Skip to main content

Vakantie vieren op een camping is voor veel mensen een waanzinnige ervaring. Maar sommige mensen vinden het niet zo leuk om een tent op te bouwen. Voor hen zijn huurtenten dé uitkomst! Je hoeft alleen maar naar de camping te rijden en geen tent meer op te bouwen; je kunt dus direct kamperen! Tegenwoordig zijn er verschillende soorten tenten te huur. Dat kunnen gewone tenten zijn, maar ook Tipi-tenten of luxe safaritenten. En wat te denken van Delta-tenten of De Waard-tenten. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 camping van Nederland met huurtenten!

5. Camping Scheldeoord

Camping Scheldeoord bevindt zich in het Zeeuwse Baarland en is in het bezit van verschillende huurtenten. Baarland ressorteert tegenwoordig onder de gemeente Borsele. Baarland is in het bezit van een station; een station dat vandaag de dag alleen nog maar gebruikt wordt door de Stoomtrein Goes-Borsele. Voor toeristen is het een feestje om een ritje te maken met deze stoomtrein.

4. Camping Zandhegge

Camping Zandhegge bevindt zich in het Gelderse Emst en heeft verschillende huurtenten op het terrein staan. Doordat Emst op de Veluwe ligt, is het een enorm populaire plaats voor mensen om vakantie te vieren. Derhalve zijn er in Emst veel campings te vinden, waaronder Camping Zandhegge. Het is heel erg leuk om te gaan wandelen of fietsen in Park De Hoge Veluwe. Cultuurliefhebbers komen overigens ook prima aan hun trekken op de Veluwe; in het Kröller-Müller Museum!

Lees ook: 10x de leukste campings in de Achterhoek

3. Camping Paardekreek

Camping Paardekreek bevindt zich in het Zeeuwse Kortgene en is in het bezit van verschillende huurtenten. In Kortegene is het oudste monument van Noord-Beveland te bewonderen: Nicolaaskerk. De naam Nicolaaskerk verwijst naar Sint-Nicolaas. Sint-Nicolaas is de beschermheilige van kinderen, kooplieden en het schutspatroon van zeelieden. Over de klok die in de kerk hangt, is een mooi verhaal te vertellen. Deze klok draagt de naam Suzanne, heeft een gewicht van 900 kilogram en dateert uit het 1661. De klok werd buitgemaakt in Frankrijk in 1674 door admiraal Cornelis Tromp en geschonken aan Kortgene. Tijdens de oorlog werd Suzanne door de Duitse bezetters weggevoerd, maar het schip dat de klok transporteerde kwam te zinken in het IJsselmeer. Toen de Tweede Wereldoorlog voorbij was, werd de klok weer opgevist en teruggehangen in de kerk.

2. Camping Julianahoeve

Camping Julianahoeve bevindt zich in het Zeeuwse Renesse en is in het bezit van verschillende huurtenten. Renesse is één van de populairste badplaatsen van Zeeland én van Nederland. Het is dan ook niet verwonderlijk dat het kustplaatsje enorm veel campings, pensions en hotels binnen haar dorpgrenzen telt. Renesse heeft de naam een hotspot voor jeugdige toeristen te zijn, maar ook gezinnetjes met jonge kinderen komen er tegenwoordig prima aan hun trekken.

1. Camping Zonneweelde

Camping Zonneweelde bevindt zich in het Zeeuwse Nieuwvliet en is in het bezit van verschillende huurtenten. Nieuwvliet ressorteert onder de gemeente Sluis en telt ruim vierhonderd inwoners. Op de kieper beschouwd bestaat Nieuwvliet uit twee dorpen: Nieuwvliet-Bad en Nieuwvliet-Dorp. Nieuwvliet-Bad ligt direct aan het water en is gezegend met een breed strand. Een strand dat bovendien brandschoon is en zich prima leent voor allerlei vormen van recreatie!

Bijzondere accommodaties

Ben jij op zoek naar een bijzondere overnachting? Dan is bijzondere-accommodaties.nl dé aangewezen plek om jouw originele slaapplek te vinden! Bijzondere accommodaties zijn onder andere te vinden aan de kust, op het water, in het bos, op het platteland en in de stad. Overnachten in een tipi, iglo, vliegtuig, hobbitwoning of wijnvat? Jazeker, ook dat is allemaal mogelijk! Bekijk hiervoor ons overzicht van originele slaapplekken!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.