Skip to main content

Zeeland is een fantastische provincie om vakantie te vieren. De duinen, stranden, rivieren en Noordzee oefenen een grote aantrekkingskracht uit op toeristen. Toeristen en reizigers die ervoor kunnen kiezen om in een trekkershut te overnachten. Trekkershutten zijn knus en staan garant voor een onbezorgde overnachting. Ze staan vaak op de mooiste plekjes in Zeeland.

Wij hebben 10 trekkershutten in Zeeland waar je kunt overnachten op een rijtje gezet!

1. Trekkershut in Zeeland

Midden in Zeeuws-Vlaanderen siert deze kleurrijke trekkershut van polderlandschap op. De aanwezige veranda maakt het mogelijk dat je altijd bij het vakantiehuisje kunt buitenzitten: weer of geen weer. Sportievelingen testen hun fiets in de betoverende omgeving of vermaken zich tijdens lange wandeltochten. Cultuurliefhebbers bezoeken de Belgische steden Antwerpen, Gent of Brugge.

Trekkershut in Zeeland in Hulst

Trekkershut in Hulst. Foto: natuurhuisje.nl

Nationaal Park Oosterschelde is het grootste nationale park van Zeeland en staat bekend om zijn unieke landschap van getijdengebieden, slikken, schorren en zandbanken. Het is een belangrijk leefgebied voor talloze planten en dieren, waarvan sommige nergens anders in Nederland voorkomen. Eén van de meest opvallende kenmerken van de Oosterschelde is het getijdenverschil. Het waterpeil varieert sterk als gevolg van eb en vloed.

2. Overnachten in trekkershut in Zeeland

Op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland kun je overnachten in deze trekkershut. Het 2-persoons tiny house heeft een bijzonder design en bevindt zich op een rustige buitenplaats. Binnen wacht luxe en comfort. Buiten wacht het oerlandschap van Zeeland. Een landschap waar je lekker kunt uitwaaien en heerlijk tot rust kunt komen.

Lees ook: 10x design vakantiehuisje huren in Nederland!

Trekkershut in Zeeland in Noord-Beveland

Design trekkershut in Noord-Beveland. Foto: vipio.com

Boswachterij Westerschouwen is gelegen op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland in Zeeland. Het gebied staat bekend om zijn diverse landschappen, waaronder duinen, bossen en uitgestrekte zandstranden. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en strandgangers. Het duingebied in Westerschouwen biedt een prachtig uitzicht op de zee en is rijk aan verschillende soorten flora en fauna.

3. Slapen in trekkershut in Zeeland

Aan de rand van Middelburg wacht deze rietgedekte trekkershut op vakantiegangers en reizigers. Het knusse huisje beschikt over één slaapvertrek en kan twee gasten ontvangen. Middelburg is de hoofdstad van Zeeland en heeft haar bezoekers veel te bieden. Bezoek het historische centrum om te winkelen of om lekker te eten.

Bijzonder vakantiehuisje in Middelburg

Rietgedekte trekkershut in Middelburg. Foto: heerlijkehuisjes.nl

De Yerseke Moer is een veenweidegebied op Zuid-Beveland in Zeeland. De Yerseke Moer bestaat uit een uitgestrekt gebied van slikken, schorren en historische inlagen, en het is een belangrijk leefgebied voor diverse planten- en diersoorten, vooral vogels. Slikken en schorren zijn natuurlijke gebieden die regelmatig worden overstroomd door zeewater, waardoor er unieke ecosystemen ontstaan.

4. Trekkershut aan het Veerse Meer

Het beroemdste meer van Zeeland, is het Veerse Meer. Aan de rand van het Veerse Meer kun je slapen in deze trekkershut. De trekkershut staat op camping en villapark De Paardenkreek. Op steeds meer campings kun je tegenwoordig naast kamperen ook een accommodatie huren: dat geldt dus ook voor De Paardenkreek.

Trekkershut op camping Paardekreek

Trekkershut op camping De Paardenkreek. Foto: ardoer.com

De Manteling van Walcheren is natuurgebied gelegen in de buurt van Domburg, een populaire badplaats in Zeeland. Het gebied staat bekend om zijn rijke flora en fauna, met oude loofbomen en een uitgestrekt duinlandschap. Het is een geliefde bestemming voor natuurliefhebbers, wandelaars en fietsers. Het gebied heeft een rijke geschiedenis en herbergt enkele historische landhuizen en kastelen, zoals Kasteel Westhove.

5. Unieke trekkershut in Zeeland

Deze trekkershut beschikt over een uniek design. Het vijfhoekige vakantiehuis heeft bovendien hoge ramen waardoor er veel licht naar binnen valt. Het 2-persoons huisje bevindt zich op het voormalige Zeeuwse eiland Zuid-Beveland. Natuurliefhebbers vallen met hun neus in de boter: de trekkershut staat midden in natuurgebied Zwaakse Weel. Dit gebied kun je al wandelend, fietsend of op de rug van een paard verkennen.

Trekkershut in Zeeland in Kwakkendamme

Trekkershut met uniek design in Zwaakse Weel. Foto: natuurhuisje.nl

Inlaag 1887 is een mooi natuurgebied op Zuid-Flevoland in Zeeland. Het gebied is van groot belang voor trekvogels, vanwege de aanwezigheid van rietvelden en waterpartijen. Rietvelden zijn aantrekkelijke leefgebieden voor veel vogelsoorten, vooral voor moerasvogels zoals rietzangers, kleine karekieten en rietgorzen. Deze vogels gebruiken de rietvelden als broed- en foerageergebieden.

6. Trekkershut in Zeeuws-Vlaanderen

Helemaal in het westen van Zeeuws-Vlaanderen bevindt zich het pittoreske stadje Sluis. In Sluis kun je slapen in deze 2-persoons trekkershut. Het tiny house is van hout gemaakt en zwart geschilderd. De trekkershut bevindt zich midden in de natuur: natuurliefhebbers en rustzoekers komen helemaal aan hun trekken. Het Noordzeestrand is ook niet ver weg.

Trekkershut in Zeeland in Sluis

2-persoons trekkershut in Sluis. Foto: vipio.com

Het Verdronken Land van Saeftinghe is een uniek en opmerkelijk natuurgebied gelegen in Zeeland. Het is bekend als het grootste brakwater-schorrengebied van Europa. Dit gebied is rijk aan biodiversiteit en speelt een cruciale rol als broedplaats, rustgebied en foerageerplek voor tal van vogelsoorten, vissen en andere dieren. Saeftinghe is ontstaan door menselijk ingrijpen en natuurlijke processen door de eeuwen heen.

7. Knusse trekkershut in Zeeland

Midden in het Zeeuwse landschap kun je overnachten in deze trekkershut. Het duurzame vakantie-onderkomen telt 1 slaapkamer en kan 2 gasten ontvangen. Binnen is het knus, gezellig en comfortabel. Buiten wacht een barbecue om gebruikt te worden. De omgeving verkennen is ook een goed plan: wandel- en fietspaden in overvloed.

Trekkershut in Driewegen

Duurzame trekkershut in Zeeland. Foto: natuurhuisje.nl

Het Plan Tureluur is een natuurproject in Zeeland. Het is gelegen op het eiland Schouwen-Duiveland en heeft als doel om een dynamisch natuurgebied te creëren dat zich ontwikkelt tot een waardevolle leefomgeving voor vogels en andere dieren. Het project richt zich voornamelijk op het creëren en herstellen van wetlands, moerassen, en slikken.

8. Trekkershut in Veere

In het schilderachtige Zeeuwse plaatsje Veere wacht deze bijzondere trekkershut op reizigers en gasten. Het 4-persoons vakantie-onderkomen is een zogenaamd wikkelhuisje. Wikkelhuisje zijn van duurzame materialen gemaakt en op steeds meer plekken in Nederland te huur. Veere is één van de mooiste plaatsjes van Zeeland én van Nederland: de huisjes zijn bijna allemaal monumentaal.

Lees ook: 10x wikkelhuisje (wikkelhouse) huren in Nederland!

Trekkershut in Veere

Wikkelhuis in Veere. Foto: vipio.com

De Braakman is een bijzonder natuurgebied in Zeeland, in de buurt van Terneuzen. Het was ooit een zeearm, maar werd in de 20ste eeuw ingepolderd om landbouwgrond te creëren. In de jaren 90 van de vorige eeuw werd een groot deel van het ingepolderde gebied omgevormd tot natuurgebied. Je kunt er nu heerlijk wandelen en vogels spotten.

9. Trekkershut op kleinschalig vakantiepark in Zeeland

Op een kleinschalig vakantiepark in Zeeland kun je deze bijzondere trekkershut huren. De cabin beschikt over voldoende ruimte voor twee mensen. Het vakantiehuisje is sfeervol ingericht en van alle gemakken voorzien. De bijzondere accommodatie ligt midden in de Zwaakse Weel. Dit natuurgebied staat te boek om de vele vlindersoorten die er rondfladderen.

Trekkershut in Zeeland in Kwadendamme

Cabin in de Zwaakse Weel. Foto: natuurhuisje.nl

Het Zwin is een uniek natuurgebied. Het ligt aan de kust in het zuidwesten van Zeeland, vlakbij de grens met België. Het gebied is bekend om zijn unieke landschap, bestaande uit slikken, schorren, duinen en polders. Het Zwin is van groot ecologisch belang vanwege zijn rol als belangrijke tussenstop en overwinteringsplaats voor trekvogels tijdens hun migratie.

10. Trekkershut aan de Zeeuwse kust

Zoutelanden is een beroemde Zeeuwse badplaats waar het aangenaam vertoeven is. In Zoutelanden kun je fijn slapen in deze trekkershut. Het 2-persoons vakantiehuisje heeft een modern design. Zoutelanden heeft de meeste zonuren van Zeeland en beschikt over een breed en schoon strand. Op zomerse dagen lekker in de Noordzee zwemmen en in de herfst fijn uitwaaien.

Trekkershut in Zeeland in Zoutelande

Trekkershut in Zoutelande. Foto: vipio.com

De Zwaakse Weel is een natuurgebied op Zuid-Beveland in Zeeland. Het gebied is ontstaan door een dijkdoorbraak in 1978, waardoor er een nieuw zoetwatergetijdegebied ontstond. Sindsdien heeft de natuur zich ontwikkeld tot een gevarieerd landschap met kreken, moerasgebieden, graslanden en bosjes. Het is een broedplaats en overwinteringsgebied voor veel verschillende vogelsoorten, waaronder rietzangers, blauwborsten, watervogels en roofvogels.

Meer trekkershutten bekijken?

Lees dan deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.