Skip to main content

Een vakantiepark met binnenspeeltuin (indoor speeltuin) is voor mensen die met kinderen op vakantie gaan ideaal. Zij kunnen daar óók prima spelen als het geen mooi weer is. In deze overdekte speeltuinen én speelparadijzen kunnen jonge én oudere kids zich opperbest vermaken met schommels, nestschommels, glijbanen, veertoestellen, springkussens, luchtkussens, klimwanden, rekstokken, zandbakken, duikelrekken, wipkippen, ballenbakken, klimtoestellen, springkastelen, draaitoestellen, trampolines, wippen en talloze andere speeltoestellen. Wij hebben de 5 mooiste vakantieparken met binnenspeeltuinen (indoor speeltuinen) van Nederland op een rijtje gezet!

1. Vakantiepark met binnenspeeltuin in de provincie Zeeland

In de badplaats Domburg (provincie Zeeland) bevindt zich Hof Domburg. Dit vakantiepark beschikt over een prachtige binnenspeeltuin. Voor kinderen is dit familiepark een waar speeleldorado.

Vakantiepark met binnenspeeltuin

Vakantiepark Hof Domburg

Leuk feitje! De grootste outdoor speeltuin van Europa, Linnaeushof, bevindt zich in het Noord-Hollandse plaatsje Bennebroek en telt meer dan 350 speeltoestellen. Op Linnaeushof zijn geen achtbanen of andere elektrische attracties te vinden; de bezoekertjes moeten zelf de speeltoestellen in beweging zetten!

2. Vakantiepark met indoor speeltuin in de provincie Limburg!

In de stad Weert (provincie Limburg) ligt Weerterbergen. Dit vakantiepark beschikt over een schitterende indoor speeltuin. Kids hoeven zich op dit park geen minuut te vervelen.

Vakantiepark Weerterbergen

Vakantiepark Weerterbergen

Interessant weetje! Voor het grootste indoor themapark ter wereld moet je in Dubai zijn. In dit superrijke olie-emiraat doemt in de kokende woestijn het IMG Worlds of Adventure op; een geairconditioneerd overdekt funpark met een totaal vloeroppervlakte van maar liefst 140.000 m2; dit is het equivalent van 28 voetbalvelden!

3. Vakantiepark met binnenspeeltuin in de provincie Gelderland

In het plaatsje Hoenderloo (provincie Gelderland) bevindt zich Bungalowpark Hoenderloo. Dit vakantiepark beschikt over een mooie binnenspeeltuin. Door deze binnenspeeltuin hebben kinderen altijd plezier op dit park, ongeacht de weersituatie.

Leuk feitje! Dat de ene glijbaan niet de andere is, bewijzen ze wel in Maleisië. In dit Aziatische land bevindt zich de langste glijbaan ter wereld. Je bent minutenlang aan het roetsjen om de 1.140 meter lange monsterglijbaan te overbruggen in het Escape Theme Park te Penang. Deze superglijbaan is aangelegd in de Maleisische jungle en zigzagt via de toppen van kolossale woudreuzen in een baan naar de beneden toe!

4. Vakantiepark met indoor speeltuin in de provincie Drenthe

In het dorpje Borger (provincie Drenthe) ligt Vakantiepark Hunzedal. Dit vakantiepark beschikt over een fraaie indoor speeltuin. Kinderen kunnen heerlijk spelen in deze binnenspeeltuin.

Vakantiepark Hunzedal met indoor speeltuin

Vakantiepark Hunzedal met indoor speeltuin

Interessant weetje! Javier Sotomayor is de hoogste springer ter wereld. Deze Cubaanse atleet sprong in 1993 in het Spaanse Salamanca over een hoogte van 2,45 meter heen, zonder dat de lat fataal werd beroerd. Deze wereldrecordsprong is tot en met vandaag niet gebroken. Als je substantieel hoger wil springen, kun je het beste gebruikmaken van een trampoline. Toptrampolinespringers worden tot hoogtes van meer dan 7 meter de lucht ingeslingerd!

5. Vakantiepark met binnenspeeltuin in de provincie Noord-Brabant

In het plaatsje Schaijk (provincie Noord-Brabant) bevindt zich Vakantiepark Schaijk. Dit vakantiepark beschikt over een grandioze binnenspeeltuin. De kids vermaken zich kostelijk in deze indoor speeltuin.

Vakantiepark met indoor speeltuin

Vakantiepark Schaijk met indoor speeltuin

Leuk feitje! Als je een verjaardagspartijtje voor je kind wil organiseren, is het wellicht een leuk idee een springkasteel te huren voor in de tuin. Je moet echter wel over een megatuin beschikken als je oog op ‘The Beast’ valt. Dit is namelijk het allergrootste opblaasbare springkasteel ter wereld met hallucinerende afmetingen. Zo bedraagt het oppervlakte van The Beast ruim 227 vierkante meter en weegt het gevaarte meer dan 6.000 kilogram. Als je voornemens bent om dit gigaspringkasteel met een fietspompje op te pompen, ben je bijzonder lang bezig. De luchtinhoud bedraagt namelijk meer dan 2 miljoen liter!

Vakantieparken met leuke faciliteiten

Deze blogs over vakantieparken met leuke faciliteiten vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.