Skip to main content

Sommige mensen willen als zij op vakantie gaan, zoveel mogelijk luxe ervaren. Het hele jaar door hebben ze hard gewerkt en als dan eenmaal de periode is aangebroken dat men niet meer hoeft te werken, wil men zoveel mogelijk luieren en genieten. Deze vakantiegangers boeken doorgaans luxe hotels & resorts in verre oorden. Daar kunnen ze de hele dag aan het zwembad liggen en doorlopend eten aan een van de vele buffetten die hen worden aangeboden. Ook qua entertainment hoeven ze helemaal niets te klagen, ook hier worden ze op hun wenken bediend. Waar dit type vakantiegangers al helemaal niet aan moeten denken, is te moeten vertoeven op een camping!

Vooroordelen

Heel veel mensen hebben tegenwoordig een verkeerd beeld van een camping. Zij denken dat het een primitieve manier van vakantievieren is. Jezelf behelpen in een krappe tent of caravan. Je tanden moeten poetsen tezamen met talloze andere campinggenoten. Overgeleverd worden aan de weergoden die zanderige kampeerterreinen doen veranderen in moddervlaktes. Een hoop lawaai van schreeuwende kleuters en feestende tieners moeten incasseren. Et cetera. Niets is echter minder waar! Er bestaan vandaag de dag hele luxe campings waar het aan helemaal niets mankeert: zwembaden, sauna’s, tennisvelden, voetbalveldjes, et cetera. Waar je jezelf niet hoeft te storen aan mogelijk geluidsoverlast van derden. Ook de accommodaties op de campings kunnen tegenwoordig heel luxe zijn!

Kampeercabin

Eén van de laatste ‘kampeersterren’ aan het firmament is de zogenaamde kampeercabin. Een kampeercabin ressorteert onder glamping; de luxe manier van kamperen dus. Dus wel de sfeer van kamperen, maar niet te hoeven inboeten aan comfort. Kampeercabins zijn doorgaans in de mooiste kleurtjes gespoten en kunnen overal in het land op iedere camping geplaatst worden. Ze bieden ruimte aan meerdere personen en zijn derhalve uitermate geschikt voor gezinnetjes. Mensen die weleens hebben overnacht in een kampeercabin zijn razend enthousiast!

kampeercabin Rockanje

kampeercabin in Rockanje

Tenten

Het leeuwendeel van de mensen dat aan kamperen denkt, denkt aan tenten en caravans. Als je aan tenten denkt, denk je uiteraard aan een tent als onderkomen voor een vakantie: de zogenaamde kampeertent, maar voor veel nomadenvolken dienen tenten als permanente woningen. Dan moet je denken aan volken als indianen, Mongolen en de Sami. Zij gebruiken respectievelijk tipi’s/wigwams, joerts en lavvu’s/goahti’s. Kampeertenten zijn er in heel veel soorten en maten. Grofweg wordt er onderscheid gemaakt in drie soorten tenten: bungalowtenten, noktenten en boogtenten. Daarnaast zijn er de laatste tijd veel andere tenttypen op de markt gekomen zoals opblaasbare tenten en opgooi-tenten (pop-up-tenten). De opgooi-tenten zijn een ware sensatie onder de tenten: ze zijn binnen een seconde opgezet! Het weer in elkaar zetten, kost wel enige moeite! Zeker als je dat voor de eerste keer doet; als je het een paar keer hebt gedaan, is het echter ook een fluitje van een cent!

Caravans

In analogie met tenten worden caravans ook voor twee verschillende doeleinden aangewend: permanente bewoning en recreatie. Mensen die bijvoorbeeld beroepsmatig veel moeten reizen, kunnen gebruikmaken van caravans; dan moet je bijvoorbeeld denken aan rondtrekkende circussen. Mensen die gebruikmaken van caravans voor vakantiedoeleinden, plaatsen hun caravans op kampeerterreinen.

Kamperen in een kampeercabin in Nederland

Wil je een keer kamperen in een kampeercabin in Nederland? Dit kan onder andere op de volgende campings:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.