Skip to main content

Wil je graag varen en slapen op het water? Huur dan een vaarhuisje en het grote avontuur kan beginnen. Met een vaarhuisje bepaal jezelf waar je naartoe wil varen en waar je op het water wil gaan overnachten. Vaarhuisjes zijn aantrekkelijk voor avonturiers en voor mensen die van vrijheid houden.

In deze blog ontdek je 10 vaarhuisjes in Nederland.

1. Vaarhuisje nabij Zwartsluis

Zoek je een vaarhuisje voor een onvergetelijke en unieke vakantie in Nederland? Boek dan deze houseboat nabij het plaatsje Zwartsluis. Varen op een houseboat geeft je het ultieme gevoel van vrijheid. Kinderen kun je geen groter plezier doen: zij vinden het spannend en avontuurlijk om te varen en slapen op het water.

Vaarhuisje bij Zwartsluis

Houseboat nabij Zwartsluis. Foto: booking.com

Varen in het pittoreske dorpje Zwartsluis is een geweldige ervaring. Zwartsluis is gelegen in de provincie Overijssel, in het oosten van Nederland, en staat bekend om zijn historische sluizen, grachten en mooie waterwegen. Als je besluit om daar te gaan varen, zijn er verschillende interessante plekken die je kunt verkennen.

2. Vaarhuisje op de Maas

Stap aan boord van deze blokhutboot op de Maas nabij Maasbommel en beleef een unieke en bijzondere vakantie. Het is natuurlijk fantastisch om de Maas en alle aanliggende watertjes met een vaarhuisje te verkennen. Het geeft een groot gevoel van vrijheid om Nederland op deze manier vanaf het water te ontdekken.

Vaarhuisje in Maasbommel

Vaarhuisje op de Maas. Foto: natuurhuisje.nl

Maasbommel is een dorp gelegen aan de Maas in Gelderland. Het dorp ligt in het Land van Maas en Waal, een streek bekend om zijn rivierlandschap en vruchtbare landbouwgrond. De ligging aan de Maas biedt prachtige uitzichten en recreatiemogelijkheden, zoals wandelen, fietsen en varen.

3. Vaarhuis op het Sneekermeer

Ben je op zoek naar een vaarhuis op een van de mooiste meren van Friesland en Nederland? Wees dan welkom aan boord van dit unieke vaarhuis op het betoverende Sneekermeer. Dit prachtige compleet ingerichte vaarhuis trekt al ruim 17 jaar veel bekijks op de Friese wateren.

Vaarhuisje op het Sneekermeer

Vaarhuis op het Sneekermeer. Foto: booking.com

Het Sneekermeer is onderdeel van een uitgestrekt merengebied dat bekend staat als de Friese Meren. Het meer is een populaire bestemming voor watersportliefhebbers en toeristen, vooral tijdens de zomermaanden. Het Sneekermeer is ideaal voor verschillende vormen van watersport, waaronder zeilen, windsurfen, kitesurfen, kanoën en motorbootvaren.

4. Vaarhuisje in de Biesbosch

Ben je op zoek naar een unieke vakantie in Nederland? Boek dan dit vaarhuisje in de Biesbosch. Als je ouder ben dan achttien jaar mag je deze blokhutboot besturen, bovendien is een vaarbewijs niet verplicht. Ga op avontuur met deze unieke varende accommodatie en geniet.

Vaarhuisje in de Biesbosch

Vaarhuisje in de Biesbosch. Foto: natuurhuisje.nl

De Biesbosch is een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn waterwegen, kreken en rietvelden. Het is een geweldige plek om te gaan varen en de natuurlijke schoonheid te verkennen. Er zijn verschillende gemarkeerde vaarroutes in de Biesbosch. Sommige routes brengen je dieper het moerasgebied in, terwijl andere meer het open water verkennen.

5. Luxe huisboot met glijbaan in Friesland

Deze luxe huisboot met glijbaan kun je huren nabij het Friese dorpje Warns. Helaas is het niet toegestaan om zelf met dit vaarhuisje te varen, maar het is wel mogelijk om met een privéschipper het ruime sop te kiezen: de eigenaar van de huisboot kan dat voor je regelen.

Vaarhuisje in Friesland met glijbaan

Huisboot met glijbaan. Foto: vipio.com

Warns is een klein dorp met historische betekenis, vooral vanwege de Slag bij Warns die daar plaatsvond in 1345. Deze slag was een conflict tussen de Friezen en de Hollanders. Tegenwoordig is Warns een rustig dorpje dat bekend staat om zijn landelijke karakter en de ligging nabij het IJsselmeer.

6. Vaarhuisje in Gelderland

Heb je zin in een avontuurlijke vakantie? Reserveer dan dit vaarhuisje in Gelderland nabij het dorpje Lathum. De bijzondere accommodatie staat garant voor een onvergetelijke vakantie. Een schipper kan je naar de mooiste plekjes varen in recreatiegebied de Rhederlaag: een schitterend gebied langs de IJssel.

Vaarhuisje in Gelderland

Vaarhuisje in Gelderland. Foto: natuurhuisje.nl

Lathum ligt aan de zuidoostelijke oever van de IJssel. Lathum staat bekend om zijn landelijke karakter, omgeven door natuurgebieden en water. Het is een rustige plek die vooral aantrekkelijk is voor natuurliefhebbers en mensen die van watersport houden, vanwege de nabijheid van bovengenoemd recreatiegebied de Rhederlaag.

7. Gemotoriseerd kampeervlot nabij Katwoude

Het meest basic vaarhuisje is een kampeervlot. Wil je een keertje ervaren hoe het is om op een kampeervlot te vertoeven? Reserveer dan dit gemotoriseerde kampeervlot nabij Katwoude. Op een kampeervlot ben je een met de natuur. Geniet van de watervogels en de deining van het water.

Kampeervlot

Kampeervlot. Foto: natuurhuisje.nl

Katwoude is een klein plaatsje dat in Noord-Holland ligt. Het dorpje bevindt zich nabij het Markermeer en biedt prachtige mogelijkheden voor een ontspannen vaartocht. Een populaire bestemming in de buurt van Katwoude is Volendam, een schilderachtig vissersdorpje. Je kunt vanuit Katwoude naar Volendam varen.

8. Vaarhuisje op de Vecht nabij Breukelen

Wil je varen en slapen op de majestueuze Vecht? Boek dan dit unieke vaarhuisje op deze iconische rivier nabij het pittoreske dorpje Breukelen. Het vaarhuisje is een drijvend vlot met een katoenen behuizing. De Vecht is een belangrijke rivier die door de provincies Utrecht en Overijssel stroomt en bekend staat om zijn schilderachtige schoonheid.

Vaarhuisje op de Vecht

Vaarhuisje op de Vecht. Foto: natuurhuisje.nl

Breukelen is een eeuwenoud dorpje met een rijke geschiedenis aan de oevers van de rivier de Vecht. De naam ‘Breukelen’ vindt zijn oorsprong in het woord ‘Bruch’, wat verwijst naar een moerassig gebied. Deze historische regio staat bekend om zijn prachtige landschappen, oude buitenplaatsen en statige landhuizen die langs de rivier verspreid liggen.

9. Huisboot met dakterras in Friesland

Nabij het Friese dorpje Offingawier kun je aanboord stappen van deze huisboot. De unieke accommodatie beschikt over twee slaapkamers en kan vier gasten ontvangen. De superbonus van de huisboot is het grote dakterras. Op dit dakterras kun je je huidje bruinen in de zon en van een fantastisch uitzicht genieten.

Vaarhuis met groot dakterras in Friesland

Huisboot met groot dakterras. Foto: vipio.com

Offingawier ligt ten zuiden van de stad Sneek en is gelegen aan het Sneekermeer. Offingawier staat bekend om zijn pittoreske ligging aan het water en heeft een typisch Fries karakter met historische boerderijen en vaak ook oude molens in de omgeving.

10. Vaarhuisje in Monnickendam

Huur dit vaarhuisje in de haven van Monnickendam: een iconisch dorpje. De varende houseboat is honderd procent ecologisch en zelfvoorzienend. Er kunnen maar liefst zes gasten aanboord. Gasten die de beschikking hebben over drie slaapkamers. De bijzondere accommodatie is verder van alle gemakken voorzien.

Vaarhuisje in Monickendam

Vaarhuisje in Monnickendam. Foto: natuurhuisje.nl

Monnickendam is een mooie stad gelegen in Noord-Holland. Het ligt ongeveer tien kilometer ten noordoosten van Amsterdam, aan de oever van het Markermeer. De stad heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de middeleeuwen en staat bekend om zijn goed bewaard gebleven historische centrum.

Meer vakantiehuisjes op het water bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.