Skip to main content

Tanzania behoort tot de mooiste Afrikaanse landen. Het land is wereldberoemd om de Serengeti, Kilimanjaro en de Ngorongoro-krater. In Tanzania zijn bovendien alle iconische Afrikaanse dieren te spotten zoals leeuwen, olifanten, jachtluipaarden, neushoorns en buffels. Het is een fantastisch land voor mensen die van wildlife houden. Maak er een rondreis en laat het avontuur beginnen.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 rondreizen door Tanzania!

1. Rondreis door Tanzania: wildlife en avontuur!

Tijdens deze 10-daagse rondreis word je ondergedompeld in al het moois wat Tanzania te bieden heeft. Zo maak je een safari in de Ngorongoro-krater om kennis te maken met de bijzondere dieren die daar leven. Uiteraard mag tijdens deze rondreis een bezoek aan het Serengeti National Park niet ontbreken om de ‘big five’ te spotten.

Ngorongoro Crater Conservation Area

Ngorongoro-krater in Tanzania

Met een oppervlakte van bijna 15.000 km2 is het Serengeti National Park het op één na grootste natuurpark van Tanzania. In dit wereldberoemde reservaat leven miljoenen dieren zoals leeuwen, olifanten en giraffen. De Serengeti is vooral bekend om ‘De Grote Trek’ waarbij oneindig veel grazers (gnoes, zebra’s, wildebeesten en gazellen) een afstand van duizend kilometer afleggen om bij groene graslanden en nieuwe waterbronnen te komen.

Lees ook: 10x mooiste wildparken van Afrika

2. Familiereis door Tanzania en Zanzibar

Maak met je familie deze 18-daagse rondreis door Tanzania en je hebt de tijd van je leven. Uiteraard bezoek je tijdens deze familiereis de wildrijkste parken van het Afrikaanse land. Dus je gaat leeuwen, olifanten en apen spotten in het Tarangire National Park, Lake Manyara National Park, Serengeti National Park en in de Ngorongoro-krater.

Serengeti in Tanzania

Serengeti in Tanzania

De Kilimanjaro is de hoogste berg van Tanzania én van Afrika. De top van het ‘Dak van Afrika’ bevindt zich op een hoogte van 5.896 meter. Het is mogelijk om de Kilimanjaro te beklimmen. Dat kan via verschillende routes. Als je voor de snelste route kiest, ben je zeven dagen onderweg.

3. Ontdek Tanzania: 15-daagse rondreis!

Tijdens deze 15-daagse rondreis door Tanzania ontdek je alle facetten van het land. Een land met verbluffende vergezichten, fascinerende dieren en Masai-herders met felrode omslagdoeken. Vanzelfsprekend wordt tijdens de reis het bekendste natuurpark van Tanzania én van de wereld aangedaan: het Serengeti National Park. Serengeti betekent in het Masai ‘eindeloze vlakte’.

Zanzibar

Zanzibar, Tanzania

Zanzibar is een Tanzaniaans eiland dat voor de oostkust van Afrika ligt. Als je van witte stranden, wuivende palmbomen en kristalhelder water houdt, is Zanzibar de gedroomde vakantiebestemming. Zanzibar is ook een eiland met een boeiende geschiedenis. Sporen van dit bewogen verleden zijn overal nog te zien. Bezoek maar eens de hoofdstad Stone Town.

4. Privéreis door Tanzania met gids/chauffeur

Als je Tanzania op een bijzondere manier wil leren kennen, is deze 14-daagse privéreis met gids/chauffeur een uitstekende keuze. Deze rondreis leid je langs alle hotspots van Tanzania zoals de Serengeti en de Ngorongoro-krater. ’s Nachts slaap je in lodges en safaritenten. In de verte hoor je dan leeuwen brullen, olifanten trompetteren en wilde honden janken!

Privereis Tanzania

Privéreis met gids in Tanzania. Foto: tenzingtravel.nl

De natuur van het Lake Manyara National Park is van een verbluffende schoonheid. Het landschap van dit Tanzaniaanse natuurpark is erg divers. Het is een mix van diverse soorten leefgebieden zoals tropische regenwouden en droge savannes. Zo’n gevarieerd landschap trekt verschillende diersoorten aan zoals olifanten, apen, giraffen, impala’s en nijlpaarden.

5. Rondreis door Oeganda, Kenia en Tanzania

Wil je met een goed uitgeruste safaritruck door drie unieke Afrikaanse landen reizen? Dat kan! Neem dan deel aan deze 27-daagse rondreis door Oeganda, Kenia en Tanzania. Tijdens deze onvergetelijke reis kom je oog in oog met de berggorilla’s van Oeganda en ervaar je het ultieme safari-gevoel op de Serengeti van Kenia en Tanzania.

Jachtluipaarden in Serengeti Tanzania

Jachtluipaarden in de Serengeti, Tanzania

In het noorden van Tanzania ligt Lake Natron: een groot zoutmeer. Door dit ondiepe zoutmeer wordt het zonlicht verstrooid in betoverende kleuren. Bezoekers aan Lake Natron genieten van dieprood tot alle denkbare tinten oranje. Lake Natron is ook een flamigoparadijs. Ieder jaar wordt het imposante meer door ruim twee miljoen flamingo’s bezocht om er te gaan broeden.

6. Individuele rondreis Tanzania en Zanzibar

Tijdens deze 15-daagse individuele rondreis door Tanzania en Zanzibar zul je versteld staan van zoveel natuurschoon. De Tanzaniaanse natuurparken zitten vol met indrukwekkende dieren. Gedurende de rondreis zul je talloze safari’s maken om olifanten, giraffen en leeuwen te spotten. Zanzibar is een oogverblindend eiland met prachtige stranden en een historische hoofdstad.

Gamedrive in wildpark Tanzania

Gamedrive in Tanzania

Voor de hoogste concentratie wilde dieren van Tanzania én Afrika moet je in de Ngorongoro-krater zijn. Als je in de Ngorongoro-krater rondreist, lijk je in een film verzeild te zijn: overal waar je kijkt zie wilde dieren. In de Ngorongoro-krater is de kans aanwezig op het spotten van zeldzame zwarte neushoorns

7. Rondreis Tanzania: alle highlights!

Deze 9-daagse rondreis door Tanzania voert je langs alle highlights van dit fascinerende Afrikaanse land. Dat betekent een gamedrive door het Lake Manyara National Park. Daarnaast staat een safari in het Serengeti National Park op het reisprogramma. Uiteraard mag een gamedrive door de Ngorongoro-krater niet ontbreken. In bovengenoemde parken ervaar je wildlife en avontuur!

lake Manyara in Tanzania

Lake Manyara

In het zuiden van Tanzania bevindt zich Wildreservaat Selous. Dit natuurgebied heeft een grootte van 50.000 km2 en is daarmee één van de grootste beschermde natuurgebieden van de wereld. Het aantal diersoorten in Wildreservaat Selous is enorm groot. Zo leven er in het gebied wilde honden, hyena’s, krokodillen, leeuwen, gnoes en zebra’s.

8. Rondreis Tanzania én strandvakantie Zanzibar

Wil je een safari-vakantie combineren met een paar dagen relaxen op een hagelwit strand? Dan is deze 9-daagse rondreis door Tanzania, en de daarop aansluitende strandvakantie op Zanzibar, precies wat je zoekt! Tijdens de rondreis maak je kennis met het wildlife van Tanzania om vervolgens met een cocktail in je hand te relaxen op het strand van Zanzibar.

Rondreis Tanzania met Tui

Giraffen in Serengeti National Park. Foto: tui.nl

Vogelliefhebbers moeten beslist een bezoek brengen aan het Arusha National Park. In dit Tanzaniaanse natuurpark leven meer dan vierhonderd verschillende soorten vogels: groot en klein. Naast vogels is het Arusha National Park ook beroemd om de apen die er voorkomen. Met een beetje geluk spot je er bavianen, blauwapen en zwart-witte franjeapen.

9. Avontuurlijk Tanzania: 10-daagse rondreis!

Voor een avontuurlijke vakantie moet je beslist in Tanzania zijn. Ga mee met deze 10-daagse rondreis en laat het grote avontuur in deze Afrikaanse schatkamer van de natuur beginnen. Alle topparken staan op het reisprogramma. Spot de ‘grote vijf’ in het Serengeti National Park en raak verwonderd in de Ngorongoro-krater.

Wildebeesten in de krater van Ngorongoro

Wildebeesten en flamingo’s in de Ngorongoro-krater. Foto: 333travel.nl

Voor de grootste aantallen olifanten in de wereld moet je in het Tarangire National Park gaan kijken. In dit park leven kuddes olifanten van honderden individuen. Het park heeft zijn naam te danken aan de Tarangire River: een belangrijke drinkwaterbron voor tal van wilde dieren. In het park groeien ook de indrukwekkende apenbroodbomen.

10. Individuele rondreis Tanzania plus Zanzibar

Deze 10-daagse rondreis door Tanzania begint in de Ngorongoro-krater en eindigt op de hagelwitte stranden van Zanzibar. De reis is dus een fantastische mix van natuurparken, safari’s en hagelwitte stranden. De Ngorongoro-krater heeft een diameter van twintig kilometer en vormt de leefomgeving van tal van zeldzame diersoorten waaronder zwarte neushoorns.

Strand van Zanzibar

Strand van Zanzibar. Foto: 333travel.nl

In het zuiden van Tanzania kun je een bezoek brengen aan het Udzunwa National Park. Het landschap wordt hier gekarakteriseerd door savannes, steppes, regenwouden en graslanden. Het Udzunwa National Park is een hotspot voor mensen die van watervallen houden. Op sommige plekken zie je hoe het water honderden meters van kliffen naar beneden klettert.

Meer reizen naar Afrika bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.