Skip to main content

In Zeeland kun je vakantiehuisjes met een veranda huren. Op die manier is het mogelijk om fijn buiten te zitten ongeacht de weersomstandigheden. Als het regent zit je lekker droog. En in de zomer zorgt een veranda voor een verkoelende schaduw. Op het moment dat een veranda is afgesloten met glas, spreekt men van een serre.

Hieronder vind je het lijstje van 10 vakantiehuisjes in Zeeland met veranda!

Lees ook:  20x mooiste vakantieparken van Zeeland!

1. Vakantiehuisje met veranda in Cadzand-Bad

Roompot Noordzee Résidence Cadzand-Bad bevindt zich in het plaatsje Cadzand-Bad in de provincie Zeeland. Op het vakantiepark bevinden zich verschillende vakantiehuisjes met veranda. Op het familiepark kun je verblijven in vakantiehuisjes, bungalows, (luxe)villa’s en penthouses.

 • Beschrijving: In dit luxe vakantiepark is het water dat de klok slaat. De vakantiehuisjes liggen aan een recreatiemeer. Daarnaast bevindt zich op steenworp afstand de Noordzeekust.
 • Omgeving: Cadzand-Bad ligt in Zeeuws-Vlaanderen. Zeeuws-Vlaanderen kent verschillende waardevolle natuurgebieden zoals Waterdunen, de Verdronken Zwarte Polder en Het Zwin.
Vakantiehuis met veranda in Zeeland

Vakantiehuisje met veranda op Noordzee Résidence Cadzand-Bad

Leuk feitje: Cadzand-Bad is de meest zuidelijke badplaats van Nederland; op de grens met België. Voor fossieljagers is Cadzand-Bad ‘the place to be’; op het strand zijn namelijk Zwinkokkels en zwarte haaientanden te vinden. Het is heel erg leuk om deze fossielen zoeken; met name voor kinderen is dat heel spannend. Als je geen geluk hebt om een fraai fossiel te vinden op het strand van Cadzand-Bad, kun je ze nog altijd kopen in één van de souvenirswinkels die het kustplaatsje rijk is.

2. Vakantiehuisje met veranda in Nieuwvliet-Bad

In het Zeeuwse dorpje Nieuwvliet-Bad ligt Strand Resort Nieuwvliet-Bad. Op het vakantiepark beschikken verschillende vakantiehuisjes over een veranda. Op het familiepark kun je vakantiewoningen, vakantieboerderijen en kinderbungalows boeken.

 • Beschrijving: Het vakantiepark beschikt over alle denkbare faciliteiten. Jong en oud zullen zich niet vervelen.
 • Omgeving: In de omgeving van Nieuwvliet-Bad kun je prachtige wandelingen maken. Wandelen op het strand is altijd fantastisch. Wie wil er nou niet een najaarsstorm trotseren op het Zeeuwse strand.
Vakantiehuis met overdekt terras

Vakantiehuis met veranda op Dormio Strand Resort Nieuwvliet-Bad

Interessant weetje: Vlakbij Nieuwvliet-Bad bevindt zich natuurgebied de Verdronken Zwarte Polder. Dit is een uiterst dynamiek gebied met een unieke flora en fauna.

3. Vakantiehuisje met veranda in Renesse

Molecaten Park Wijde Blick bevindt zich in het plaatsje Renesse in de provincie Zeeland. Op het vakantiepark bevinden zich verschillende chalets met veranda. Op Park Wijde Blick kun je verblijven in vakantiehuisjes en chalets. Daarnaast kun je er ook kamperen.

 • Beschrijving: Park Wijde Blick beschikt over een prachtig buitenbad. Het buitenbad heeft een waterglijbaan waar de jeugd zich kostelijk mee zal vermaken.
 • Omgeving: In de omgeving van Renesse is veel te beleven. Lekker uitwaaien op het strand of heerlijk eten in het centrum van Renesse.
Chalet met veranda in Zeeland

Chalet met veranda op Molecaten Park Wijde Blick

Leuk feitje: Renesse ligt in de Kop van Schouwen op het voormalige eiland Schouwen-Duiveland. De Kop van Schouwen is een natuurgebied met bijzondere landschapselementen zoals duindoornstruwelen, duinvalleien en duingraslanden.

4. Vakantiehuisje met veranda in Breskens

In het Zeeuwse dorpje Breskens ligt EuroParcs Schoneveld. Op het vakantiepark beschikken verschillende vakantiehuisjes over een veranda. Op het familiepark kun je vakantiehuisjes en chalets boeken.

 • Beschrijving: Op EuroParcs Schoneveld word je helemaal in de watten gelegd. Wat te denken van een wellnesscentrum en overdekt zwembad.
 • Omgeving: Breskens ligt in Zeeuws-Vlaanderen. Omdat Zeeuws-Vlaanderen dunbevolkt is, ervaar je er nog echt rust en ruimte. België is niet ver weg: leuk om te bezoeken.
Vakantiehuis met veranda van Europarcs

Vakantiehuisje met veranda op Europarcs Schoneveld

Interessant weetje: Breskens is de geboorteplaats van Willem van Hanegem: één van de beroemdste oud-voetballers van Nederland. Van Hanegem woonde maar twee jaar in Breskens. ‘De Kromme’ groeide uiteindelijk op in Utrecht.

5. Vakantiehuisje met veranda in Nieuwvliet

Ardoer Camping Zonneweelde bevindt zich in het plaatsje Nieuwvliet in de provincie Zeeland. Op Camping Zonneweelde kun je kamperen, maar je kunt er ook verblijven in vakantiehuisjes, chalets, loften en safaritenten. Op het vakantiepark bevinden zich verschillende vakantiehuisjes met veranda.

 • Beschrijving: Voor kinderen is Camping Zonneweelde een groot feest. Wat te denken van een pannakooi, sportveld en buitenspeeltuin.
 • Omgeving: In de omgeving van Nieuwvliet kun je heerlijk wandelen en fietsen. Ervaar de schoonheid van de duinen, kwelders en schorrengebieden van Zeeuws-Vlaanderen.
Strandhuis met veranda

Beach loft met veranda op Ardoer Camping Zonneweelde

Leuk feitje: In Nieuwvliet staat een prachtige historische molen: Molen van Nieuwvliet. De molen dateert van 1850 en werd door Charel Cappon gebouwd.

6. Natuurhuisje met veranda in Zeeland

Dit natuurhuisje bevindt zich in het plaatsje Sint-Maartensdijk in de provincie Zeeland. De vrijstaande vakantie-accommodatie heeft een veranda, telt 2 slaapkamers en is geschikt voor 4 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar. Voorgaande huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 22 reviews.

 • Beschrijving: Dit prachtige natuurhuisje is uiterst sfeervol ingericht. In de veranda is het heerlijk genieten van een adembenemend uitzicht.
 • Omgeving: Sint-Maartensdijk ligt op het voormalige Zeeuwse eiland Tholen. Naast Sint-Maartensdijk bevinden zich op Tholen zes andere pittoreske dorpjes: één voor één zeer de moeite waard om te bezoeken.
Natuurhuisje met veranda

Natuurhuisje met veranda in Sint-Maartensdijk

Leuk feitje: Sint-Maartensdijk telt twee historische molens: korenmolen De Nijverheid en korenmolen De Hoop. Korenmolen De Hoop is niet meer geheel intact.

7. Vakantiehuisje met veranda in Kamperland

Roompot Beach Resort is gesitueerd in het Zeeuwse plaatsje Kamperland en is in het bezit van verschillende vakantiehuisjes die een veranda hebben.

 • Beschrijving: Het Roompot Beach Resort heeft ook de beschikking over zogenaamde strandhuisjes. Strandhuisjes zijn de laatste jaren enorm populair geworden in Nederland. Er zijn verschillende badplaatsen in ons land waar je strandhuisjes kunt huren. Het behoeft nauwelijks betoog dat het waanzinnig is om in een strandhuisje te verblijven; je bent dan midden in de natuur. Als je ’s ochtends wakker wordt, kun je zo het water inlopen.
 • Omgeving: Kamperland ligt aan de Oosterschelde. Naast het feit dat de Oosterschelde een hoge natuurwaarde heeft, kun je er ook heerlijk recreëren.
Vakantiehuis met veranda in Kamperland

Vakantiehuisje met veranda op Roompot Beach Resort

Leuk feitje: Kamperland ligt op het voormalige Zeeuwse eiland Noord-Beveland. Kamperland telt 7.673 inwoners (peildatum: 2022) en is daarmee de grootste plaats van Noord-Beveland.

8. Vakantiehuisje met veranda aan de Oosterschelde

Roompot Water Village is gesitueerd in het Zeeuwse plaatsje Kamperland en ligt aan de Oosterschelde. Alle vakantiehuisjes op het park hebben een veranda.

 • Beschrijving: Het is waanzinnig genieten van de luxe vakantiehuisjes op vakantiepark Water Village. Fijn in de veranda zitten en genieten van het buiten zijn.
 • Omgeving: Als je in Zeeland op vakantie bent, moet je beslist een bezoekje brengen aan Neeltje Jans; het voormalige werkeiland van de Deltawerken. Heden ten dage is op Neeltje Jans een informatie- en attractiepark geopend. In het informatiecentrum is veel te leren over de Deltawerken.
Vakantiehuisjes met veranda

Vakantiehuisjes met veranda op Roompot Water Village

Interessant weetje: Vroeger was Kamperland een landbouwdorp. Tegenwoordig verdienen veel bewoners van het plaatsje hun brood in het toerisme.

9. Vakantiehuisje aan het Veerse Meer met veranda

Roompot Noordzee Résidence De Banjaard is gesitueerd in het Zeeuwse plaatsje Kamperland en ligt aan het Veerse Meer. In het park bezitten vrijwel alle vakantiehuisjes een veranda.

 • Beschrijving: Noordzee Résidence De Banjaard is één van de mooiste vakantieparken van Zeeland én Nederland. Het park is ruim opgezet en is voorzien van uitstekende faciliteiten.
 • Omgeving: Kamperland ligt aan de oevers van het Veerse Meer. Het Veerse Meer heeft een hoge natuurwaarde; zo is het de enige plek in Nederland waar het palingbrood, het Zuiderzeekrabbetje en de trompetkalkkokerworm voorkomen. Daarnaast weten waterrecreanten het Veerse Meer massaal te vinden. Dan moet je denken aan sportduikers, zeilers en sportvissers. Ieder jaar worden er in Veerse Meer meer dan 12.000 forellen uitgezet; 6.000 beekforellen en 6.000 regenboogforellen.
Vakantiehuisje met veranda de Banjaard

Vakantiehuisje met veranda op Roompot Noordzee Résidence De Banjaard

Leuk feitje: In de 16de eeuw kreeg Kamperland het zwaar te verduren door natuurgeweld. In 1530 werd het dorp overspoeld door de Sint-Felixvloed en twee jaar later werd Kamperland geteisterd door de Allerheiligenvloed.

 10. Vakantiehuisje in Domburg met veranda

Roompot Buitenhof Domburg is gesitueerd in het Zeeuwse plaatsje Domburg en is in het bezit van verschillende vakantiehuisjes die een veranda hebben.

 • Beschrijving: Buitenhof Domburg is niet alleen een vakantiepark, je kunt er ook kamperen. Door het groot aantal faciliteiten zal niemand zich er snel vervelen.
 • Omgeving: De omgeving van Domburg is adembenemend. Het is niet voor niets dat veel kunstschilders geïnspireerd raken door de schoonheid van Domburg.
Familievilla met veranda

Villa met veranda op Roompot Buitenhof Domburg

Interessant weetje: Langs de kust van Domburg staat een prachtige monument: de watertoren van Domburg. De watertoren is ontworpen door Hendrik Sangster. De toren werd in 1933 gebouwd, heeft een hoogte van 28,5 meter en een opslagcapaciteit van 200 m3. Hendrik Sangster heeft gedurende zijn carrière veel watertorens ontworpen; waaronder de watertoren van Aalsmeer. Deze watertoren wordt beschouwd als één van de mooiste en meest waardevolle watertorens van Nederland.

Vakantiehuizen in Nederland

Voor meer inspiratie voor je volgende verblijf in een vakantiehuisje in Nederland, lees je ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.