Skip to main content

Sommige mensen willen graag een gelijkvloers vakantiehuisje huren/boeken als zij op vakantie gaan in Drenthe. Een gelijkvloers vakantiehuisje is uiteraard noodzakelijk voor mensen die rolstoelafhankelijk zijn, maar ook voor diegene die slecht ter been zijn of moeite hebben met traplopen; voor hen is een gelijkvloerse vakantiewoning ideaal. Op deze manier kunnen zij een zorgeloze vakantie beleven. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 vakantiehuisjes van Drenthe die gelijkvloers zijn!

  1. Buitenplaats de Marke van Ruinen

Buitenplaats de Marke van Ruinen bevindt zich in het Drentse plaatsje Ruien en heeft de beschikking over verschillende gelijkvloerse vakantiehuisjes. Ruinen heeft de beschikking over een aantal interessante bezienswaardigheden zoals de Nederlands Hervormde Mariakerk, een beeld van Johan Sterenberg, de beltmolen De Zandplatte, het Posthuus te Anholt en het Bezoekerscentrum Dwingerveld van Natuurmonumenten.

  1. Vakantiepark Hunzedal

Vakantiepark Hunzedal bevindt zich in het Drentse plaatsje Borger en heeft de beschikking over een aantal gelijkvloerse vakantiehuisjes. Als je op vakantie bent in Borger, is het de moeite waard om een bezoekje te brengen aan het grootste hunebed van Nederland: D27. Het Drentse dorpje is gezegend met nog twee andere hunebedden: D28 en D29. Vlak in de buurt van D27 kun je een bezoek brengen aan het Hunebedcentrum. Het Hunebedcentrum heeft de beschikking over een kenniscentrum, museumcafé en museumwinkel.

  1. Bospark Lunsbergen

Bospark Lunsbergen bevindt zich in het Drentse plaatsje Borger en heeft de beschikking over verschillende gelijkvloerse vakantiehuisjes. Aan de noordoostzijde van Borger ligt hunebed D27; het grootste hunebed van Nederland. D27 heeft een lengte van 22,6 meter en breedte van 4,1 meter. Het prachtige grafmonument telt negen dekstenen, zesentwintig draagstenen, twee sluitstenen, een complete poort met vier poortstenen en één deksteen. Het bijzondere is dat Lodewijk Napoleon in 1809 een bezoekje aan D27 bracht!

  1. Hunzepark

Hunzepark bevindt zich in het Drentse plaatsje Gasselternijveen en heeft de beschikking over verschillende gelijkvloerse vakantiehuisjes. Als je in Gasselternijveen op vakantie bent, moet je beslist een kijkje gaan nemen bij de Juffer; een schitterende korenmolen. De Juffer werd in 1841 gebouwd in Gasselternijveen zelf. In 1963 werd de oorspronkelijke molen afgebroken; helaas zijn bij deze actie veel oorspronkelijke onderdelen van de molen verloren gegaan. In 1971 zag de huidige Juffer het levenslicht.

  1. Landgoed het grote Zand

Landgoed het grote Zand bevindt zich in het Drentse plaatsje Hooghalen en heeft de beschikking over diverse gelijkvloerse vakantiehuisjes. Als je in Hooghalen bent is het bijna een must om een bezoekje te brengen aan Herinneringscentrum Kamp Westerbork. In dit herinneringscentrum is de geschiedenis te leren van Kamp Westerbork. Op het terrein van Kamp Westerbork werden in 1968 veertien schotels van de Westerbork Synthese Radio Telescoop geplaatst. Om te voorkomen dat er storingen optreden, is alle bebouwing binnen twee kilometer van de radiotelescopen afgebroken. In de buurt van Hooghalen bevinden zich ook verschillende fraaie natuurgebieden zoals bosgebied ’t Witte Zand, Boswachterij Hooghalen en het Hijkerveld. In laatstgenoemd natuurgebied bevindt zich een schaapskooi die nog steeds gebruikt wordt. Iedere ochtend om half tien vertrekt er een herder vanaf de schaapskooi naar de heide.

Originele overnachtingen

Ben jij op zoek naar een bijzondere overnachting? Dan is bijzondere-accommodaties.nl dé aangewezen plek om jouw originele slaapplek te vinden! Bijzondere accommodaties zijn onder andere te vinden aan de kust, op het water, in het bos, op het platteland en in de stad. Overnachten in een tipi, iglo, vliegtuig, hobbitwoning of wijnvat? Jazeker, ook dat is allemaal mogelijk! Bekijk hiervoor ons overzicht van originele slaapplekken!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.