Skip to main content

In Nederland zijn veel vakantiehuisjes te huur die aan een visvijver liggen. Sommige van deze vakantiehuisjes bevinden zich op vakantieparken. Dankzij deze visbungalows kunnen sportvissers hun favoriete bezigheid óók tijdens de vakantie blijven uitvoeren. Ook kinderen vinden het vaak geweldig dat zij kunnen vissen tijdens de vakantietijd. Het is natuurlijk ideaal als het vakantiehuisje daarnaast over een eigen vissteiger beschikt: dan hoef je niet ver te lopen om je hengel uit te werpen om karpers, snoeken, palingen, voorns, blieken en brasems aan de haak te slaan.

Soms hebben de vis-chalets zelfs een eigen visbootje en kun je het visrijke vijvertje, meertje of kanaaltje opvaren om te gaan vissen. Bij de meeste vakantieparken waar gevist kan worden, is het niet noodzakelijk om een visvergunning of vispas te hebben. Wij hebben de mooiste vakantiehuisjes met visvijver van Nederland op een rijtje gezet!

1. Vakantiehuisje met visvijver in Limburg

In het Limburgse plaatsje Weert bevindt zich Vakantiepark Weerterbergen. Dit familiepark beschikt over een grote visvijver waarin gevist kan worden. Sportvissers kunnen hier helemaal los gaan en verschillende soorten aas gebruiken om onze geschubde vrienden uit het water te halen. Op dit Roompot park heb je overigens de keuze uit 19 verschillende type vakantiehuisjes.

Visvijver op vakantiepark Weerterbergen

Visvijver op vakantiepark Weerterbergen, Limburg

Leuk feitje! Omdat drie grote Europese rivieren uiteindelijk hun water in de Noordzee lozen, wordt ons land het afvoerputje van Europa genoemd. Afvoerputje klinkt negatief, maar de situatie was vroeger dan ook héél negatief. De Rijn, Maas en Schelde werden als riool gebruikt en volgestort met enorme hoeveelheden afval en gif. Gelukkig stroomt er tegenwoordig weer onvervuild water door de genoemde rivieren en vormen ze een gezonde leefomgeving voor zalmen, steuren en meervallen: spectaculaire vissoorten die zich er een halve eeuw lang niet lieten zien!

2. Vakantiehuisje met visvijver in Drenthe

In het dorpje Borger (provincie Drenthe) bevindt zich Vakantiepark Hunzedal. Dit familiepark beschikt over grote recreatievijver waarin je naar visjes kunt hengelen. Kinderen vermaken zich hier opperbest: zij zullen met veel trots hun gevangen visjes aan hun ouders laten zien. Op dit vakantiepark van Roompot heb je de keuze uit 23 verschillende type vakantieverblijven.

Vakantiehuisjes met visvijver

Visvijver op vakantiepark Hunzedal, Drenthe

Interessant weetje! Voor het vangen van megavissen hoef je niet per se af te reizen naar verre oorden. Gooi maar eens een hengeltje uit in de Waal. Met een beetje geluk hapt een Europese meerval toe en raak je in gevecht met een 2,5 meter lang watermonster van 100 kilogram. Meervallen worden gekenschetst door hun afgeplatte bek, zes baarddraden, dikke buik en zeer lange staart. De afgeplatte bek is niet ingelegd met vlijmscherpe ivoren wachters om prooidieren uiteen te rijten: de onfortuinlijken worden namelijk met huid, schub en haar naar binnengezogen en direct doorgeslikt!

3. Vakantiehuisje met visvijver in Brabant

In het Brabantse plaatsje Mierlo bevindt zich Bospark ’t Wolfsven. Dit familiepark beschikt over grote visvijver waarin gevist kan worden. Om de visjes hier te vangen, kunnen verschillende hengels worden gebruikt: de werphengel is verreweg favoriet onder de jeugdige sportvissers. Op dit Roompot park heb je overigens de keuze uit 24 verschillende type vakantiehuisjes.

Visvijver op vakantiepark Wolfsven

Visvijver op Bospark ’t Wolfsven, Brabant

Leuk feitje! Het Nederlandse sportvissersgilde telt meer dan anderhalf miljoen leden. Zij zwermen regelmatig uit over ons polderlandschap om vanaf de waterkant zoveel mogelijk visjes aan rivieren, kanalen, sloten en meren te onttrekken. In deze binnenwateren leven 75 verschillende soorten zoetwatervissen waarvan 44 inheems en 31 uitheems. Sommige uitheemse vissoorten zijn totaal ongewenst omdat ze veel schade aan het aquatische ecosysteem berokkenen. Een voorbeeld van zo’n persona non grata-vis is de Amerikaanse zonnebaars. Deze exoot is waarschijnlijk tien jaar geleden vanuit een vijver overgeheveld naar natuurwater en voert sindsdien een waar schrikbewind onder water. Zo hebben zonnebaarzen het fel gemunt op eitjes en larfjes van zeldzame amfibiesoorten als kamsalamanders en heikikkers die daarmee ernstig in hun voortbestaan bedreigd worden!

4. Vakantiehuisje met visvijver in Friesland

In het dorpje Langelille (Friesland) bevindt zich Waterpark Langelille. Dit familiepark beschikt over grote recreatievijver waarin je naar visjes kunt hengelen. Neem niet alleen je hengels mee als je hier wil gaan vissen, maar ook een groot leefnet, de juiste dobbers en natuurlijk aas. Iedereen vissoort heeft een voorkeur voor een bepaald soort aas. Op dit vakantiepark van Roompot heb je de keuze uit 5 verschillende type vakantieverblijven.

Visvijver vakantiepark Langelille

Visvijver op Waterpark Langelille

Interessant weetje! De blauwvintonijn is een ultieme roofvis die over een uniek wapen beschikt. Met een topsnelheid van 75 km/uur is het namelijk één van de snelste onderwaterdieren ter wereld: prooivissen zijn kansloos als ze in het vizier komen van deze vraatzuchtige toppredator. Blauwvintonijnen zijn niet alleen razendsnel, ze zijn óók erg kolossaal. De torpedovormige Usain Bolts van de oceaan kunnen uitgroeien tot een lengte van 4,5 meter waarbij ze een gewicht van meer dan 700 kg moeten meetorsen. De blauwvintonijn is bovendien de meest begeerde én duurste oceaanbewoner. Op Japanse visveilingen worden regelmatig omgerekend honderduizenden euro’s neergelegd voor één gevangen exemplaar: in 2019 betaalde een Japanse sushi-chefkok zelfs het recordbedrag van 2,7 miljoen euro voor één blauwvintonijn!

5. Vakantiehuisje met visvijver in Overijssel

In het Overijsselse plaatsje Wanneperveen bevindt zich Waterpark Belterwiede. Dit familiepark beschikt over grote visvijver waarin gevist kan worden. Het is rustgevend én spannend om hier je hengeltje uit te gooien. Alleen aan het water zitten en om je heen kijken, is een heerlijke ervaring. Uiteindelijk is het natuurlijk wel leuk als er een karper of brasem toehapt. Op dit Roompot park heb je overigens de keuze uit 5 verschillende type vakantiehuisjes.

Visvijver vakantiepark Belterwiede

Leuk feitje! Honden heb je in allerlei soorten en maten. Met een gewicht van 130 kilogram is de Engelse Mastiff de zwaarste viervoeter ter wereld. Als een Chihuahua daarentegen op een weegschaal gaat staan, slaat het wijzertje uit tot het streepje van 0,5 kilogram. Daarmee het Mexicaanse mini-hondje maar liefst 260 keer lichter dan zijn Engelse evenknie. Dat gewichtverschillen in het dierenrijk veel groter kunnen zijn, wordt wel duidelijk bij vissen. Het ‘stoer kindvisje’ is met zijn gewicht van een schamele 1 milligram namelijk 20.000.000 (!) keer lichter dan de walvishaai. Het stoer kindvisje en de walvishaai zijn respectievelijk de kleinste en grootste vissoort!

Dit vind je misschien ook interessant: 5x mooiste natuurhuisjes van Giethoorn!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.