Skip to main content

Iedereen die op vakantie gaat naar Cuba wil het liefst een bijzondere accommodatie boeken; een hotel & resort dat zich op een bijzondere locatie bevindt of over bijzondere faciliteiten beschikt. De Caribische archipel telt duizenden eilanden waarvan Cuba het grootste is. Het zonovergoten eiland van rum en sigaren is tweeënhalf keer groter dan Nederland. Verspreid over Cuba bevinden zich verschillende bijzondere accommodaties. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 bijzondere accommodaties op Cuba!

5. Hotel Memories Jibacoa

Hotel Memories Jibacoa bezit vier sterren en staat te boek als een all inclusive hotel & resort. Hotel Memories Jibacoa bevindt zich in het noorden van Cuba in de badplaats Playa Jibacoa. Playa Jibacoa is feitelijk een vissersdorpje dat in 1756 gesticht werd. Heden ten dage ressorteert Playa Jibacoa onder de provincie Maybeque. Het kustplaatsje kan beschikken over oogverblindende stranden waar het bijzonder aangenaam vertoeven is voor jong en oud!

4. Hotel Barcelo Solymar Arenas Blancas Resort

Hotel Barcelo Solymar Arenas Blancas Resort bezit vijf sterren en staat te boek als een all inclusive hotel & resort. Hotel Barcelo Solymar Arenas Blancas Resort bevindt zich in het noorden van Cuba in de kustplaats Varadero. Varadero is één van de grootste en bekendste badplaatsen van de hele Caribische archipel. Playa Azul is één van de bijnamen van Varadero hetgeen blauw strand betekent. Varadero werd in 1887 gesticht.

3. Hotel Blau Varadero

Hotel Blau Varadero bezit vier sterren en staat te boek als een all inclusive hotel & resort. Hotel Blau Varadero bevindt zich Varadero. Varadero is gesitueerd op het schiereiland Hicacos. Varadero is in het bezit van een 20 kilometer lang strand dat bestaat uit wit, poederachtig zand. Het behoeft nauwelijks betoog dat het heerlijk vertoeven is op dit strand; enerzijds kun je lekker zonnen en anderzijds verkoeling vinden in het azuurblauw gekleurde oceaanwater!

2. Hotel Club Amigo Atlantico

Hotel Club Amigo Atlantico bezit drie sterren en staat te boek als een all inclusive hotel & resort. Hotel Club Amigo Atlantico bevindt zich in Guardalavaca. Guardalavaca bevindt zich aan de noordkust van Cuba. Guardalavaca betekent ‘bewaak de koe’ in het Spaans. Het kustplaatsje telt een rijke maritieme geschiedenis; door de ondiepe haven was het een veilige plek om schepen tegen piraten te beschermen. Het badplaatsje telt vier verschillende, oogverblindende stranden: Bahia de Naranjo, Don Lino, Playa Esmeralda en Guardalavaca Beach.

1. Hotel Melia Sol Sirenas Coral

Hotel Melia Sol Sirenas Cora bezit vier sterren en staat te boek als een all inclusive hotel & resort. Hotel Melia Sol Sirenas Cora bevindt zich in Varadero. Varadero werd al in 1870 door toeristen ontdekt. In de jaren dertig van de vorige eeuw maakte de badplaats een grote groei door. Dat was de tijd dat de Amerikaanse miljonair Irénée du Pont Nermours er flink ging bouwen. In 1950 verschenen de eerste hotels in Varadero. Tijdens de Cubaanse Revolutie van 1959 werden de hotels onteigend van de rijke eigenaren. In de loop van de tijd hebben veel beroemde mensen vakantie gevierd in Varadero; de Amerikaanse maffiabaas Al Capone is daar een mooi voorbeeld van.

Bijzondere overnachtingen

Ben jij op zoek naar een bijzondere overnachting? Dan is bijzondere-accommodaties.nl dé aangewezen plek om jouw originele slaapplek te vinden! Bijzondere accommodaties zijn onder andere te vinden aan de kust, op het water, in het bos, op het platteland en in de stad. Overnachten in een tipi, iglo, vliegtuig, hobbitwoning of wijnvat? Jazeker, ook dat is allemaal mogelijk! Bekijk hiervoor ons overzicht van originele slaapplekken!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.