Skip to main content

Het is tegenwoordig erg prettig als een vakantiehuis over een smart-tv beschikt. Een smart-tv (smart TV) kan verbinding met internet maken hetgeen de mogelijkheden van het tv-apparaat sterk vergroot. Zo kun je dan naast ‘gewoon’ tv-kijken ook online tv-kijken, online gamen, YouTube-filmpjes kijken of gebruikmaken van streamingdiensten als Videoland, Ziggo Movies & Series (HBO), Netflix, Disney+ (Disney Plus), Apple TV+ (Apple TV Plus), Amazon Prime Video, Film1, Mubi, Horrify, Fear Unlimited, WithLove, Plex, Pathé Thuis en Discovery+ (Discovery Plus). Vandaag de dag zijn veel tv-apparaten uitgerust met een smart-tv-functionaliteit. Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuizen met smart-tv die je in Nederland kunt huren op een rijtje gezet.

1. Vakantiehuis met smart-tv huren in de provincie Zeeland

In de badplaats Cadzand-Bad, provincie Zeeland, bevindt zich Noordzee Résidence Cadzand-Bad. De vakantiehuizen van dit park bezitten een smart-tv en kunnen je dus fijn gebruikmaken van de internetmogelijkheden van de televisie.

Vakantiehuisje met smart tv

Vakantiehuisje in Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Leuk feitje! Het Zuid-Koreaanse conglomeraat LG Group lanceerde in 2007 als eerste tv-fabrikant ter wereld een smart-tv. Aanvankelijk werd deze revolutionaire beeldbuis ‘NetCast’ genoemd, vier jaar later werd de naam echter veranderd in ‘Smart TV’. LG Group staat overigens in de top-5 van grootste Koreaanse bedrijven waarbij het lijstje wordt aangevoerd door concurent Samsung. Bij LG werken 222.000 mensen terwijl Samsung 268.000 werknemers in dienst heeft. Deze werknemersaantallen verbleken echter bij het immense arbeidersleger van Walmart; de salarisadministratie van deze Amerikaanse supermarktgigant moet maandelijks namelijk meer dan 2.300.000 loonstookjes versturen!

2. Vakantiehuis met smart-tv huren in de provincie Limburg

In het plaatsje Weert, provincie Limburg, ligt Weerterbergen. De vakantievilla’s van dit vakantiepark bezitten een smart-tv en kan er dus worden gegamed, of naar leuke films en series gekeken worden.

Vakantiehuisje met smart tv in Weerterbergen

Vakantievilla met smart-tv in Weerterbergen

Interessant weetje! De halve wereld is verslaafd aan internetten én aan netflixen. Maar liefst vijftien procent van het mondiale internetverkeer wordt opgesoupeerd door Netflix. In het streamingverslaafde Amerika is dit percentage nog vele malen hoger; tijdens primetime is Netflix namelijk verantwoordelijk voor meer dan zevenendertig procent van het Amerikaanse internetverkeer!

3. Vakantiehuis met smart-tv huren in de provincie Noord-Holland

In het kustplaatsje Callantsoog, provincie Noord-Holland, bevindt zich Qurios Callantsoog. De vakantieaccommodaties van dit park bezitten smart-tv’s en zijn er dus tal van internetmogelijkheden.

Vakantiehuis met smart-tv Callantsoog

Vakantievilla met smart-tv in Qurios Callantsoog

Leuk feitje! Met meer dan 209 miljoen betalende abonnees is Netflix op dit moment de absolute marktleider op het gebied van streamingdiensten. Of ze deze toppositie de komende jaren kunnen handhaven, is nog maar de vraag. Andere Amerikaanse techgiganten als Amazon Prime Video, Disney Plus en Apple TV Plus zitten Netflix al enige tijd flink op de hielen! De genoemde Netflix-concurenten hebben gezamenlijk al meer dan 300 miljoen klanten die voor gestreamde films en series betalen!

4. Vakantiehuis met smart-tv huren in de provincie Noord-Brabant

In het dorpje Oosterhout, provincie Noord-Brabant, ligt De Katjeskelder. De vakantiehuizen van dit park bezitten een smart-tv en kun je dus na een heerlijk vakantiedagje fijn op de bank films of series kijken.

Vakantiehuis met smart-tv Katjeskelder

Vakantiehuis met smart-tv in vakantiepark de Katjeskelder

Interessant weetje! Dat de (online) game-industrie big business is, hoef je niemand meer te vertellen. Maar de coronapandemie heeft het gamen tot bigger big business gemaakt met ongekende winsten. Van de totale wereldbevolking van 7,7 miljard mensen, zijn er 2,7 miljard (!) actieve gamers. Deze spelletjesspelers maakten de gameproducenten het achterliggende coronajaar maar liefst 350 miljard dollar rijker!

5. Vakantiehuis met smart-tv huren in de provincie Zuid-Holland

In het plaatsje Ouddorp, provincie Zuid-Holland, bevindt zich Strandpark Duynhille. De vakantiehuizen van dit vakantiepark bezitten een smart-tv die alle internetmogelijkheden mogelijk maakt.

Vakantiehuis met smart tv Duynhille

Vakantiehuis met smart-tv in Strandpark Duynhille.

Leuk feitje! Als je een betaald abonnement hebt bij Disney Plus, heb je uiteraard toegang tot alle Disney films. In 1937 verscheen de eerste film van Walt Disney op het doek; de 1,5 miljoen kostende Sneeuwwitje en de zeven dwergen. Drieënzeventig jaar later ging de vijftigste én duurste Disney film allertijden in première; Rapunzel. Toen alle productiekosten van deze op een 19de eeuws sprookje gebaseerde animatiefilm waren betaald, was de Amerikaanse producent 260 miljoen dollar lichter. Geen verkeerde investering; de film werd een regelrechte kaskraker met een wereldwijde opbrengst van meer dan 600 miljoen dollar!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.