Skip to main content

De Utrechtse Vecht is één van de meest tot de verbeelding sprekende rivieren van Nederland. Het is een rivier die door een sprookjesachtig decor meandert en daarbij middeleeuwse vestingsplaatsjes als Maarssen, Breukelen, Loenen aan de Vecht en Nigtevecht passeert. Om onderscheid te maken met de Overijsselse Vecht spreekt men van de Utrechtse Vecht: in de mondsmond heeft men het echter over de Vecht. De Vechtstreek wordt gekarakteriseerd door exotische tuinen, eeuwenoude kastelen en indrukwekkende landgoederen.

De Vechtstreek heeft altijd een grote aantrekkingskracht op natuurliefhebbers en toeristen gehad. Overal zijn dan ook vakantiehuisjes, natuurhuisjes, hotels, campings, vakantieboerderijen, boomhutten, woonarken en woonboten te vinden. Wij hebben de mooiste vakantiehuisjes aan de Utrechtse Vecht op een rijtje gezet!

1. Vakantiehuisje in Loenen aan de Vecht

Dit vakantiehuisje bevindt zich in Loenen aan de Vecht in de provincie Utrecht. Loenen aan de Vecht behoort tot de gemeente Stichtse Vecht. Het geschakelde natuurhuisje telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 2 personen.

  • Beschrijving van het huisje: het vakantiehuisje is een rijksmonument en recent volledig gerenoveerd. Uiteraard is de vakantie-accommodatie van alle gemakken voorzien zoals een wasmachine, droger, oven en vaatwasser. De sanitaire voorzieningen bevinden zich beneden.
  • Omgeving van het huisje: het vakantiehuisje ligt in een groen eldorado direct aan de Utrechtse Vecht. Loenen aan de Vecht is een verbluffend mooi plaatsje met meer dan 140 rijksmonumenten en fantastische sterrenrestaurants. Restaurants waar heerlijke maaltijden worden bereid.
Vakantiehuisje Loenen aan de Vecht

Vakantiehuisje in Loenen aan de Vecht

Leuk feitje: De bron van de Utrechtse Vecht is de Stadsbuitengracht van de stad Utrecht. De Utrechtse Vecht mondt uit in het IJmeer bij Muiden. De rivier heeft een lengte van 42 kilometer en stroomt door de provincies Utrecht en Noord-Holland!

2. Vakantieboerderij in Nieuwersluis aan de Utrechtse Vecht

Deze vakantieboerderij ligt in Nieuwersluis (provincie Utrecht). Nieuwersluis valt onder de gemeente Stichtse Vecht. De vrijstaande woonboerderij heeft 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 10 mensen.

  • Beschrijving van het huisje: de boerderij behoorde ooit bij een aanzienlijk landgoed. Op het erf van de boerderij lopen kippen en schapen rond. Een verblijf op deze accommodatie brengt je dicht bij het boerenleven: superleuk voor kinderen; zij zullen zich opperbest vermaken.
  • Omgeving van het huisje: de boerderij ligt aan de Utrechtse Vecht. De watersportmogelijkhen in én op deze rivier zijn groot. Zo kun je er heerlijk zwemmen of varen met een bootje. Ook het sportvissen langs de Vecht is voor de liefhebbers van deze sport aanbevelenswaardig.
Woonboerderij aan de Vecht

Vakantieboerderij aan de Utrechtse Vecht

Interessant weetje: Tussen 2010 en 2015 heeft men de Utrechtse Vecht grondig gesaneerd. In die tijd is meer dan 2,5 miljoen verontreinigd baggerslib van de bodem verwijderd. De totale kosten waren met 82 miljoen euro niet mis. Maar het resultaat mocht er zijn: de Vecht is weer kraakhelder en brandschoon. Het is weer een gezond leefgebied voor talloze planten- en diersoorten!

3. Woonark in Loenen aan de Vecht

Deze woonark bevindt zich in Loenen aan de Vecht in de provincie Utrecht. Loenen aan de Vecht behoort tot de gemeente Stichtse Vecht. De vrijliggende woonboot telt 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen.

  • Beschrijving van de woonark: de grote woonark bezit alles wat je maar kunt wensen: slaapkamers, badkamers, toiletten, et cetera. Bovendien mogen de gasten gebruikmaken van een privé-sauna voor 2 personen, roeiboot, 2 barbecues, 2 vlotjes en 2 supboards. Lekker suppen op de Vecht: momenteel de hipste watersport van ons kikkerlandje.
  • Omgeving de woonark: de boot drijft in de Vecht. Als de nieuwe dag aanbreekt, kun je zo de kraakheldere Vecht inspringen om wakker te worden en op te frissen. Op steenworp afstand van de woonark bevindt zich een gaard met kersenbomen: een genot voor mensen die van deze fruitsoort houden.

Lees ook onze blog over woonboot overnachtingen in Nederland!

Woonark in Loenen aan de Vecht

Woonark in Loenen aan de Vecht

Leuk feitje: de Utrechtse Vecht is één van de weinige rivieren die weleens (gedeeltelijk) de andere kant op stroomt: richting de bron dus. Dit komt doordat het IJsselmeerwater hoger staat dan het water van de Vechtsluis bij Muiden. Deze bijzondere situatie doet zich alleen maar voor na een periode van hevige regenval!

4. Boomhut in Nigtevecht aan de Utrechtse Vecht

Deze boomhut ligt in Nigtevecht (provincie Utrecht). Nigtevecht valt onder de gemeente Stichtse Vecht. De vrijstaande boomhut heeft 2 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 mensen.

  • Beschrijving van de boomhut: het vakantieverblijf bestaat feitelijk uit twee boomhutten die voorzien zijn van al het denkbare comfort. Verder zijn er een hottub, glazen leefkeuken (architectonisch hoogstandje) en een douchecabine aanwezig.
  • Omgeving van de boomhut: de boomhutten liggen in een polder pal aan de Utrechtse Vecht. Het is een gebied waar veel weidevogels leven: een eldorado voor vogelspotters dus; neem je verrekijker dus mee. Op steenworp afstand ligt de boerderij van de eigenaar van de boomhutten. Daar leven veel dieren zoals paarden, kippen en varkens.

Lees ook: 10x overnachten in een boomhut in Nederland

Boomhut aan de Vecht

Boomhut aan de Utrechtse Vecht

Interessant weetje: De Utrechtse Vecht telt maar een handjevol sluizen, maar wel 24 bruggen. Veel van deze bruggen hebben maar een beperkte doorvaarhoogte. Gelukkig kunnen ze bediend en dus geopend worden. Op deze manier kunnen de plezierschepen hun route vervolgen!

5. Woonboot in Loenen aan de Vecht

Deze woonboot bevindt zich in Loenen aan de Vecht in de provincie Utrecht. Loenen aan de Vecht behoort tot de gemeente Stichtse Vecht. De vrijliggende woonark telt 3 slaapkamers en is geschikt voor maximaal 4 personen.

  • Beschrijving van de woonboot: deze grote woonboot is een genot om vakantie op te vieren. Naast de woonboot mogen de gasten gebruikmaken van een robuuste sloep en degelijke fietsen (ook kinderfietsen). Je kunt dus de omgeving vanaf het water of het land verkennen. Bij de woonboot kun je bovendien je auto parkeren én opladen.
  • Omgeving van de woonboot: het leven op een vakantie-ark is fantastisch en nergens anders mee te vergelijken: je dobbert letterlijk midden in de natuur. De Utrechtse Vechtstreek is van een ongekende schoonheid. Een wandeling of fietstocht langs de Vecht zal een diepe indruk achterlaten.

Lees ook: 8x woonboot overnachting in Nederland!

Woonboot aan de Vecht

Woonboot in Loenen aan de Vecht

Leuk feitje: tijdens hele strenge winters kan de Utrechtse Vecht dichtvriezen en kunnen de schaatsen uit het ijs worden gehaald. De Vecht is in haar geschiedenis niet vaak dichtgevroren hetgeen jammer is. Het is natuurlijk fantastisch om op de schaats de Vechtsteek te ontginnen!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.