Skip to main content

Campings met ingerichte tenten worden steeds populairder is ons land. Sommige vakantiegangers vinden het namelijk bijzonder prettig om op een luxe manier te kamperen; óók wel glamping genoemd. Het woord ‘glamping’ is een samenvoegsel van de woorden ‘glamorous’ en ‘camping’. Het kamperen in een ingerichte tent is een  vorm van glamping. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 campings van Nederland met ingerichte tent!

5. Molecaten Park Het Landschap

Molecaten Park Het Landschap is een vakantiepark én camping dat gesitueerd is in het Drentse dorpje Wateren. Op het campinggedeelte is het mogelijk om in een ingerichte tent overnachten! Wateren ressorteert onder de gemeente Westerveld; het is een zogenaamd buurtschap. Wateren ligt op een steenworp afstand van het Friese dorpje Appelscha. Wateren is de geboorteplaats van de wereldberoemde Jan-Harm Pol, beter bekend als Dr. Pol. Zijn belevenissen als dierenarts zijn te volgen op National Geographic Channel!

4. Molecaten Park Kuierpad

Molecaten Park Kuierpad is een vakantiepark én camping dat gesitueerd is in het Drentse dorpje Wezuperbrug. Op het campinggedeelte is het mogelijk om in een ingerichte tent overnachten! Wezuperbrug ressorteert onder de gemeente Coevorden; kent een oppervlakte van 81 hectare en biedt onderdak aan ruim tweehonderd mensen.

3. Molecaten Park Koerberg

Molecaten Park Koerberg is een vakantiepark én camping dat gesitueerd is in het Gelderse dorpje Heerde. Op het campinggedeelte is het mogelijk om in een ingerichte tent overnachten! Heerde ligt aan de rand van de Veluwe; het grootste natuurgebied van Nederland. Toerisme speelt een belangrijke rol in Heerde; jaarlijks overnachten er een kwart miljoen vakantiegangers. Met name mensen met jonge kinderen en oudere mensen weten het bosrijke vakantiedorpje moeiteloos te vinden.

2. Molecaten Park Landgoed Ginkelduin

Molecaten Park Landgoed Ginkelduin is een vakantiepark én camping dat gesitueerd is in het Utrechtse dorpje Leersum. Op het campinggedeelte is het mogelijk om in een ingerichte tent overnachten! Leersum ressorteert onder de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Leersum ligt centraal in de Utrechtse Heuvelrug; sinds 2003 een nationaal park en één van de mooiste natuurgebieden van ons land. Naast een prachtige natuur, is Leersum ook een hotspot voor cultuurliefhebbers. Zo is het zeer de moeite waard om een bezoekje te brengen aan de Michaëlkerk, kasteel Broekhuizen, Graftombe van de familie van Nellesteijn, Uilentoren en de Grafheuvels op de Zuilensteinse Kop. Bloemenliefhebbers zijn ook aan het juiste adres in Leersum; elk derde weekend van augustus kun je er genieten van het Leersumse bloemencorso; een waar spektakel dat meer dan 25.000 mensen trekt.

1. Molecaten Park Landgoed Waterbos

Molecaten Park Landgoed Waterbos is een vakantiepark én camping dat gesitueerd is in het Zuid-Hollandse kustplaatsje Rockanje. Op het campinggedeelte is het mogelijk om in een ingerichte tent overnachten! Rockanje ressorteert onder de gemeente Westvoorne. Rockanje is een prachtige badplaats die als een magneet werkt voor mensen die van de duinen, het strand en de Noordzee houden. Het is een kustplaats met een breed strand dat uitnodigt voor allerlei leuke strandactiviteiten zoals strandzeilen. De Noordzee vóór de kust van Rockanje is bovendien uitermate geschikt voor windsurfers en kitesurfers!

Bijzondere overnachtingen

Ben jij op zoek naar een originele overnachting? Dan is bijzondere-accommodaties.nl dé aangewezen plek om jouw originele slaapplek te vinden! Bijzondere accommodaties zijn onder andere te vinden aan de kust, op het water, in het bos, op het platteland en in de stad. Overnachten in een trein, pipowagen, vliegtuig, hobbitwoning of wijnvat? Jazeker, ook dat is allemaal mogelijk! Bekijk hiervoor ons overzicht van originele slaapplekken!

 

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.