Skip to main content

Denemarken is een adembenemend mooi en waterrijk land. Een land met een oneindige kustlijn, imposante duinen, brede stranden, honderden eilandjes en ontelbaar veel meren en fjorden. Het is natuurlijk fantastisch om in zo’n indrukwekkend landschap vakantie te vieren. Op de mooiste plekken aan het water in Denemarken bevinden zich schitterende vakantieparken waar je een fijne vakantietijd kunt hebben.

Wij hebben de 5 fraaiste vakantieparken van Denemarken aan het water geselecteerd!

Lees ook: 10x vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland!

1. Vakantiepark in Ebeltoft in Denemarken

Landal Beach Park Ebeltoft ligt in het kustdorpje Ebeltoft. Ebeltoft valt onder de regio Jutland. Het vakantiepark bevindt zich aan het Kattegat. Het Kattegat is de zeestraat tussen Denemarken en Zweden. Op het familiepark kun je vertoeven in verschillende type bungalows. Honden zijn geen probleem (maximaal twee). Internet (wifi) is voorhanden. Binnenbad en peuter- en kleuterbad zijn aanwezig.

  • Beschrijving: Alle bungalows van dit vakantiepark liggen direct aan het water. Het is natuurlijk fantastisch om ’s ochtends wakker te worden met het gefluit van vogels en het geruis van golven.
  • Omgeving: In de omgeving komt iedereen aan zijn trekken. Natuurliefhebbers verkennen het op steenworp afstand liggende nationale park Mols Bjerge. Mensen die van mooie steden houden, brengen een bezoekje aan Aarhus: één van de fraaiste Deense steden.
Vakantiepark in Denemarken aan het water

Landal Beach Park Ebeltoft. Foto: landal.nl

Leuk feitje: Hans Christian Andersen is de bekendste Deense schrijver: wereldberoemd om zijn sprookjes. Wie is er niet groot geworden met ‘De prinses op de erwt’, ‘Het lelijke eendje’ en ‘Het meisje met de zwavelstokjes’.

2. Vakantiepark in Denemarken aan de Noordzee

In het Deense kustplaatsje Løkken bevindt zich Landal Beach Park Grønhøj Strand. Løkken ligt in de regio Jutland. Het vakantiepark is aan de Noordzee gesitueerd. Op het familiepark kun je verschillende type bungalows huren. Huisdieren mogen mee (maximaal twee). Er is toegang tot internet. Binnenzwembad, buitenzwembad, peuter- en kleuterzwembad en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park heeft prima recensies en krijgt een 7,0.

  • Beschrijving: Als je van sport en spel houdt, val je op dit vakantiepark met je neus in de boter. Zo kun je er tennissen, squashen, volleyballen, mini-golfen en voetballen.
  •  Omgeving: Het park ligt aan het Deense Noordzeestrand. Op het strand kun je fijne wandelingen maken en uitwaaien. Uiteraard kun je ook een stranddagje draaien en genieten van de zon en het verkoelende Noordzeewater.
Vakantiepark in Denemarken aan de kust

Landal Beach Park Grønhøj Strand. Foto: landal.nl

Interessant weetje: Met een vermogen van 13,6 miljard dollar mag Anders Holch Povlsen zich de rijkste Deen noemen. Povlsen is eigenaar van het kledingbedrijf Bestseller. Saillant detail: Povlsen bezit maar liefst 890 km2 grond in Schotland en is daarmee de grootste landeigenaar van het land van de doedelzakken.

3. Vakantiepark in Jutland, Denemarken

Landal Vakantiepark Rønbjerg ligt in het kustdorpje Ranum. Ranum valt onder de regio Jutland. Het vakantiepark bevindt zich aan het Limfjord. Het Limfjord is een langgerekte baai in het noorden van Jutland. Op het familiepark kun je vertoeven in verschillende type bungalows. Honden zijn geen probleem. Internet (wifi) is voorhanden. Binnenbad, peuter- en kleuterbad, zwemparadijs en waterglijbanen zijn aanwezig.

  • Beschrijving: Het park bezit een indrukwekkend zwemparadijs waar kinderen de tijd van hun leven hebben. Van al dat gespat en gezwem krijg je uiteraard honger. Deze honger kan gestild worden in de gezellige brasserie: een feest voor jong en oud.
  • Omgeving: In de omgeving zijn talloze pittoreske dorpjes en idyllische eilandjes te verkennen. Kids zullen een bezoekje aan attractiepark Fårup Sommerland zeer waarderen.
Vakantiepark in Jutland Denemarken

Landal Vakantiepark Rønbjerg. Foto: landal.nl

Leuk feitje: In ons land rennen meer dan 10.000 wilde zwijnen rond. In Denemarken zul je lang moeten zoeken naar krulstaarten in het wild: die leven er namelijk niet.

4. Vakantiepark in Denemarken aan de Kleine Belt

In het Deense badplaatsje Middelfart bevindt zich Landal Beach Park Middelfart. Middelfart ligt op het eiland Funen. Het vakantiepark is aan de Kleine Belt gesitueerd. De Kleine Belt is de zeestraat tussen Jutland en Funen. Op het familiepark kun je verschillende type bungalows huren. Huisdieren mogen mee. Er is toegang tot internet. Binnenzwembad, buitenzwembad en peuter- en kleuterzwembad zijn aanwezig.

  • Beschrijving: Dit vakantiepark is één van de mooiste van Denemarken: het park ligt in een bos en aan de rand van het water. Een intensere natuurbeleving is nauwelijks denkbaar.
  • Omgeving: De mogelijkheden in de omgeving van het vakantiepark zijn schier oneindig. Verken het prachtige bos te voet of met een fiets; waarbij je fietsen op het park kunt huren. Of ga het water op met een kano of zeilbootje.
Vakantiepark aan de Kleine Belt

Landal Beach Park Middelfart. Foto: landal.nl

Interessant weetje: Ribe is de oudste stad van Denemarken én van heel Scandinavië. De stad werd in 710 n.Chr. gesticht. Toen Ribe gesticht werd, liepen er in Nijmegen al 700 jaar lang mensen rond. Nijmegen is de oudste stad van Nederland. Toen Nijmegen op haar beurt gesticht werd, waren er al 9000 jaar (!) lang menselijke activiteiten in het Palestijnse Jericho. Daarmee is Jericho de oudste stad ter wereld.

5. Vakantiepark in Denemarken in de duinen

Landal Vakantiepark Fyrklit ligt in het kustdorpje Hirtshals. Hirtshals valt onder de regio Noord-Jutland. Het vakantiepark bevindt zich aan de Noordzee. Op het familiepark kun je vertoeven in verschillende type appartementen. Honden zijn geen probleem. Internet (wifi) is voorhanden. Binnenbad, buitenbad, peuter- en kleuterbad en waterglijbanen zijn aanwezig.

  • Beschrijving: De vakantie-appartementen bevinden zich midden in de duinen direct aan het Noordzeestrand van Denemarken en zijn van alle gemakken voorzien.
  • Omgeving: Het zandstrand is hagelwit en uitermate geschikt om de luieren in de zon. In het gebied zijn veel historische bunkers uit de Tweede Wereldoorlog te bekijken. De Deense kust maakte namelijk onderdeel uit van de Atlantikwall: de verdedigingslinie van de Duitse bezetters.
Vakantieparken in Denemarken Fyrklit

Landal Vakantiepark Fyrklit. Foto: landal.nl

Leuk feitje: Denemarken is een zeer veilig land. Het Scandinavische land hoeft alleen maar IJsland voor zich te dulden op het lijstje van meest veilige land ter wereld.

Rondreis Denemarken

Liever een rondreis maken door Denemarken? Met zijn sprookjesachtige steden, onontdekte natuurgebieden en kleurrijke vissersdorpjes is Denemarken de ideale bestemming om te ontdekken met eigen vervoer. Via TUI boek je eenvoudig een 8-daagse autorondreis door Denemarken waar je goed beeld krijgt van wat dit land te bieden heeft!

Rondreis Denemarken

Foto: tui.nl

Deze vakantieparken vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.