Skip to main content

De Nederlandse kust is enorm populair en wordt ieder jaar overspoeld door miljoenen toeristen uit eigen land, maar daarnaast ook uit België en Duitsland. De ultieme vakantiewoningen aan de kust om in te vertoeven, zijn de zogenaamde strandhuisjes oftewel strandslaaphuisjes! Deze zijn waanzinnig in trek. Het zijn dé populairste accommodaties van Nederland om in te verblijven. Helaas zijn ze ook heel zeldzaam; slechts 700 stuks! In totaal telt Nederland meer dan 140.000 vakantiewoningen. De strandhuisjes zijn te vinden op verschillende locaties op de vaderlandse stranden. Hieronder vind je het lijstje van de top 5 mooiste strandhuisjes van Nederland.

5. Strandhuisjes Kijkduin, Zuid-Holland

De strandhuisjes van Kijkduin zijn waanzinnig. Het strand van Kijkduin is heel bijzonder; het is er namelijk erg rustig. Dat is natuurlijk heel opmerkelijk, omdat Kijkduin grenst aan Scheveningen. Scheveningen is de drukste badplaats van Nederland, maar van die drukte vind je in Kijkduin niets meer terug. Hier kun je dus in alle rust genieten van een welverdiende vakantie op het strand.

Boek je strandhuisje op het strand van Kijkduin via Roompot.

Strandhuisje op Kijkduin

Strandhuisje op Kijkduin

4. Strandhuisjes Kamperland, Zeeland

Kamperland is een schitterende kustplaats op het Zeeuwse eiland Noord-Beveland. Zeeland is een geweldige provincie. Hier kun je volop genieten van de gouden drie-eenheid: duinen, strand en zee. Op het strand van Kamperland staan fantastische, luxe strandhuisjes waarbij je de keuze hebt uit verschillende typen strandhuisjes. Ook heel erg geschikt voor mensen met kinderen.

Boek je strandhuisje op het strand van Kamperland via Roompot.

Strandhuisje op Kamperland

Strandhuisje in Kamperland, Zeeland

3. Strandhuisjes Cadzand-Bad, Zeeland

Cadzand-Bad ligt ook in Zeeland; sterker nog het is de meest zuidelijk gelegen badplaats van ons land. Het grenst aan het Belgische strand. De sfeer die op het strand hangt van Cadzand-Bad is heel bijzonder. Het is echt een strand dat uitermate geschikt is voor mensen met jonge kinderen; zij kunnen zich daar opperbest vermaken. Terwijl hun ouders een wijntje drinken, kunnen de kids diepe kuilen graven in het zand met emmertjes en schepjes.

Boek je strandhuisje op het strand van Cadzand-Bad via Molecaten.

Strandhuisje Cadzand-Bad

Strandhuisje Cadzand-Bad, Zeeland

4. Strandhuisjes Hoek van Holland

Het strand van Hoek van Holland is heel apart. Hoek van Holland is dé badplaats voor de mensen die in de regio Rotterdam wonen. Op zomerse dagen is het dan ook erg gezellig op het strand van Hoek van Holland. Het is heerlijk vertoeven in de strandhuisjes van Hoek van Holland. Deze strandhuisjes staat het hele jaar op het strand. Dus iedere dag van het jaar kun je hier fijn vakantie vieren in eigen land, hetgeen natuurlijk waanzinnig is.

Boek je strandhuisje op het strand van Hoek van Holland via Roompot.

Strandhuisje op Hoek van Holland

Strandhuisjes Hoek van Holland

5. Strandhuisjes Julianadorp aan Zee

De nummer-1 strandhuisjes van Nederland staan in Julianadorp aan Zee. Julianadorp aan Zee is een fantastische kustplaats in de Kop van Noord-Holland. In velerlei opzichten is Julianadorp aan Zee een unieke kustplaats. Zo heeft het een heel breed en lang strand. Daarnaast is het strand erg schoon! Het Julianadorp aan Zee-strand wordt ieder jaar verkozen tot het schoonste strand van Nederland. Bovendien telt Julianadorp aan Zee het meest aantal zonuren van Nederland; dus als je de grootste kans op zon wil hebben, moet je naar Julianadorp aan Zee togen. Op dit fantastische strand bevinden zich de beroemde strandhuisjes van Julianadorp aan Zee. Deze strandhuisjes worden in de herfst afgebroken en opgeslagen in een grote loods om vervolgens in het voorjaar weer opgebouwd te worden op het strand.

Boek je strandhuisje op het strand van Julianadorp aan Zee via Roompot.

Strandhuisje op Julianadorp aan Zee

Dit vind je misschien ook interessant: 10x natuurhuisje aan zee in Nederland!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.