Skip to main content

Aan het het IJsselmeer liggen vele mooie vakantiehuisjes. Daarnaast zijn er ook verschillende vakantieparken aan het IJsselmeer waar je huisjes kunt huren. De recreatiemogelijkheden op en rondom het IJsselmeer zijn groot. Zo kun je er zwemmen, windsurfen, varen, zeilen, kanoën, wandelen en fietsen. Ook natuurliefhebbers en rustzoekers komen bij het IJsselmeer aan hun trekken.

We zetten 10 mooie vakantiehuisjes aan het IJsselmeer voor je op een rijtje!

1. Vakantiehuisje aan het IJsselmeer in Andijk

Dit vakantiehuisje bevindt zich in het plaatsje Andijk in de provincie Noord-Holland. De vakantie-accommodatie ligt aan het IJsselmeer, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen.

 • Beschrijving: Het vakantiehuis is recentelijk volledig gerenoveerd. De huiskamer is sfeervol ingericht en heeft een authentieke kloostervloer.
 • Omgeving: Andijk telt bijna 7.000 inwoners. Toerisme is voor Andijk belangrijk, maar daarnaast speelt ook de bloembollenteelt een gewichtige rol bij de plaatselijke economie. Als de bloembollen in het voorjaar bloeien, is dat een groot genot voor het oog- en reukzintuig.
Vakantiehuisje aan het ijsselmeer

Vakantiehuisje aan het IJsselmeer in Andijk. Foto: natuurhuisje

Leuk feitje: Rondom het IJsselmeer bevinden zich de volgende dorpen en steden: Lemmer, Andijk, Wevershoof, Urk, Lelystad, Medemblik, Enkhuizen, Stavoren, Workum en Hindeloopen.

2. Vakantiebungalow aan het IJsselmeer

In het Noord-Hollandse havenstadje Medemblik ligt EuroParcs IJsselmeer. De vakantiebungalows op dit vakantiepark zijn prachtig. Het vakantiepark ligt aan het IJsselmeer.

 • Beschrijving: Het vakantiepark beschikt over een overdekt zwembad en verschillende speeltuinen. Het is mogelijk om op het park een bootje te huren om het IJsselmeer te gaan verkennen.
 • Omgeving: In Medemblik leven bijna 9.000 mensen. Medemblik straalt echt de sfeer uit van een voormalige VOC-stadje. Je kunt er veel historische gebouwen bekijken.
Vakantiepark aan IJsselmeer

Vakantiebungalows aan het IJsselmeer. Foto: europarcs.nl

Interessant weetje: Het IJsselmeer heeft een oppervlakte van 1.133 km2. De gemiddelde diepte bedraagt 4,4 meter. De maximale diepte is 9,5 meter.

3. Vakantievilla aan het IJsselmeer in Andijk

Villavakantiepark IJsselhof bevindt zich in het plaatsje Andijk in de Noord-Holland. De vakantievilla’s op dit vakantiepark zijn van alle gemakken voorzien. Het vakantiepark ligt aan het IJsselmeer.

 • Beschrijving: Op het vakantiepark is van alles te doen. Kinderen vermaken zich op de ponyranch of gaan zwemmen in het overdekte zwembad.
 • Omgeving: In de omgeving is veel cultuur op te snuiven in eeuwenoude plaatsjes als Medemblik en Enkhuizen. Natuurliefhebbers gaan vogels spotten of maken een wandeling.
Vakantiepark aan het IJsselmeer

Vakantievilla aan het IJsselmeer in Andijk. Foto: bungalowspecials.nl

Leuk feitje: Het IJsselmeer is de leefomgeving voor acht soorten vis. Teweten: paling, baars, brasem, snoekbaars, bot, blankvoorn, spiering en pos.

4. Natuurhuisje aan het IJsselmeer in Opperdoes

In het Noord-Hollandse dorpje Opperdoes ligt dit natuurhuisje. Opperdoes maakt deel uit van de gemeente Medemblik. Medemblik ligt aan de rand van het IJsselmeer. Het vrijstaande natuurhuisje staat op een erf, heeft twee slaapvertrekken en biedt ruimte aan drie mensen.

 • Beschrijving: Het natuurhuisje beschikt over een prachtige veranda waar je lekker kunt zitten. De woonkamer kan sfeervol verwarmd worden met een houtkachel.
 • Omgeving: Medemblik is een schilderachtig havenstad. Je kunt er fijn winkelen en heerlijk eten.
Vakantiehuisje aan het IJsselmeer

Natuurhuisje aan het IJsselmeer in Opperdoes. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Het IJsselmeer is het grootste meer van Nederland en het op negen na grootste meer van Europa. Met een oppervlakte van 371.000 km2 is de Kaspische Zee het grootste meer van de wereld. De Kaspische Zee is een binnenmeer.

5. Vakantiehuisje aan het IJsselmeer in Nijefurd

Dit vakantiehuisje bevindt zich in het plaatsje Nijefurd in de provincie Friesland. Het vakantie-accommodatie ligt tussen de weilanden, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 gasten. Het IJsselmeer ligt op 150 meter afstand van het natuurhuisje.

 • Beschrijving: Het prachtige witte huisje is ideaal voor gezinnetjes. In de royale keuken kunnen heerlijke maaltijden worden bereid.
 • Omgeving: Het Friese landschap is uniek. Een samenspel tussen weilanden, akkerlanden en oneindig veel meertjes. Nijefurd ligt in de buurt van een vogelreservaat. Ideaal voor vogelspotters.
Natuurhuisje aan het IJsselmeer

Vakantiehuisje aan het IJsselmeer in Nijefurd. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Op dit moment zijn er nog dertig actieve visserijbedrijven op het IJsselmeer, met ongeveer zestig vissers. Snoekbaars is de meest gevangen vis in het IJsselmeer.

6. Vakantiehuisje aan het IJsselmeer in Warns

Dit natuurhuisje ligt in het dorpje Warns (Friesland). De vakantie-accommodatie bevindt zich midden in de natuur, heeft 3 slaapkamers en biedt ruimte aan 8 personen. Het IJsselmeer ligt op een paar minuten loopafstand van het natuurhuisje.

 • Beschrijving: Het vakantiehuisje heeft een omheinde tuin. Voor mensen met jonge kinderen en honden is dat fijn. Het IJsselmeer ligt binnen handbereik. Ideaal om te gaan zwemmen.
 • Omgeving: Naast het IJsselmeer zijn er in de omgeving van Warns ontelbaar veel Friese meren en meertjes. De waterrecreatie-mogelijkheden zijn heel groot.
Vakantiehuisje aan het IJsselmeer in Warns

Vakantiehuisje aan het IJsselmeer in Warns. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Eén van de populairste langeafstandsfietsroutes is een rondje IJsselmeer. Als je het IJsselmeer wil rond fietsen, moet je 400 km overbruggen.

7. Natuurhuisje aan het IJsselmeer in Mirns

In het Friese plaatsje Mirns bevindt zich dit natuurhuisje. Het vrijstaande vakantiehuisje is tussen de weilanden gesitueerd, telt twee slaapvertrekken en kan maximaal vijf mensen herbergen. Het IJsselmeer ligt op steenworp afstand van het huisje.

 • Beschrijving: Dit sfeervolle natuurhuisje heeft een omheinde tuin. Dus een perfect vakantiehuisje voor mensen met jonge kinderen of honden. In de zomer kan de barbecue aan op het terras.
 • Omgeving: In de omgeving van Mirns is het landschap glooiend. Dit is uniek voor Friesland. IJstijden zijn verantwoordelijk voor deze heuveltjes. Trek wandelschoenen aan of stap op een mountainbike en verken het gebied.
Natuurhuisje aan het IJsselmeer

Natuurhuisje aan het IJsselmeer in Mirns

Interessant weetje: In het IJsselmeer liggen nog 120 vliegtuigwrakken. Dit zijn allemaal wrakken uit de Tweede Wereldoorlog.

8. Vakantiehuis aan het IJsselmeer in Molkwerum

Dit vakantiehuisje ligt in het dorpje Molkwerum (Friesland). Het vrijstaande vakantiehuis bevindt zich op een erf, heeft 4 slaapkamers en biedt ruimte aan 6 gasten. Het IJsselmeer ligt vlakbij.

 • Beschrijving: Het vakantiehuisje ligt op een groot perceel. Op dit perceel groeien ook fruitbomen. Als het zomers te warm wordt, zorgt de airco voor een aangename verkoeling.
 • Omgeving: Alle denkbare watersporten kunnen in de omgeving beoefend worden. In de winter kunnen de schaatsen uit het vet. Gedurende de zomer kun je gaan zwemmen, zeilen of varen.
Natuurhuisje aan het IJsselmeer

Vakantiehuis aan het IJsselmeer in Molkwerum. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Het IJsselmeer vriest maar zelden dicht. In 1963 vroor het IJsselmeer dicht. Dat was ook het jaar van de Friese Elfstedentocht.

9. Vakantiepark aan het IJsselmeer in Andijk

In het Noord-Hollandse plaatsje Andijk bevindt zich Vakantiepark Het Grootslag. De vakantiehuisjes (bungalows en chalets) zijn ideaal voor mensen met kinderen. Het vakantiepark ligt aan het IJsselmeer.

 • Beschrijving: De kans op verveling op Vakantiepark Het Grootslag is heel klein. Je kunt er heerlijk sporten en kinderen worden vermaakt met animatie-programma’s.
 • Omgeving: Op en rondom het IJsselmeer zijn heel veel mogelijkheden. Om nog maar te zwijgen over de unieke natuur. Langs de oevers van de voormalige Zuiderzee staan heel veel vogelkijkhutten. Vogelliefhebbers kunnen hun hart ophalen.
Vakantiehuisje aan het IJsselmeer

Vakantiehuisje op Vakantiepark Het Grootslag. Foto: bungalowspecials.nl

Interessant weetje: In het IJsselmeer staan windmolens. Deze windmolens hebben een tiphoogte van 174 meter.

10. Vakantiehuisje aan het IJsselmeer in Lemmer

Bungalowpark Iselmar ligt in het dorpje Lemmer (Friesland). Op het vakantiepark bevinden zich prachtige vakantiehuisjes waar het heerlijk vertoeven is. Het vakantiepark bevindt zich bij het IJsselmeer.

 • Beschrijving: Op het vakantiepark is heel veel te doen. Je kunt er fijn bowlen en als je  honger hebt kun je er lekker eten in het restaurant.
 • Omgeving: Lemmer telt bijna 11.000 inwoners. Lemmer is één van de oudste Friese plaatsjes met een rijke geschiedenis.
Vakantiepark IJsselmeer

Bungalowpark Iselmar. Foto: bungalowspecials.nl

Leuk feitje: Op het IJsselmeer kan het stormen. Hierbij kunnen golven ontstaan met hoogtes van 1,5 meter.

Vakantiehuisjes aan het water

Deze blogs over vakantiehuisjes aan het water vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.