Skip to main content

Slapen in een Zweedse stuga is een bijzondere ervaring. Een authentieke Zweedse stuga is een eenvoudig houten huisje dat falurood geschilderd is. Falurood is Zweeds rood. Veel stuga’s liggen midden in de natuur aan het water. En aan water geen gebrek in Zweden: het Scandinavische land telt oneindig veel rivieren en meren. Tegenwoordig worden veel stuga’s als vakantiehuisjes aangeboden en kunnen toeristen genieten van deze bijzondere accommodaties in het wonderschone Zweedse landschap.

Wij hebben 5 mooie Zweedse stuga’s op een rijtje gezet!

1. Slapen in een Zweedse stuga in Tingsryd

Deze Zweedse stuga bevindt zich in het plaatsje Tingsryd in het zuiden van Zweden. Het vrijstaande vakantiehuisje ligt bij een meer, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Internet is aanwezig. De reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 1 beoordeling.

  • Beschrijving: De sfeervolle stuga heeft een goeduitgeruste keuken en mooie slaapkamers. Een speksteenkachel zorgt voor aangename warmte. Buiten kun je genieten van een overdekt terras.
  • Omgeving: Het vakantiehuisje ligt aan het Mien. Het Mien is een indrukwekkend kratermeer in de vorm van een cirkel. Meer dan 120 miljoen jaar geleden sloeg op deze plek een meteoor in waarna de krater zich in de loop van tijd vulde met water.
Zweedse stuga

Zweedse stuga in Tingsryd

Leuk feitje: Meer dan de helft van Zweden wordt bedekt met bossen. Daarnaast kent het Scandinavische land meer dan 100.000 meren en ruim 25.000 eilanden!

Rondreis in Zweden

Tip!

Ontdek ook de mooiste groepsrondreizen, wintersportvakanties en familiereizen naar Zweden via ANWB!

2. Slapen in een Zweedse stuga in Nas

Deze Zweedse stuga ligt in het dorpje Nas in het midden van Zweden. De vrijstaande blokhut ligt aan het water, telt 1 slaapkamer en is geschikt voor 2 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Er is internettoegang (WiFi) en de reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 1 beoordeling.

  • Beschrijving: Door de aanwezigheid van zonnepanelen en regentonnen is het natuurhuisje zelfvoorzienend. De stuga staat in the middle of nowhere: ver van de bewoonde wereld.
  • Omgeving: De omgeving is van een grote schoonheid. In het aanpalende meer kun je heerlijk zwemmen en vissen. Wandelen en fietsen zijn ook opties waarbij de kans groot is om wilde dieren te spotten als elanden, vossen en bevers.
Zweedse stuga in Nas

Zweedse stuga in Nas

Leuk feitje: In de Zweedse bossen rennen meer dan 500.000 elanden rond. Als je door het land reist, is de kans groot dat je er één spot!

3. Slapen in een Zweedse stuga in Bjurbäcken

Deze Zweedse stuga zich in het plaatsje Bjurbäcken in Midden-Zweden. Het vrijstaande natuurhuisje ligt op het Zweedse platteland, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. De reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 13 beoordelingen.

  • Beschrijving: Het vakantiehuisje is recentelijk gerenoveerd en van alle gemakken voorzien zoals centrale verwarming en wasmachine.
  • Omgeving: Bossen en meren. Dát is wat het Zweedse landschap kenschetst. Een omgeving van rust en zuivere lucht. Dát is ook wat je bij Bjurbäcken aantreft.
Zweedse stuga in Bjurbacken

Zweedse stuga in Bjurbäcken

Leuk feitje: Het feit dat veel huisjes in Zweden een rode kleur hebben, heeft een reden. De rode kleur wordt veroorzaakt door het toegevoegde koper aan het hout. Hierdoor is het hout beter bestand tegen de bij tijd en wijle onstuimige weersomstandigheden. Deze rode kleur wordt falurood genoemd!

4. Slapen in een Zweedse stuga in Torsby

Deze Zweedse stuga ligt in het dorpje Torsby in het midden van Zweden. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt aan een meertje, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Honden zijn welkom. De reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 1 beoordeling.

  • Beschrijving: Als de open haard aan is en het buiten donker is, ontstaat een fantastische sfeer in deze stuga midden in de Zweedse wildernis.
  • Omgeving: De omgeving is adembenemend mooi en de mogelijkheden zijn heel groot. Lekker zwemmen, varen of kanoën in de meertjes of vissen aan de waterkant. In de winter kan er bovendien geschaatst of gelanglauft worden. Wandelen en fietsen kan ook: het hele jaar door.
Zweedse stuga in Torsby

Zweedse stuga in Torsby

Leuk feitje: Zweden is één van de landen waar je het Noorderlicht kunt spotten: een feest voor het oogzintuig!

5. Slapen in een Zweedse stuga in Dala-Järna

Deze Zweedse stuga bevindt zich in het plaatsje Dala-Järna in het Midden-Zweden. De vrijstaande blokhut ligt aan het water, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk en honden zijn welkom. De reviews zijn buitengewoon op basis van meer dan 17 beoordelingen.

  • Beschrijving: De stuga is basic ingericht, maar erg gezellig. Zet op een frisse avond de houtkachel maar eens aan en je wil er nooit meer weg.
  • Omgeving: De omgeving is amper te overtreffen. Zo’n overweldigende natuur op zo’n afgelegen én stille plek: oeroude bossen, kraakheldere meren en open velden. Voor natuurliefhebbers en rustzoekers een absolute must.
Zweedse stuga

Zweedse stuga in Dala-Järna

Leuk feitje: Ieder jaar worden er in Stockholm in Zweden de Nobelprijzen uitgereikt: de meest prestigieuze trofeeën voor de wetenschap. Jacobus van ’t Hoff was de eerste Nederlander die een Nobelprijs kreeg. Hij ontving in 1901 de Nobelprijs voor scheikunde!

Dit vind je misschien ook interessant: 5x cabin huren in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.