Skip to main content

Een tiny house huren/boeken tijdens de jaarwisseling is helemaal geen verkeerde keuze! Veel mensen ervaren de jaarwisseling als een heel bijzonder moment: retroperspectief versus vooruitblikken! Wat is er het achterliggende jaar allemaal gebeurd? Wat is er van de goede voornemens allemaal terechtgekomen? Dit soort overpeinzingen gedurende oud & nieuw kun je thuis doen, maar dat kan ook op een vakantiebestemming; zoals in een bovengenoemd tiny house!

Erg in trek!

De populariteit van tiny houses heeft de laatste tijd een enorme vlucht genomen. Tiny houses staan ook bekend onder de Nederlandse namen micro-huisjes en mini-huisjes. Tiny houses zijn er in allerlei soorten en maten: ‘groot’, klein, kleurrijk, grijs, sober, luxe, et cetera. Voor ieder wat wils dus! Wat je ook ziet gebeuren, is dat er een soort trend gaande is: tiny houses worden niet alleen aangewend voor vakantiebestemmingen, maar ook voor permanente bewoning! Tiny houses bevinden zich in alle Nederlandse provincies, op alle denkbare plaatsen!

Goede voornemens

Zoals boven vermeld, is het leuk om op oudejaarsavond een lijstje op te maken met allemaal goede voornemens. Sommige mensen volharden met deze goede voornemens en hebben daardoor een gelukkiger en gezonder leven! Er zijn lijstjes gemaakt wat Nederlanders allemaal voornemen bij de aftrap van een nieuw jaar.

Afvallen

Op de eerste plaats van deze lijst staat het voor nemen om af te vallen: kilogrammen kwijt te raken dus! Dat is en blijft een lastig verhaal: eetgewoontes zijn heel moeilijk te veranderen. Er liggen constant verleidingen op de loer. Ondertussen liggen hele bibliotheken vol met boeken over wonderdiëten. Het belangrijkste tip is echter om gevarieerd en met mate te eten. Als je daarnaast ook nog een beetje in beweging blijft, is de basis gelegd voor een gezond lichaamsgewicht.

Familie en vrienden

Meer tijd met familie en vrienden doorbrengen staat op de tweede plaats in het lijstje van goede voornemens van het nieuwe jaar. Het leeuwendeel van de Nederlanders heeft het heel erg druk. Werk slokt natuurlijk al heel veel tijd op, maar ook het constant regelen van allerlei zaken staat het regelmatig afspreken met familie en vrienden in de weg.

Geld

Geld speelt een zeer prominente rol in ons leven. Het is bijna allesbepalend! Er zijn mensen die kans zien om te sparen, andere landgenoten kampen met zware schulden. Eenieder die vaardig met geld kan omgaan, heeft weinig (geld)zorgen en kan veel leuke dingen ondernemen. Het is niet voor niets dat het voornemen om beter met geld  om te gaan, op de derde plaats van het lijstje staat.

Stoppen met roken

Je zou verwachten dat het voornemen om te stoppen met roken op de eerste plek zou staan van het lijstje van goede voornemens, maar dat is dus niet zo! Het moet toch voor iedereen nu wel duidelijk zijn dat roken enorm schadelijk is voor de gezondheid. Laat onverlet dat heel veel mensen het niet kunnen laten om dagelijks een pakje sigaretten weg te paffen! Maar aan het begin van een nieuw jaar nemen toch veel rokers zich voor om te stoppen met deze schadelijke gewoonte!

Lees ook: 10x tiny house huren in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.