Skip to main content

Een vakantiepark met buffetrestaurant in Nederland ervaren veel vakantiegangers als erg prettig. Het is fijn als je zelf niet hoeft te koken in je vakantiehuisje als je op vakantie gaat, maar kunt aanschuiven in een buffetrestaurant. Een buffetrestaurant is ideaal; je kunt zelf bepalen wat je wil opscheppen en hoeveel je wil opscheppen.

Grofweg bestaan er drie soorten buffetten: ontbijtbuffet, lunchbuffet en dinerbuffet. Op het leeuwendeel van de vakantieparken met buffetrestaurant kun je gebruikmaken van alle drie de genoemde buffetten. Naast een eigen buffetrestaurant bezitten veel vakantieparken ook een eigen á la carte restaurant. Het voordeel van een á la carte restaurant is dat je aan je tafeltje bediend wordt. Veel mensen vinden het fijn om met de feestdagen (kerstdagen, eerste kerstdag, tweede kerstdag, paasdagen, pinksteren en oud & nieuw) op een vakantiepark te zijn met een buffertrestaurant. Wij hebben de 5 fraaiste vakantieparken met buffetrestaurant in Nederland op een rijtje gezet!

1. Vakantiepark in Limburg met buffetrestaurant

In Weert ligt vakantiepark Weerterbergen. In dit fantastische Limburgse park kun je heerlijk eten in het buffetrestaurant. Vakantiepark Weerterbergen beschikt over negentien verschillende soorten vakantiehuisjes. Dit vakantiepark heeft ook een á la carte restaurant én een pannenkoekenrestaurant voor kinderen.

Vakantiepark met buffetrestaurant

Vakantiepark Weerterbergen

Leuk feitje! Als je honger hebt, kun je deze voor pakweg 10 euro stillen bij de McDonald’s om de hoek. Nadat je bij deze Amerikaanse fastfoodgigant een Big Mac en Franse frietjes weggespoeld hebt met een halve liter cola, heb je voorlopig geen trek meer. Je kunt er echter ook voor kiezen om je maag te vullen bij het Amsterdamse sterrenrestaurant Ciel Bleu. Als je hier 330 euro op tafel legt, duikt de chefkok direct achter het fornuis om een hemelse maaltijd te bereiden. Dit duurste eettentje van ons land verbleekt echter bij het meest prijzige restaurant ter wereld. Nadat bij het Sublimotion-restaurant op Ibiza de smaakpapillen goddelijk verwend zijn met overheerlijke spijzen, wordt er schaamteloos 1.900 euro van je creditcard afgeschreven!

2. Vakantiepark in Noord-Brabant met buffetrestaurant

In Oosterhout ligt vakantiepark De Katjeskelder. Op dit prachtige Noord-Brabantse park kun je smakelijk eten in het buffetrestaurant. Vakantiepark De Katjeskelder telt achttien verschillende soorten vakantiewoningen. In dit vakantiepark kun je ook eten in het á la carte restaurant.

Vakantiepark de Katjeskelder

Interessant weetje! Als je het niet gezellig vindt om alleen te eten, is het wellicht een idee om aan te schuiven in het hotelrestaurant van Preston Palace. In dit Almelose all-inclusive resort kunnen tegelijkertijd 600 mensen smikkelen in de eetzaal. Mensen die dan nog eenzaamheidsgevoelens ervaren, kunnen het beste naar de Syrische hoofdstad Damascus togen. In het Bawabet Dimashq-restaurant aldaar rent een legertje van maar liefst 2.000 personeelsleden rond om gelijktijdig 6.000 hongerige gasten een smakelijk prakje voor te schuiven!

3. Vakantiepark in Zuid-Limburg met buffetrestaurant

In Arcen ligt vakantiepark Resort Arcen. In dit schitterende Limburgse park kun je heerlijk eten in het buffetrestaurant. Vakantiepark Resort Arcen beschikt over drieëntwintig verschillende soorten vakantiewoningen. Dit vakantiepark heeft ook een á la carte restaurant.

Vakantiepark in Limburg met mountainbikeverhuur

Vakantiepark resort Arcen

Leuk feitje! Als je last van hoogtevrees hebt, is het geen goed plan om te gaan dineren in het At.mospher-restaurant te Dubai. Dit uiterst chique etablissement bevindt zich namelijk in een gigantische wolkenkrabber op een hoogte van 442 meter!

4. Vakantiepark in Drenthe met buffetrestaurant

In Borger ligt vakantiepark Hunzedal. Op dit prachtige Drentse park kun je smakelijk eten in het buffetrestaurant. Vakantiepark Hunzedal telt achttien verschillende soorten vakantiehuisjes. In dit vakantiepark kun je ook eten in het á la carte restaurant.

Vakantiepark Hunzedal met indoor speeltuin

Vakantiepark Hunzedal

Interessant weetje! Mensen met watervrees kunnen maar beter geen tafeltje reserveren in het Ithaa-restaurant op de Malediven. Dit volledig glaswandige restaurant rust namelijk op de oceaanbodem op een diepte van vijf meter. Terwijl je van je tonijnsalade aan het genieten bent, zwemmen nieuwsgierige tonijnen langs het venster; zich niet realiserend dat in het hippe restaurant hun onfortuinlijke soortgenoten smakelijk verorberd worden!

5. Villapark in Overijssel met buffetrestaurant

In Paasloo ligt Villapark de Weerribben. In dit mooie Overijsselse park kun je heerlijk eten in het buffetrestaurant. Villapark de Weerribben beschikt over negen verschillende soorten vakantiewoningen. Dit vakantiepark heeft ook een á la carte restaurant.

Villapark de Weerribben

Villapark de Weerribben

Leuk feitje! Als je het interessant vindt om in een historische entourage culinair verwend te worden, kun je het beste binnenstappen in Stadsbierhuys de Waag in Doesburg. In deze Gelderse horecagelegenheid stroomt het bier al meer dan 500 jaar rijkelijk uit de tap om welriekende, gegrilde haantjes weg te spoelen!

Vakantieparken in Nederland

Voor meer inspiratie voor je volgende vakantie in Nederland lees je ook deze blogs:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.