Skip to main content

Sinds het coronavirus heeft toegeslagen in Nederland is er een nieuw normaal ontstaan. Deze nieuwe werkelijkheid heeft invloed op alle facetten van het leven. Ook op het moment als je op vakantie gaat. Oók dan geldt de zogenaamde anderhalvemetermaatschappij/anderhalvemetereconomie/anderhalvemetersamenleving. Mensen die een vakantiehuisje huren op een vakantiepark maken gebruik van de openbare voorzieningen van dat park. Dan moet je denken aan restaurants, tropische zwembaden, tennisbanen, fitnesszalen, sauna’s, et cetera. Vanaf dat moment kunnen ze in contact komen met de medeparkbewoners en treden de regels van het nieuwe normaal in werking: geen handenschudden, op minimaal anderhalvemeter afstand van elkaar blijven, et cetera.

Vakantiehuisjes in Limburg

 Ons land telt maar liefst 1142 vakantieparken. Op deze vakantieparken bevinden zich meer dan 35.000 vakantiewoningen. Sommige vakantieparken behoren tot één eigenaar, maar de meeste vakantieparken zijn onderdeel van grote recreatiebedrijven zoals:

Een groot deel van de vakantieparken bevindt zich in de provincie Limburg. Limburg is een fantastische provincie om op vakantie te gaan. Doordat Limburg zo langgerekt is, is het zo’n gevarieerde provincie met Noord-Limburg, Midden-Limburg en Zuid-Limburg. Ieder deel van Limburg wordt gekenschetst door zijn eigen landschap en sfeer. In het noorden bevinden zich prachtige heidevelden en bossen, het midden verwelkomt de bezoekers met fraaie akkerbouwgronden en gezellige dorpjes, in het zuiden is het landschap glooiend met fraaie vergezichten.

Maastricht

Iedereen die op vakantie gaat naar Limburg moet uiteraard een bezoekje brengen aan diens hoofdstad; Maastricht. Volgens sommige wetenschappers is Maastricht de oudste stad van Nederland, maar daar bestaat geen consensus over. Ook Nijmegen, Heerlen en Voorburg claimen de oudste stad van het land te zijn. Als je in Maastricht bent, heb je niet meer het gevoel dat je in Nederland verblijft; het is een stad met een internationale allure en uitstraling. Het feit dat Maastricht aan België grenst, draagt bij aan deze sfeervorming. Op de keper beschouwd is het een Bourgondische stad met fantastische restaurants, gezellige cafés, bezoekwaardige musea en eeuwenoude kerkgebouwen!

Lees ook: 10x fijne natuurhuisjes in België

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.