Skip to main content

Als je met je baby of jonge kinderen op vakantie gaat in een vakantiehuisje, is het erg prettig als dat vakantiehuisje is uitgerust met faciliteiten voor baby’s en jonge kinderen. Dan moet je denken aan een wieg, commode (aankleedmeubel, ledikant), aankleedkussen (waskussen), luier-emmer, flessenwarmer, babybad, babyfoon, wipstoeltje, schommelstoeltje en kinderbox.

Op deze manier kan de baby of het jonge kind goed verzorgd worden op de vakantiebestemming. Tegenwoordig zijn steeds meer vakantiehuisjes en kinderbungalows voorzien van commodes, aankleedkussens en de andere bovengenoemde faciliteiten voor baby’s en jonge kinderen.

Hieronder vind je het lijstje met 10 vakantiehuisjes voor een vakantie met je baby.

1. Landal Hof van Saksen

Vakantiepark Landal Hof van Saksen bevindt zich in het plaatsje Nooitgedacht in de provincie Drenthe. Het familiepark ligt in het bos. Op dit park staat het meest ideale vakantiehuis voor een vakantie met je baby van Nederland: de Newbornboerderij!

 • Beschrijving: De 4-persoons Newbornboerderij beschikt over alle denkbare voorzieningen voor een baby of een jong kind. Te weten: flessenwarmer, commode, kinderbox, babybad, aankleedkussen, babypot, toiletverkleiner, tummytub, kinderservies, kinderbestek, videobabyfoon, luier-emmer, hangwieg, juniorbed, ledikant (hout), kinderstoel, wipstoel, schommelstoel, traphekje en kindveilige stopcontacten.
 • Omgeving: Vakantiepark Landal Hof van Saksen is gesitueerd in Drenthe; een sprookjesachtige provincie met Anton Pieck-achtige boerderijtjes en Rien Poortvliet-achtige landschappen.
Vakantiehuisje voor baby Landal

Newbornboerderij Hof van Saksen. Foto: landal.nl

Leuk feitje: Nooitgedacht valt onder de gemeente Aa en Hunze. Deze gemeente behoort tot de oudste bewoonde streken van Nederland en telt twaalf hunebedden binnen haar gemeentegrenzen.

2. Babyvriendelijk vakantiehuisje op Texel

Op het Nederlandse Waddeneiland Texel ligt Vakantiepark Landal Sluftervallei. Het vakantiepark bevindt zich in de duinen.

 • Beschrijving: Op Vakantiepark Landal Sluftervallei bevinden diverse vakantie-accommodaties die uitgerust zijn met babyledikantjes, aankleedkussens en andere voorzieningen voor baby’s. Voor mensen met jonge kids is het een geweldig park.
 • Omgeving: Het park ontleent zijn naam aan de Slufter; een uniek natuurgebied op Texel. De Slufter is een zogenaamd kwelderlandschap. Het is zeer de moeite waard om een bezoekje aan de Slufter te brengen.
Kinderbungalow Landal

Kinderbungalow op Landal Sluftervallei. Foto: landal.nl

Interessant weetje: Nederland telt acht Waddeneilanden: vijf bewoond en drie onbewoond. Met een oppervlakte van 463,16 km2 is Texel het grootste Nederlandse Waddeneiland.

3. Vakantiehuisje voor baby’s op de Veluwe

Vakantiepark Landal Heideheuvel bevindt zich in het plaatsje Beekbergen in de provincie Gelderland. Het vakantiepark ligt op de Veluwe.

 • Beschrijving: Vakantiepark Landal Heideheuvel is voor vakantiegangers met jonge kids een prima park. Op het park bevinden zich accommodaties die de beschikking hebben over commodes, aankleedkussens en andere faciliteiten.
 • Omgeving: Het behoeft nauwelijks betoog dat de Veluwe een fantastische omgeving is voor mooie wandelingen en fietstochten. Daarnaast kun je er veel vogels en andere wilde dieren spotten.
Vakantiehuisje met baby op Landal Heideheuvel

Kinderbungalow op Landal Heideheuvel

Leuk feitje: Beekbergen heeft een belangrijke rol gespeeld in de papierindustrie op de Veluwe. Aan het einde van 16de eeuw werd Nederland min of meer gedwongen om zelf papier te produceren. De aanvoer van papier stokte door oorlogen elders.

4. Babyproof vakantiehuisje midden in een bos

In het Brabantse dorpje Oosterhout ligt Vakantiepark Roompot De Katjeskelder. Het vakantiepark bevindt zich midden in een bos.

 • Beschrijving: Roompot De Katjeskelder is ideaal voor jonge gezinnetjes: voor de allerkleinsten zijn er vakantiehuisjes aanwezig die over babyledikantjes, aankleedkussens en andere handige voorzieningen beschikken.
 • Omgeving: Museumliefhebbers worden in Oosterhout op hun wenken bediend; breng maar eens een bezoekje aan het Bakkersmuseum, Museum Oud-Oosterhout en Speelgoedmuseum ‘Op Stelten’.
Babykamer vakantiehuisje Roompot

Kindvriendelijke bungalow op vakantiepark de Katjeskelder. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: Eén van pareltjes van Oosterhout zijn de Slotjes van Oosterhout. De Slotjes van Oosterhout waren aanvankelijk zeven historische huizen/kastelen. Daar zijn er nog vijf van over: slotje Borsele, slotje Beveren, slotje Limburg, slotje Brakestein en slotje De Blauwe Camer. Slotje Spijtenburg en slotje Ter Aalst zijn in de loop van de tijd helaas afgebroken.

5. Kindvriendelijk vakantiehuisje in een bosrijke omgeving

Vakantiepark Molecaten Park De Leemkule bevindt zich in het plaatsje Hattem in de provincie Gelderland. Het vakantiepark ligt in een bosrijke omgeving.

 • Beschrijving: Vakantiepark Molecaten Park De Leemkule is zeer geschikt voor mensen met jonge kinderen. Diverse huisjes op het park hebben onder andere de beschikking over commodes en aankleedkussens.
 • Omgeving: Hattem is een zeer interessante stad voor mensen die van molens houden. Zij kunnen de Hattemse molen De Fortuin gaan bekijken; een stellingmolen daterend uit 1816.
Vakantiehuisje met babykamer op park Molecaten

Babykamer in vakantiehuisje Kroost op Park de Leemkule. Foto: molecaten.nl

Leuk feitje: In Hattem is het Anton Pieck Museum te bezoeken. Anton Pieck was één van de beroemdste Nederlandse kunstschilders en tekenaars. Pieck ontwierp in 1952 ook het Sprookjesbos in de Efteling.

6. Natuurhuisje met veel voorzieningen voor baby’s

Dit vakantiehuisje bevindt zich in het plaatsje Barchem in de provincie Gelderland. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt op een erf, telt 3 slaapkamers en is geschikt voor 6 personen.

 • Beschrijving: Dit sfeervol ingerichte huis heeft prima faciliteiten voor baby’s en jonge kinderen zoals een speelweide, omheinde tuin, trampoline, speeltoestellen, tafeltennistafel, zandbak, kinderbed, kinderstoel, kinderbad, kinderbox en aankleedkussen.
 • Omgeving: Voor natuurliefhebbers is Barchem een ongekend eldorado. Helemaal tot rust komen in de bossen en tussen de heidevelden. Tip: neem een verrekijker mee en spot de mooiste vogels.
Natuurhuisje met baby faciliteiten

Natuurhuisje met voorzieningen voor baby’s. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: Barchem ligt op steenworp afstand van de 49,2 meter hoge Lochemse Berg. Barchem betekent dan ook ‘Dorp nabij de Berg’. Het Gelderse dorpje haalde op 2 juni 1999 het nieuws. Op die datum richtte een windhoos veel schade aan in Barchem.

7. Luxe vakantievilla met faciliteiten voor baby’s en kinderen

In het Limburgse dorpje Well ligt deze luxe vakantievilla. Het vrijstaande huis ligt naast een natuurgebied, heeft vier slaapvertrekken en biedt ruimte aan negen mensen.

 • Beschrijving: Deze fraaie witte villa blinkt uit in diens faciliteiten; óók voor de allerjongsten. Wat te denken van speeltoestellen, speelweide, tafeltennistafel, trampoline, omheinde tuin, kinderbed, kinderstoel, kinderbox, ledikantje en een commode.
 • Omgeving: De kindvriendelijke villa grens aan Nationaal Park De Maasduinen: één van de mooiste natuurgebieden van Limburg. Eén van de zeldzame vogels die je er kunt spotten is de kraanvogel.
Vakantievilla met baby faciliteiten

Luxe vakantievilla met faciliteiten voor baby’s. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Vier plaatjes in de wereld dragen de naam ‘Well’. Twee in Nederland en twee in Engeland. In Nederland heb je een Well in Limburg en in Gelderland. In Engeland is er een Well in het graafschap Lincolnshire en een in het graafschap North Yorkshire.

8. Kindvriendelijk vakantiehuis in Drenthe

Dit vakantiehuisje bevindt zich in het plaatsje Norg in de provincie Drenthe. De vrijstaande vakantie-accommodatie ligt midden in een groot bos, telt 4 slaapkamers en is geschikt voor 8 personen.

 • Beschrijving: Dit rietgedekte vakantiehuis in het Drentse bos heeft een sprookjesachtige uitstraling en is bijzonder kindvriendelijk. De kids kunnen zich vermaken op de speeltoestellen of in de zandbak. Om de allerjongsten goed te verzorgen zijn er een commode, aankleedkussen, babybadje, kinderbedje en wipstoeltje aanwezig.
 • Omgeving: Norg is een typisch Drents dorpje met eeuwenoude boerderijtjes en pittoreske kerkpleintjes. Het is plaatsje is bovendien ingebed in een fantastisch landschap. Een landschap met eindeloos veel wandel- en fietspaden.
Babyvriendelijk vakantiehuisje in het bos

Babyvriendelijk vakantiehuis in Norg, Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: In Norg (en in diens omgeving) is het best bewaarde esdorplandschap van Nederland te bewonderen. Een esdorp wordt ook wel een brinkdorp of enkdorp genoemd.

9. Babyvriendelijke vakantiewoning tussen de Friese weilanden

In het Friese dorpje Oldetrijne ligt deze vakantiewoning. Het huis bevindt zich midden tussen de weilanden, heeft drie slaapvertrekken en biedt ruimte aan acht mensen.

 • Beschrijving: Dit vakantiehuis heeft een prachtig design: buiten en binnen. Bovendien is het van alle gemakken voorzien; voor jong en oud. Zo zijn er een ledikantje, commode en aankleedkussen aanwezig.
 • Omgeving: Het Friese landschap is weids en open. Weinig industrie zorgt voor zuivere en frisse lucht. Heerlijk om door te wandelen of fietsen.
Vakantiehuis met baby faciliteiten

Babyvriendelijke vakantiewoning in Friesland. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Oldetrijne is één van de zevenentwintig dorpen van de gemeente Weststellingwerf en telt 215 inwoners (peildatum: 2021). De hoofdplaats van de genoemde gemeente is Wolvega. In Wolvega wonen 13.090 mensen (peildatum: 2021).

10. Kindvriendelijk tiny house in Overijssel

Dit tiny house bevindt zich in het plaatsje Lettele in de provincie Overijssel. De vrijstaande vakantiewoning ligt aan de rand van een bos, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen.

 • Beschrijving: Vakantie vieren in een tiny house is een bijzondere ervaring en wordt door jong en oud gewaardeerd. In één van de slaapkamers is een campingbedje aanwezig voor een baby. Oudere kinderen kunnen zich vermaken met speeltoestellen en een trampoline.
 • Omgeving: Het vakantiehuisje ligt niet ver weg van Nationaal Park Sallandse Heuvelrug. In dit prachtige natuurgebied zijn de recreatiemogelijkheden schier oneindig. Je kunt er fantastisch wandelen, fietsen, mountainbiken en paardrijden.

Lees ook: 10x tiny house huren in Nederland!

Tiny house met baby faciliteiten

Tiny house met baby faciliteiten. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: In Lettele is een eeuwenoude korenmolen te bekijken: De Leeuw. De Leeuw werd in 1856 gebouwd en wordt sinds 1990 weer door een professionele molenaar gebruikt.

Kindvriendelijke vakantie

Voor nog meer inspiratie voor een vakantie met (kleine) kinderen lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.