Skip to main content

Als je schone kleren wil dragen, moet er regelmatig gewassen worden, óók op vakantie. Helaas bezitten niet alle vakantiewoningen van Drenthe een wasmachine. Sommige wasmachines hebben een was/droogcombinatie, anderen hebben alleen de wasfunctie. Tegenwoordig kun je ook vakantiehuisjes boeken/huren die uitgerust zijn met een wasdroger. Daarnaast is het natuurlijk altijd mogelijk om gedurende de zomer de was buiten te hangen zodat het kan drogen. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 vakantiehuisjes van Drenthe met wasmachine!

  1. Buitenplaats De Marke van Ruinen

In het schitterende Drentse plaatsje Ruien bevindt zich Buitenplaats De Marke van Ruinen. Het leeuwendeel van de vakantiehuisjes op dit park is in het bezit van een wasmachine. Ruinen ligt vlak in de buurt van Nationaal Park Dwingelderveld; één van de mooiste natuurparken van ons land. Het park is gezegend met een rijke flora en fauna. In totaal groeien er vier verschillende soorten heide op het Nationaal Park Dwingelderveld: struikheide, dopheide, kraaiheide en lavendelheide. In het het park leven ook alle drie de slangensoorten die ons land kent: adder, gladde slang en ringslang.

  1. Hunzepark

In het prachtige Drentse plaatsje Gasselternijveen bevindt zich het Hunzepark. Het leeuwendeel van de vakantiehuisjes op dit park is in het bezit van een wasmachine. Gasselternijveen ligt op de oostoever van het riviertje de Hunze. De naam Hunze betekent moeras- of modderstroom. De Hunze mondde vroeger direct uit in de Waddenzee. Heden ten dage worden de oude meanders van de Hunze weer in ere hersteld. Prachtig!

  1. Landgoed Het Grote Zand

In het fraaie Drentse plaatsje Hooghalen bevindt zich Landgoed Het Grote Zand. Het leeuwendeel van de vakantiehuisjes op dit park is in het bezit van een wasmachine. In Hooghalen bevindt zich nog een authentieke schaapskooi die te bezichtigen valt. In Nederland zijn zich nog verschillende schaapskuddes. Zo zijn in Drenthe de schaapskuddes op te tekenen in Havelte, Dwingeloo en Ruien. In Noord-Brabant bevindt zich een schaapskudde in Schijndel. In Gelderland zijn de kuddes te bekijken in Hoog Buurlo, Elspeet, Loenen, Heerde en Ede. Ede heeft zelfs twee schaapskuddes: één op de Edese Heide en één op de Ginkelse Heide.

  1. Landgoed ’t Wildryck

In het pittoreske Drentse plaatsje Dieverbrug bevindt zich Landgoed ’t Wildryck. Het leeuwendeel van de vakantiehuisjes op dit park is in het bezit van een wasmachine. De omgeving van Dieverbrug kent een hoog Anton Pieck-gehalte: fraaie landschappen worden afgewisseld met eeuwenoude dorpjes. Het is een prachtige omgeving voor fietstochten en wandelingen; niet alleen in de zomer, maar ook gedurende de andere jaargetijden!

  1. Bungalow Het hart van Drenthe

In het betoverende Drentse plaatsje Zwiggelte bevindt zich Bungalow Het hart van Drenthe. Het leeuwendeel van de vakantiehuisjes op dit park is in het bezit van een wasmachine. Zwiggelte ressorteert onder de gemeente Midden-Drenthe. Een andere dorpje van de gemeente Midden-Drenthe is Beilen. Beilen stond in 1955 even in de spotlights; in dat jaar werd er een belangrijke vondst gedaan: een goudschat uit omstreeks 400. De goudschat bestaat uit tweeëntwintig Romeinse gouden munten, torques en een armband. Deze vondst is te bewonderen in het Drents Museum in Assen. Zeker de moeite van het bekijken waard!

Bijzondere accommodaties

Ben jij op zoek naar een bijzondere overnachting? Dan is bijzondere-accommodaties.nl dé aangewezen plek om jouw originele slaapplek te vinden! Bijzondere accommodaties zijn onder andere te vinden aan de kust, op het water, in het bos, op het platteland en in de stad. Overnachten in een tipi, iglo, vliegtuig, hobbitwoning of wijnvat? Jazeker, ook dat is allemaal mogelijk! Bekijk hiervoor ons overzicht van originele slaapplekken!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.