Skip to main content

Als groep studenten kan het een heel leuk idee zijn om een keer op vakantie te gaan, maar als student heb je vaak niet zoveel centen om echt luxe van op vakantie te gaan. Maar wees niet getreurd, zelfs als je met een groep arme studenten op zoek bent naar een groepsaccommodatie, heb je nog wel keuze, het is alleen wat beperkter. Hieronder geven we je tips voor als je op zoek bent naar groepsaccommodaties met een krap budget.

1. Boek buiten het hoogseizoen

De eerste tip is om een vakantie te boeken die buiten de standaard drukke seizoenen vallen, denk bijvoorbeeld aan de schoolvakanties, heel veel ouders gaan er dan met hun kinderen tussenuit en dit zie je ook terug in de prijsstijgingen in deze periodes. Je kunt beter buiten de schoolvakanties gaan en niet op speciale feestdagen.

2. Kies een betaalbare locatie

Ook de locatie is een belangrijke overweging als je kijkt naar het budget, je bent goedkoper uit als je in Nederland blijft dan als je ook nog vliegtickets of treintickets naar het buitenland moet boeken. Kijk ook naar de locaties in Nederland, in hartje Amsterdam ben je een stuk duurder uit als dat je naar Groningen of Friesland gaat.

3. Boek op tijd

Veel organisaties die huisjes doen verhuren of hotels hebben vroeg boek korting, hoe verder je van te voren iets boekt hoe meer korting je kan krijgen. Zorg er dus voor dat je op tijd begint met boeken om van deze korting te kunnen profiteren.

4. Kies voor een vakantiehuis met keuken

Het kan slim zijn om een verblijfplaats te kiezen die ook elementen bevat zoals een keuken, zodat je op kosten kan besparen als je daar bent door zelf te koken in plaats van uit eten te gaan. Als je op zoek bent naar een groepsaccommodatie, kijk dan eens op https://www.groepen.nl/groepsaccommodaties/nederland

5. Kies voor een kortere verblijfsperiode

Hoe lang je verblijft heeft natuurlijk ook invloed op de prijs, zorg er voor dat je niet te lang achter elkaar weggaat, hoe meer nachtjes je bij je verblijf boekt hoe hoger de kosten worden.

Kortom, als je gezellig met een groep studenten op vakantie wilt in een groepsaccommodatie, maar niet zoveel geld hebt, dan moet je goed gaan letten op dingen. Kijk bijvoorbeeld of je op vakantie kunt gaan buiten de drukke seizoenen zoals de schoolvakanties. Kijk ook goed naar de locatie, sommige locaties zijn duurder dan andere. Krijg vroegboekkorting door op tijd te boeken en kies voor zelfvoorzienende faciliteiten. Zorg er voor dat je niet te lang weggaat, dit wordt alleen maar duurder.

Deze blog vind je misschien ook interessant: 10x bijzondere groepsaccommodaties!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.