Skip to main content

De Overijsselse Vecht stroomt door een prachtig landschap van weilanden, akkers, heidevelden, rietvelden en bossen. De rivier sleet in de loop van de tijd een diep dal in het Overijsselse landschap, het Vechtdal genaamd. Het Vechtdal is van een grote schoonheid en daardoor een aantrekkelijke vakantiebestemming. Op veel plekken in het Vechtdal bevinden zich vakantiehuisjes (natuurhuisjes), campings, hotels en B&B’s. Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuisjes die je langs de Overijsselse Vecht kunt huren op een rijtje gezet!

1. Bungalow aan de Overijsselse Vecht in Diffelen

In het plaatsje Diffelen (provincie Overijssel) bevindt zich deze vrijstaande bungalow aan de Overijsselse Vecht. Diffelen valt onder de gemeente Hardenberg. Het vakantiehuisje telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 2 personen. De bungalow ligt direct aan de Overijsselse Vecht. In deze accommodatie is het mogelijk om contactloos te verblijven.

Vakantiehuisje Overijsselse vecht

Vrijstaande bungalow aan de Overijsselse Vecht

Leuk feitje: de Overijsselse Vecht (Overijsselsche Vecht) (Nedersaksisch: De Vechte) (Duits: Vechte) ontspringt in Duitsland in het plaatsje Darfeld. De rivier stroomt door Duitsland en Nederland en mondt uit in het Zwarte Water bij Zwolle. De Overijsselse Vecht heeft een lengte van 167 kilometer, debiet van 50 m3/s en een stroomgebied van 3.780 km2. Ongeveer 60 kilometer van de rivier stroomt door Nederland. De Overijsselse Vecht is een regenwaterrivier!

2. Woonark aan de Overijsselse Vecht in IJsselmuiden

In het dorpje IJsselmuiden (provincie Overijssel) drijft deze woonark in de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht. IJsselmuiden valt onder de gemeente Kampen. Het drijvende vakantiehuisje telt één slaapvertrek en is geschikt voor maximaal zes mensen. De woonark ligt in het gat van Sloter. Het gat van Sloter staat in verbinding met de Overijsselse Vecht. Contactloos verblijf is mogelijk.

Woonark Overijsselse Vecht

Woonark in de uiterwaarden van de Overijsselse Vecht

Interessant weetje: het Nederlandse deel van de Overijsselse Vecht wordt in totaal door 21 bruggen overspannen. Dat zijn drie verschillende soorten bruggen: verkeersbruggen, spoorbruggen en fiets- en voetgangersbruggen. Eén van de fiets- en voetgangersbruggen is de Prinses Amaliabrug. De Prinses Amaliabrug is een zogenaamde tuibrug, werd in 2007 geopend en bevindt zich in Hardenberg!

3. Pipowagen aan de Overijsselse Vecht in Dalfsen

In het plaatsje Dalfsen (provincie Overijssel) bevindt zich deze originele pipowagen aan de Overijsselse Vecht. De woonwagen telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. De pipowagen ligt direct aan de Overijsselse Vecht. Contactloos verblijf is mogelijk.

Pipowagen aan de Vecht

originele pipowagen aan de Overijsselse Vecht

Lees ook: 10x pipowagen overnachting in Nederland!

Leuk feitje: Tot ver in de 19de eeuw was de Overijsselse Vecht een belangrijke rivier voor de Nederlandse scheepvaart. Gedurende de zomermaanden viel de rivier echter bijna droog en was daardoor niet meer bevaarbaar. Van oktober tot april daarentegen stroomde er voldoende water en werd de Overijsselse Vecht druk bevaren!

4. Bungalow aan de Overijsselse Vecht in Dalfsen

In het dorpje Dalfsen (provincie Overijssel) staat deze vrijstaande bungalow aan de Overijsselse Vecht. Het vakantiehuis telt drie slaapvertrekken en is geschikt voor maximaal vijf mensen. De bungalow ligt direct aan de Overijsselse Vecht. In deze accommodatie is het mogelijk om contactloos te verblijven.

Bungalow Overijsselse Vecht

Vrijstaande bungalow aan de Overijsselse Vecht

Interessant weetje: Op meerdere plekken langs de Overijsselse Vecht bevinden zich vistrappen oftewel vispassages. In het plaatsje Junne aan de Overijsselse Vecht is zo’n vistrap te bewonderen. Door een vistrap kunnen vissen obstakels (sluizen, stuwen, dammen en dijken) die in de rivier liggen gemakkelijk omzeilen!

5. Pipowagen aan de Overijsselse Vecht in Deventer

In het plaatsje Deventer (provincie Overijssel) bevindt zich deze authentieke pipowagen aan de Overijsselse Vecht. De woonwagen telt 1 slaapkamer en is geschikt voor maximaal 2 personen. De pipowagen ligt direct aan de Overijsselse Vecht. Contactloos verblijf is mogelijk.

Natuurhuisje aan de Vecht

Authentieke pipowagen aan de Overijsselse Vecht

Leuk feitje: Het Vechtdal leent zich uitermate goed om lange wandelingen te maken. Zo maakt het onderdeel uit van het beroemde Pieterpad. Daarnaast is er ook eigen route te wandelen: het Vechtdalpad. Het Vechtdalpad bestaat uit vier etappes en loopt van Zwolle naar Gramsbergen!

Vakantiehuisjes aan het water

Voor meer inspiratie voor je volgende vakantie aan het water lees je ook deze blogs:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.