Skip to main content

Met een baby op vakantie gaan, is best uitdagend. Maar als je goed voorbereid bent, is het prima te doen. Wij hebben verschillende handige tips op een rijtje gezet als je met een baby gaat reizen!

Lees ook: 15x babybungalow voor een vakantie met je baby!

Geschikte vakantiebestemmingen voor mensen met baby

Als je niet lang met een baby in een auto, trein of vliegtuig wil zitten, is een vakantie in eigen land een prima keuze. Zo zijn de Nederlandse Waddeneilanden uitermate geschikt als vakantiebestemming voor mensen met een baby. Op Texel bevinden zich verschillende kindvriendelijke vakantieparken en vakantiehuizen die baby-proof zijn.

Kustpark Texel

Kustpark Texel is een echt familiepark waar gezinnetjes met baby’s zich opperbest zullen vermaken. Zo kunnen de kleintjes in het aanwezige peuter- en kleuterbad in een veilige omgeving kennismaken met warm water.

Vakantiehuisje met baby op Texel

Vakantiehuisje op Kustpark Texel

Vakantiepark Sluftervallei

Vakantiepark Sluftervallei bevindt zich op Texel en is geschikt voor mensen met een baby. De bungalows op het park zijn royaal gebouwd en van alle gemakken voorzien. De Slufter, waarna het vakantiepark vernoemd is, is één van de mooiste natuurgebieden van Texel én van Nederland. Een wandeling door De Slufter is zeer aanbevelenswaardig.

Vakantiehuisje met baby Sluftervallei

Vakantiehuisje op Vakantiepark Sluftervallei

Natuurhuisje Texel

Dit natuurhuisje staat op één van de mooiste plekken van Texel: direct aan het water. Het luxe vakantiehuis kent een adembenemende architectuur en leent zich uitstekend voor mensen met baby’s of jonge kinderen.

Natuurhuisje met baby op Texel

Natuurhuisje in Texel

Met baby op vakantie met auto

Tegenwoordig kun je met een baby heel veilig reizen met een auto. Het jonge kindje reist dan mee in een babyautostoeltje. Het aanbod van veilige babyautostoeltjes is tegenwoordig groot en gevarieerd. Het veiligste is om het stoeltje op de achterbank te plaatsen.

Uiteraard moet het babystoeltje goed vastgemaakt worden met de autogordel. Volgens de wet mag een babyautostoeltje ook voorin geplaatst worden, maar dan moet wel de airbag uitgeschakeld zijn. Daarnaast is het belangrijk om het kindje achteruit te vervoeren. Meestal zal een baby’tje snel in slaap wiegen als hij in een rijdende auto vervoerd wordt.

Met baby op vakantie met trein

Het is geen probleem om met een baby te reizen met een trein. Je kunt je kindje vervoeren in een kinderwagen of via een draagzak. De kinderwagen kun je tijdens de treinreis parkeren op het zogenaamde balkon om vervolgens met je baby-tje in de coupé te gaan zitten. Vaak zijn de balkons ook uitgerust met klapstoeltjes. Je kunt er dus ook voor kiezen om je kindje in de kinderwagen te laten liggen en zelf op het klapstoeltje plaats te nemen.

Uiteraard moet een baby-tje regelmatig verschoond worden. Het leeuwendeel van de nationale en internationale treinen heeft speciale ruimtes waar je kindjes kunt verschonen.

Met baby op vakantie met vliegtuig

Als een baby 7 dagen oud is, mag er officieel al mee gevlogen worden. Toch wordt aangeraden om met een baby-tje pas te gaan vliegen vanaf een leeftijd van 6 weken: ze zijn dan een stukje groter en sterker. Bij de meeste luchtvaartmaatschappen mogen kinderen tot een leeftijd van twee jaar gratis meevliegen. Als een kindje ouder is dan twee jaar moet er een stoel voor hem geboekt worden.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.