Skip to main content

Europa is een fantastisch vakantiegebied en in elk jaargetijde een bezoek waard. De beste reisperiode voor jou hangt echter af van het weer, je idee van een goede vakantie en je belangstelling voor culturele activiteiten. Hoewel Europa het hele jaar door een reisbestemming is, is de beste tijd om Europa te bezoeken in de zomermaanden van juni tot september. Het is de tijd waarin de meeste landen attracties, bezienswaardigheden en culturele evenementen open zijn.

De zomer is ook een ideale tijd voor wandelingen, road trips (bijvoorbeeld met een vouwwagen) en avontuurlijke activiteiten. Het klimaat in Europa varieert, maar het grootste deel van het continent heeft zacht weer, wat vaak zelfs milder is dan in delen van Azië en Noord-Amerika. Het milde weer is te danken aan de wind die vanaf de Atlantische Oceaan over het continent waait.

Zomer in Europa staat over het algemeen gelijk aan perfect weer

Zomer betekent ook veel drukte. Qua budget heeft het hoge accommodatieprijzen. Dat is de reden dat veel mensen op vakantie gaan met een robuuste camper, stevige vouwwagens of een busje met een matras erin. Zo kun je altijd en overal slapen en de volgende ochtend naar je volgende bestemming vertrekken!

Winter in Europa betekent daarentegen vriestemperaturen en korte dagen. Het voordeel is echter dat je minder budget nodig hebt om ’s winters door Europa te reizen, gezien de betaalbare tarieven. Het nadeel? Veel gesloten bezienswaardigheden.

Zoals eerder gezegd is de zomer in heel Europa heerlijk warm, maar ook erg druk

Parijs bijvoorbeeld, of Rome en Barcelona, zijn vol met toeristen in juni en augustus. Toeristen reizen ’s zomers naar deze plekken voor de zomerzon, om door de wijken te slenteren en bij mooi weer attracties als musea en culturele bezienswaardigheden te bezoeken. Hoewel je overwegend zonnige dagen zult meemaken, is juli de maand waarin het in Parijs het meest regent!

Het laagseizoen is veel rustiger en minder duur. Dat is echter niet in steden als Antwerpen, Brussel, Berlijn en Frankfurt het geval. Dit zijn grote internationale steden, waar vooral veel zakenlui heen reizen. Dat betekent dat het er druk is in deze tijd van het jaar. Dat betekent ook dat de prijzen voor accommodatie en vluchten niet voordeliger worden. Met eigen vervoer gaan, of een vouwwagen huren, is dan ook een goed plan!

Veel op toeristen gerichte attracties en voorstellingen sluiten tijdens de wintermaanden. Sommige landen als Zwitserland en Oostenrijk laten zich echter van hun beste kant zien wanneer de temperaturen dalen. Dit is een geweldige tijd om de opera te bezoeken en heerlijk uit eten te gaan!

De winter in Europa is een lust voor het oog

Of het nu gaat om skiën op de hellingen van de Alpen of Kerst vieren in Londen of Parijs, de winter is zeker de beste tijd om Europa te bezoeken voor een huwelijksreis. Terwijl de koudste temperaturen vooral in Rusland en Oost-Europa voorkomen, kun je in Zuid-Europa genieten van mildere winters op het continent. Wie in de winter wil skiën en snowboarden in de Alpen, zal zich zeker vermaken tijdens een vakantie in Europa!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.