Skip to main content

Een vakantiehuisje met een eigen parkeerplaats (privé parkeerplaats) huren, vinden veel mensen ideaal. Het is natuurlijk heel fijn als je je auto bij je vakantie-accommodatie kunt parkeren; je hoeft dan niet met je koffers of boodschappen te slepen. Ook als het slecht weer is, hoef je dan niet door de regen en wind te lopen om bij de eigen auto te komen. Sommige vakantiehuisjes bezitten zelfs twee parkeerplekken waardoor ook het vakantiebezoek zijn auto bij het vakantiehuisje (natuurhuisje) kan parkeren. Wij hebben de 5 mooiste vakantiehuisjes met eigen parkeerplaats die je kunt huren op een rijtje gezet!

1. Vakantiehuisje met eigen parkeerplaats in Limburg

In de provincie Limburg bevindt zich vakantiepark Weerterbergen. Op dit park, in het plaatsje Weert, hebben de vakantiehuisjes de beschikking over een eigen parkeerplaats.

Vakantiepark Weerterbergen

Leuk feitje! De grootste bovengrondse parkeerplaats van Nederland is Schiphol P3. Op deze parkeerplaats is ruimte voor maar liefst 5.000 auto’s. Op de parkeerplaats van de West Edmonton Mall kunnen vier keer zoveel bolides geparkeerd worden. Daarmee heeft dit Canadese winkelcentrum de grootste bovengrondse parkeerplaats ter wereld!

2. Vakantievilla met privé parkeerplaats in Zeeland

In de provincie Zeeland ligt het vakantiepark Roompot Beach Resort. Op dit park, in het kustplaatsje Kamperland, hebben de vakantievilla’s de beschikking over een privé parkeerplaats en kun je dus zorgeloos je auto parkeren.

Vakantiehuis met eigen parkeerplaats

Vakantievilla met parkeerplaats op Roompot Beach Resort

Interessant weetje! De grootste ondergrondse parkeerplaats van Nederland is parkeergarage H.J. van Heek. Verdeeld over twee verdiepingen kunnen in deze Enschedese parkeergarage 1.750 mensen hun heilige koe parkeren. In de drie verdiepingen tellende parkeergarage van het Livat Shopping Centre kunnen 7.050 heilige koetjes geparkeerd worden. Daarmee heeft dit Chinese winkelcentrum de grootste ondergrondse parkeerplaats ter wereld!

3. Vakantiehuisje met eigen parkeerplaats in Noord-Brabant

In de provincie Noord-Brabant bevindt zich vakantiepark De Katjeskelder. Op dit park, in het dorpje Oosterhout, hebben de vakantiehuisjes de beschikking over een eigen parkeerplaats en kun je je auto bij je vakantieverblijf prima parkeren.

Vakantiepark de Katjeskelder

Vakantiepark de Katjeskelder

Leuk feitje! Voor de hoogste parkeertoren van de wereld moeten we naar de Verenigde Staten. In Chicago toornt namelijk de Harrison Hotel Electric Garage met maar liefst met eenentwintig verdiepingen ver boven de stad uit!

4. Vakantievilla met privé parkeerplaats in Friesland

In de provincie Friesland ligt het Waterpark Terkaple. Op dit park, in het plaatsje Terkaple, hebben de watervilla’s de beschikking over een privé parkeerplaats en kun je je auto prima parkeren.

Vakantievilla met parkeerplaats

Vakantievilla’s met parkeerplaats op Waterpark Terkaple

Interessant weetje! De oudste parkeergarage van Nederland staat in Den Haag. In 1930 werd in de Hofstad de zogenaamde Torengarage geopend. Deze parkeergarage telde meerdere verdiepingen en bood ruimte aan 400 auto’s. Voor de oudste parkeergarage ter wereld moet je in de Verenigde Staten zijn. Al in 1918 werden de deuren geopend van een parkeergarage in de binnenstad van Chicago!

5. Vakantiehuisje met eigen parkeerplaats in Zuid-Holland

In de provincie Zuid-Holland bevindt zich Park Zeedijk. Op dit vakantiepark, in het dorpje Herkingen, hebben de vakantiehuisjes de beschikking over een eigen parkeerplaats en kun je dus je auto meenemen.

park zeedijk

Vakantiepark Zeedijk

Leuk feitje! Op het internationale vliegveld van Dubai zijn duizenden bouwvakkers al jarenlang bezig om de grootste ondergrondse parkeergarage ter wereld te bouwen. In 2030 zwaaien de deuren van deze giga-parkeergarage open en kunnen er maar liefst 100.000 (!) auto geparkeerd worden onder de luchthaven van dit steenrijke emiraat!

Vakantieparken in Nederland

Wil je meer inspiratie voor je volgende vakantie? Dan vind je deze blogs over vakantieparken in Nederland misschien ook interessant:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.