Samburu National Park

Het Samburu National Park is een uniek wildpark in Kenia. In dit park leven namelijk verschillende diersoorten die maar op enkele plekken in Afrika voorkomen. Dat geldt voor de netgiraffe, grévyzebra, beisa oryx, gerenoek en de Somalische struisvogel. Het is natuurlijk fantastisch om een safari in Samburu National Park te maken om bovengenoemde dieren voor de lens te krijgen.

7. Beste van Kenia: groepsrondreis!

Tijdens deze 8-daagse groepsrondreis door Kenia maak je kennis met het beste wat het land te bieden heeft. Zo staan de twee topwildparken (Masai Mara en Nationaal park Amboseli) van Kenia op het reisschema. Uiteraard wordt ook het Nakurumeer bezocht. Het Nakurumeer is een prachtig gekleurd meer en vormt de leefomgeving voor tal van dieren.

Nakurumeer in Kenia

Nakurumeer in Kenia

Mensen die de wildparken van Kenia bezoeken, zullen er zeker giraffen spotten. In totaal lopen er nog ongeveer 100.000 giraffen rond op de Afrikaanse savannes. Opmerkelijke genoeg drinken giraffen maar één keer per dag water. Om te kunnen drinken, moeten giraffen hun poten maximaal spreiden. Daarnaast onttrekken giraffen veel vocht uit de bladeren die ze eten.

8. Groepsrondreis Kenia, Tanzania en Zanzibar

Deelnemers aan deze 21-daagse groepsrondreis gaan een bijzonder aangename vakantietijd tegemoet. Ga maar na. Eerst worden alle mooie natuurparken van Kenia en Tanzania aangedaan om vervolgens aan het einde van de rondreis neer te strijken op de hagelwitte stranden van Zanzibar. Zanzibar is een tropisch eiland dat voor de kust van Tanzania ligt.

Luipaard in Kenia

Luipaard in Kenia

Van de Big Five is het luipaard het moeilijkst om te spotten. Luipaarden zijn extreem mooie dieren en uitmuntende jagers. Bij de jacht kunnen luipaarden vertrouwen op hun uitstekende zintuigen: de ogen, het reukvermogen en het gehoor zijn van een uitzonderlijke kwaliteit. Luipaarden jagen voornamelijk ’s avonds en ’s nachts: dan zijn ze het meest succesvol.

9. Rondreis Kenia: strand en natuur!

Deze 10-daagse rondreis door Kenia begint op het strand van Bamburi Beach en eindigt weer op het strand van Bamburi Beach. Tussendoor wordt een driedaagse safari gemaakt in het Tsavo National Park. Dus tijdens deze vakantie in Kenia combineer je twee dingen: maximaal ontspannen op het strand en avontuur tijdens de safari.

Mombasa Kenia

Mombasa in Kenia

Struisvogels worden onmiskenbaar met Afrika geassocieerd. Samen met nanoes, emoes en kasuarissen behoren struisvogels tot de grote loopvogels. Als een struisvogel wordt aangevallen, kan hij twee manieren inzetten om zich te verdedigen: wegrennen of trappen. Als een struisvogel wegrent, moet je van huize komen om hem bij te kunnen houden.

10. Rondreis Kenia: savannes en strand!

Als je deelneemt aan deze 10-daagse rondreis door Kenia maak je kennis met de verschillende gezichten van het Afrikaanse land. Enerzijds ga je op safari in de topparken van Kenia en anderzijds leer je de oogverblindende stranden van het land kennen. Op deze manier combineer je ultieme natuurbeleving met maximale ontspanning.

Grote trek in Kenia

Grote trek in Kenia

Op de Afrikaanse savannes leven twee soorten neushoorns: witte neushoorns en zwarte neushoorns. Daarnaast komen er in Azië drie neushoornsoorten voor: Indische neushoorns, Javaanse neushoorns en Sumatraanse neushoorns. Neushoorns boezemen veel ontzag in: het zijn machtige en kolossale dieren. De witte neushoorn is een vriendelijke reus die geen vlieg kwaad doet. Zwarte neushoorns daarentegen zijn onvoorspelbaar en kunnen gevaarlijk zijn.

Meer rondreizen in Afrika bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.