Skip to main content

Nederland telt bijna 1.200 vakantieparken. Het leeuwendeel van deze vakantieparken bevindt zich in het binnenland. Maar er zijn ook veel vakantieparken die zijn opgetrokken aan de Nederlandse kust. Deze kustparken worden steeds populairder onder toeristen. Steeds meer Nederlanders willen hun vakantie vieren aan de kust. De duinen, het strand en de zee zijn dé grote trekpleisters! Een bezoek aan de kust is gedurende iedere jaargetijde een feest: herfst, winter, lente en zomer. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 mooiste vakantieparken aan de Nederlandse kust!

5. Résidence Cadzand-Zand

In Cadzand-Zand bevindt zich het Roompot Résidence Cadzand-Zand. Cadzand-Zand is de meest zuidelijke kustplaats van Nederland. Liggend in Zeeuws-Vlaanderen aan de grens met België. Résidence Cadzand-Zand wordt de parel van de Zeeuwse kust genoemd. En dat is niet voor niets; het is een fantastisch zeepark. Op het park bevinden zich luxe villa’s die voorzien zijn van ruime tuinen. In de omgeving van Résidence Cadzand-Zand is bovendien van alles te zien en te beleven. Ze kun je lekker uiteten in voortreffelijke restaurants of een bezoekje brengen aan natuurgebied Het Zwin.

4. Roompot Beach Resort

In Kamperland bevindt zich het Roompot Beach Resort. Kamperland is ook een kustplaatsje in de provincie Zeeland, echter niet in Zeeuw-Vlaanderen, maar op het voormalige eiland Noord-Beveland. Op dit kustpark zijn verschillende type accommodaties te huur. Het vlaggeschip van het Roompot Beach Resort zijn echter de beroemde strandslaaphuisjes! Het is waanzinnig om in deze strandhuisjes vakantie te vieren!

3. Vakantiepark Water Village

In Kamperland bevindt zich Roompot Vakantiepark Water Village. Evenals het Roompot Beach Resort, is Water Village een prachtig vakantiepark op Noord-Beveland. Dit park is in velerlei opzichten een uniek vakantiepark. Op de eerste plaats is het een volledig duurzaam park; bij de bouw is gebruikgemaakt van duurzame materialen. Verder is het kleinschalig en autoluw. Het leeuwendeel van de vakantiehuisjes van Water Village ligt direct aan het water. Eén van de leuke dingen die je kunt gaan doen als je op vakantie bent in Kamperland, is het spotten van zeehondjes in de Oosterschelde; een waanzinnige ervaring!

2. Kustpark Texel

Op Texel bevindt zich het Roompot Kustpark Texel. Texel is het grootste Waddeneiland en het meest diverse eiland. Feitelijk is het een soort mini-Nederland. Alle Nederlandse landschappen zijn op Texel vertegenwoordigd: duinen, bossen, heidevelden, weilanden, bollenvelden, akkerlanden, et cetera. Kustpark Texel is een waanzinnig aantrekkelijk park om te vertoeven; zeker voor mensen met jonge kinderen. Uiteraard is op Texel heel veel te beleven: natuur en cultuur. Texel is een eiland waar je nooit op uitgekeken bent!

1. Vakantiepark Boomhiemke

Op Ameland bevindt zich het Roompot Vakantie Boomhiemke. Dit is met stip hét mooiste kustvakantiepark van Nederland! Het is sowieso één groot feest om op Ameland te verblijven. Het is een absolute topbestemming voor mensen die van natuur, rust en ontstressen houden. Boomhiemke is een waar paradijs voor mensen met jonge kinderen. Zij kunnen zich vermaken met het overdekte zwembad, de sportactiviteiten en de Koos Kids Club. Ouders hoeven zich ook geen seconde te vervelen. Zij kunnen gebruikmaken van stoombaden, spa’s en sauna’s. Maar los van dat; Vakantie Boomhiemke is gesitueerd op het mooiste stukje van Ameland; wat een feest om daar te verblijven!

Deze blogs vind je misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.