Skip to main content

Overnachten in een tipi is een avontuurlijke ervaring. Een tipi is een kegelvormige tent die door de indianen van Noord-Amerika werd uitgevonden. Bij moderne tipi’s wordt katoen of canvas gebruikt als tentdoek, de indianen gebruikten bizonhuiden. In heel Nederland kun je slapen in tipitenten en kom je in de sfeer van het Wilde Westen terecht.

Wij hebben een selectie gemaakt van 10 tipi’s die je kunt huren voor een avontuurlijke overnachting!

1. Tipi-tent huren in Limburg

In het zuidelijkste dorpje van Nederland, Mesch, kun je overnachten in deze tipitent. De ingerichte tipi is geschikt voor twee personen. In totaal staan er zes tipi’s en één blokhut op het terrein. Deze houten blokhut telt een woonkamer en keuken. De gasten van de tipi’s mogen gebruikmaken van de blokhut.

Ingerichte tipitenten in Limburg

Ingerichte tipitenten in Mesch. Foto: natuurhuisje.nl

Mesch is een schilderachtig dorpje in het Limburgse Voerdal: vlak aan de grens met België. Door het Voerdal meandert de Voer: een zijrivier van de Maas. Mesch was het eerste Nederlandse dorpje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog bevrijd werd door de Amerikanen. In Mesch kun je de 9de eeuwse Sint-Pancratiuskerk bekijken: de oudste stenen kerk van Nederland.

2. Overnachten in een tipi in Gelderland

In het Gelderse plaatsje Zennewijnen kun je slapen in een grote of kleine tipitenten. Tipi’s die van alle gemakken zijn voorzien. De indianententen staan bovendien op een uniek terrein. Een terrein waar je kunt genieten van loslopende schapen, kippen en varkens. Als je ’s ochtends wakker wordt, mag je eitjes rapen in het kippenhok.

Op dit terrein kun je ook een pipowagen huren.

Tipitenten om te huren in Gelderland

Tipitenten in Zennewijnen. Foto: vipio.com

Zennewijnen ligt midden in de Betuwe en op steenworp afstand van de Waal. De Betuwe is vooral bekend om de fruitteelt. Als je in maanden april en mei door de Betuwe wandelt of fietst word je getrakteerd door de kleuren en geuren van de bloesem van oneindig veel bloeiende fruitbomen.

3. Tipitent op camping in Noord-Brabant

Midden in het Brabantse land bij het dorpje Wanroij kun je kamperen op Camping Vakantiepark De Bergen. Op deze camping kun je ook overnachten in een tipi-tent. Deze grote indianentent is van alle gemakken voorzien en geschikt voor zes personen. Kinderen vinden het heel spannend om in een tipi te slapen: je kunt ze geen groter plezier doen.

Tipitent op camping Vakantiepark de Bergen in Noord-Brabant

Tipitent op Camping Vakantiepark De Bergen. Foto: allcamps.com

Wanroij is een uitstekende uitvalsbasis voor mensen die van natuur houden én diegenen die cultuur omarmen. Natuurliefhebbers bezoeken Nationaal Park De Maasduinen: een uniek natuurgebied dat ingeklemd zit tussen de Maas en de Duitse grens. De meer dan tweehonderd jaar oude De Hamse Molen in Wanroij daarentegen zal cultuurliefhebbers bekoren.

4. Tipi huren op een eilandje

Tiengemeten is een 10,5 km2 groot eilandje in het Haringvliet. Het Haringvliet is een voormalige zeearm in Zuid-Holland. Op dit groene en unieke eiland kun je overnachten in een tipi. Tussen het vaste land en Tiengemeten vaart een pontje met een vaartijd van ongeveer 10 minuten: het begin van het avontuur.

Lees ook: 10x natuurhuisje op een eiland in Nederland!

Tipitent op eiland Tiengemeten

Tipitent op Tiengemeten. Foto: tinyparks.nl

Op Tiengemeten is een bezoekerscentrum van Natuurmonumenten gevestigd. In dit bezoekerscentrum valt veel informatie op te diepen over het eiland. Zo is Tiengemeten een waar vogelparadijs met veel vogelsoorten. Het is een omgeving waar vogels eten, rusten en broeden. Het is niet voor niets dat Tiengemeten een hotspot voor vogelspotters is.

5. Kamperen in tipitent in Noord-Limburg

Ga fijn kamperen in een tipi-tent op Parc de Witte Vennen in het noorden van Limburg! Parc de Witte Vennen is een camping en een plek waar je verschillende accommodaties kunt huren. De grote tipi telt twee slaapkamers en is geschikt voor vijf personen. De tipi-tent telt een complete inventaris: je kunt er ook prima in koken.

Tipi op park de Witte Vennen in Limburg

Tipitent op Parc de Witte Vennen. Foto: geardropper.com

Noord-Limburg wordt gekenschetst door bossen, heidegronden, aspergevelden en landerijen. Het is een gebied dat zich uitstekend leent om al wandelend of fietsend verkend te worden. Over de hele lengte van Limburg zoekt de Maas zijn weg door het landschap. Het is aanbevelenswaardig om wandel- en fietsroutes te kiezen die de loop van de Maas volgen.

6. Tipitent huren in privé-bos in Gelderland

Deze tipi staat in een privé-bos in het Gelderse plaatsje Uddel. De goed uitgeruste en sfeervolle indianentent is geschikt voor vijf personen. De op het terrein aanwezige saloon verhoogd de Wild Westen-sfeer: je waant jezelf in het land van de cowboys, indianen, struikrovers en goudzoekers. Kinderen vinden het hier prachtig!

Tipitent om te overnachten in Uddel

Ingerichte tipitent in Uddel. Foto: natuurhuisje.nl

Uddel bevindt zich op de Veluwe: het dorpje is volledig ingebed in de natuur. Bossen worden afgewisseld door heidegronden waarbij het landschap verder wordt opgesierd met meertjes en bergjes. Zo zijn de Aardmansberg en Torenberg het resultaat van de laatste ijstijd toen oprukkend ijs vanuit Scandinavië het Nederlandse landschap in diens huidige vorm vormde.

7. Overnachten in romantische tipi met hottub in België

Veel romantischer dan deze tipitent kun je het niet krijgen! De ruime indianentent bevindt zich in België en is ingericht als een boutique hotel. Als klap op de vuurpijl is er een hottub aanwezig waarin je heerlijk kunt relaxen en ontspannen. Deze hottub is houtgestookt. De tipi kan maximaal drie gasten herbergen.

Romantische tipi met hottub in Kaprijke, Belgie

Tipitent met hottub in Kaprijke. Foto: vipio.com

De tipitent ligt in het dorpje Kaprijke. Kaprijke bevindt zich in Oost-Vlaanderen: niet ver van de grens met Nederland. De omgeving van Kaprijke is een mix van natuur en landbouwgronden. Het is een omgeving die zich prima leent om met een fiets te verkennen. Steden als Gent en Knokke liggen ook binnen fietsbereik: leuk om te bezoeken.

8. Slapen in tipi in Noord-Brabant

Midden in het bos- en vennengebied van het Brabantse Oisterwijk bevindt zich Camping Morgenrood. Op deze gezinscamping kun je slapen in een sfeervolle en comfortabele tipi. Deze indianentent is uitgerust met een inventaris voor vijf personen. De camping is ruim opgezet en bezit tal van faciliteiten: de kans op verveling is nul.

Tipitent op Camping Morgenrood

Tipitent op Camping Morgenrood. Foto: gaerdropper.com

De Oisterwijkse Bossen en Vennen is een natuurgebied met een grootte van 7,5 km2. Naast bossen en vennen wordt dit gebied gekenschetst door betoverende beekdalen. De Oisterwijkse Bossen zijn oud: sommige bomen dateren van het midden van de 17de eeuw. In het gebied liggen overal vennen met sprookjesachtige namen zoals Wolfsputven, Choorven en Witven.

9. Tipitent op landgoed in Gelderland

Op een uitgestrekt Gelders landgoed kun je heerlijk overnachten in deze tipi. Alles doet hier denken aan het Noord-Amerikaanse landschap waar de indianententjes oorspronkelijk stonden. Ga fijn voor je tipi zitten op een stoeltje met schapenvacht, sluit dan even je ogen en zie de prairie voor je waar de indianen op bizons joegen.

Tipitent huren in Renkum

Tipitent in Gelderland. Foto: natuurhuisje.nl

De tipi ligt vlak in de buurt van het plaatsje Renkum. Renkum speelde een belangrijke rol bij de Slag om Arnhem. De Slag om Arnhem was onderdeel van Operatie Market Garden. Operatie Market Garden was een grootschalige luchtlandingsoperatie van de geallieerden met als doel om belangrijke Nederlandse bruggen in te nemen.

10. Overnachten in tipi aan rivier

Aan de oevers van de prachtige Linge in het Utrechtse dorpje Kedichem kun je overnachten in deze tipi. De tipi staat op een kleinschalig vakantiepark waar je volledig tot rust kunt komen. Op het park kun je deelnemen aan meditatieworkshops of jezelf aansluiten bij yogasessies. De omgeving is mooi en rustgevend.

Tipi tent om te huren aan het water in Utrecht

Tipitent in Kedichem. Foto: vipio.com

De geschiedenis van Kedichem grijpt meer dan duizend jaar terug in de tijd. Een bewogen geschiedenis waarbij het dorpje verschillende malen het strijdtoneel was van grensconflicten tussen Holland en het Hertogdom Gelre. Kedichem en diens omgeving zijn de moeite waard om te ontdekken. Met name de wandel- en fietsroutes langs de Linge zijn van grote schoonheid.

Meer bijzondere tenten bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.