Skip to main content

Verspreid over heel Nederland bevinden zich grote vakantiehuizen (natuurhuisjes, landhuizen, boerderijen en villa’s) die over veel slaapkamers beschikken en waar dus veel mensen kunnen slapen. Deze vakantiehuizen liggen vaak midden in de natuur en zijn uitermate geschikt als groepsaccommodaties. Naast het groot aantal slaapkamers bezitten deze vakantiehuizen alle denkbare faciliteiten om grote groepen mensen een fantastische tijd te bezorgen.

Wij hebben 5 mooie vakantiehuizen voor grote groepen in Nederland op een rijtje gezet!

Lees ook: Vakantiehuisjes voor 10 personen of meer in Nederland!

1. Vakantiehuis voor grote groepen in Drenthe

Dit vakantiehuis dat geschikt is voor grote groepen bevindt zich in het plaatsje Wapserveen in de provincie Drenthe. Wapserveen behoort tot de gemeente Westerveld. De vrijstaande boerderij ligt in een dorpje, telt 11 slaapkamers en is geschikt voor 27 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Honden zijn welkom. Internet (wifi) is beschikbaar. Voorgaande huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon. Dit op basis van meer dan 14 reviews.

  • Beschrijving: De grote boerderij is de perfecte locatie om een fantastische tijd te hebben met familie, vrienden of collega’s. Het groepsverblijf is luxe en sfeervol ingericht.
  • Omgeving: Het vakantiehuis beschikt over meer dan 7,5 hectare natuurterrein waar je heerlijk ontspannen kunt wandelen. Vlak in de buurt van Wapserveen bevindt zich het op één na grootste hunebed van Drenthe: een grafkamer met een lengte van meer dan 18 meter.
Vakantiehuis voor grote groepen in Drenthe

Vakantiehuis met 11 slaapkamers in Drenthe. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Het nhow Amsterdam RAI is het grootste hotel van Nederland. In dit hotel heb je de keuze uit 650 kamers. In Maleisië moeten ze hierom lachen. Zij stampten in 2006 het First World Hotel uit de grond: een giga-hotel met maar liefst 7.351 kamers.

2. Landhuis met 11 slaapkamers in Overijssel

In het Overijsselse dorpje Mander in Twente ligt dit landhuis. Mander maakt deel uit van de gemeente Tubbergen. Het vrijstaande vakantiehuis staat op een landgoed, heeft elf slaapvertrekken en biedt ruimte aan vierentwintig mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurder óf met andere mensen is mogelijk. Internetten is mogelijk. De reviews zijn prima.

  • Beschrijving: In het karakteristieke landhuis zal iedereen het naar zijn zin hebben: jong en oud. De jeugd vermaakt zich op het speelveld en de ouderen hebben een gezellig samenzijn in de nostalgisch ogende woonkamer.
  • Omgeving: Van het feit dat Nederland dichtbevolkt is, merk je in de omgeving van Mander bijzonder weinig. Superlatieven schieten tekort om het Twentse landschap te omschrijven: een oerlandschap waar de tijd stil lijkt te staan.
Vakantiehuis voor grote groepen in Overijssel

Landhuis met 11 slaapkamers in Overijssel. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: De Prinzessin Victoria Luise was het eerste cruiseschip ter wereld. Dit Duitse schip werd in 1900 tewatergelaten en telde 120 hutten. Sindsdien is het hard gegaan met de cruiseschepen. Het nieuwste cruiseschip aan het firmament is de Wonder of the Seas. Dit 1,2 miljard euro kostende mega-schip kwam in 2022 in de vaart en beschikt over 2.867 hutten.

3. Vakantiehuis voor grote groepen in Friesland

Dit vakantiehuis geschikt voor grote groepen bevindt zich in het plaatsje Wierum in de provincie Friesland. Wierum behoort tot de gemeente Noardeast-Fryslân. De vrijstaande villa ligt aan de Waddenzee, telt 10 slaapkamers en is geschikt voor 22 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Eerdere huurders reviewden het verblijf als buitengewoon.

  • Beschrijving: De villa kan bogen op een indrukwekkende architectuur: het oogt werkelijk prachtig. Het is een luxe groepsaccommodatie met geweldige faciliteiten waaronder een jacuzzi.
  • Omgeving: Het landhuis staat midden in de Friese weilanden, pal aan de Waddenzee. Als je op de dijk staat kun je de Waddeneilanden zien liggen: een dagje naar Ameland is aan te bevelen.
Vakantiehuis voor grote groepen in Friesland

Vakantiehuis voor grote groepen in Friesland. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: De Waag van Leeuwarden is het oudste gebouw van Friesland. Dit markante gebouw dateert van 1598.

4. Villa met 10 slaapkamers in Gelderland

In het Gelderse dorpje Oldebroek ligt deze villa voor grote groepen. Oldebroek maakt deel uit van het noorden van de Veluwe. Het vrijstaande vakantiehuis staat op een privéterrein, heeft tien slaapvertrekken en biedt ruimte aan zestien mensen. Verblijf zonder contact met de verhuurder óf met andere mensen is mogelijk. Internetten is mogelijk. Het onderkomen wordt als uitstekend gereviewd.

  • Beschrijving: De superluxe villa staat in de betoverende omgeving van de Veluwe. Ideaal voor grote groepen families, vrienden of collega’s. De faciliteiten zijn grandioos te noemen. Wat te denken van een jacuzzi, sauna en jeu de boules-baan.
  • Omgeving: Op de Veluwe zijn de wandel- en fietsmogelijkheden ongekend groot. Daarnaast is er in het gebied veel cultuur op te snuiven in de eeuwenoude dorpjes en interessante musea.
Villa met 10 slaapkamers in Gelderland

Villa met 10 slaapkamers in Gelderland. Foto: natuurhuisje.nl

Interessant weetje: De Valkhofkapel in Nijmegen is het oudste gebouw van Gelderland. Dit in het oog springende kerkgebouwtje werd in 996 gebouwd.

5. Vakantieboerderij voor grote groepen in Limburg

Deze boerderij bevindt zich in het plaatsje Grubbenvorst in de provincie Limburg. Grubbenvorst behoort tot de gemeente Horst aan de Maas. De vrijstaande vakantieboerderij ligt op een landgoed aan de Maas, telt 11 slaapkamers en is geschikt voor 22 personen. Contactloos verblijf is mogelijk. Voorgaande huurders beoordeelden het verblijf als buitengewoon.

  • Beschrijving: Op de eeuwenoude boerderij word je qua sfeer en beleving teruggeworpen in de tijd van de middeleeuwen. Een tijd van ambachtslieden, ridders en edelmannen. Het unieke groepsverblijf is van alle gemakken voorzien.
  • Omgeving: Het monumentale gebouw ligt op een eilandje in de Maas. De natuur ter plaatse is van een verbluffende schoonheid. Met een beetje geluk spot je er bevers, vossen en dassen.
Boerderij voor grote groepen in Limburg

Vakantieboerderij voor grote groepen in Limburg. Foto: natuurhuisje.nl

Leuk feitje: Het Romeinse badhuis, de Thermen in Heerlen, is het oudste gebouw van Limburg én van Nederland. Het indrukwekkende badhuis werd tussen 63 en 73 n.Chr. gebouwd.

Vakantiehuizen in Nederland

In deze blogs vind je ook inspiratie voor je volgende vakantie in Nederland:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.