Skip to main content

Sommige vakantieparken in Nederland bezitten een kinderopvang. Dat is uiteraard heel erg handig. In deze kinderopvanglocaties werken geschoolde medewerkers die kundig en liefdevol voor je kinderen zullen zorgen. De Nederlandse vakantieparken die over een kinderdagopvang beschikken, hebben daarnaast tal van andere kindvriendelijke faciliteiten zoals kidsclubs, speeltuinen, babybedjes, kinderstoeltjes, entertainmentprogramma’s, kinderzwembaden, trampolines en dierweides.

Wij hebben de 5 mooiste vakantieparken met kinderopvang van Nederland op een rijtje gezet!

Lees ook: 15x babybungalow voor een vakantie met je baby!

1. Vakantiepark met kinderopvang in Drenthe

Landal Het Land van Bartje bevindt zich in het plaatsje Ees in de provincie Drenthe. Ees behoort tot de gemeente Borger-Odoorn. In het vakantiepark is kinderopvang beschikbaar. Op het familiepark kun je verblijven in bungalows, wellnessbungalows, boerderijen, kinderboerderijen, landhuizen, hoevewoningen, stacaravans en kinderstacaravans. Honden mogen mee (maximaal twee per accommodatie). Internet (wifi) is beschikbaar. Binnenbad, buitenbad, peuter- en kleuterbad en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,2.

  • Beschrijving: Het Land van Bartje is een uiterst kindvriendelijk vakantiepark. Naast een kinderopvang bezit het park ook een kinderspeelplaats, ponyranch, airtrampoline en minigolfbaan.
  • Omgeving: De omgeving van het vakantiepark is van een adembenemende schoonheid. Een Drentse omgeving die gedomineerd wordt door sprookjesachtige bossen en pittoreske dorpjes.
Woonboerderij op vakantiepark met kinderopvang Landal

Vakantieboerderij op Landal Het Land van Bartje. Foto: landal.nl

Leuk feitje: Kinderopvang is te verdelen in drie vormen: kinderdagopvang, buitenschoolse opvang en gastouderopvang.

2. Vakantiepark met kinderopvang in Hoenderloo in Gelderland

In het Gelderse dorpje Hoenderloo ligt Landal Miggelenberg. Hoenderloo maakt deel uit van de gemeente Apeldoorn. In het kindvriendelijke vakantiepark kun je gebruikmaken van kinderopvang. Op het familiepark kun je tree houses, reüniebungalows, bungalows, kinderbungalows en hondenbungalows boeken. Het is een huisdiervriendelijk park (maximaal twee huisdieren per vakantiehuisje). Internetten is mogelijk. Overdekt zwembad en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park heeft uitstekende reviews en scoort een 8,2.

  • Beschrijving: Kinderen zullen zich opperbest vermaken in Landal Miggelenberg. Wat te denken van de dierenweide die op het park aanwezig is. Het is superleuk om naar kippen, konijnen en geiten te kijken én om ze te voeden.
  • Omgeving: Hoenderloo ligt midden in de Veluwe. Met z’n oppervlakte van bijna 100.000 hectare is de Veluwe het grootste aaneengesloten natuurgebied van Europa.
Vakantiepark met kinderopvang van Landal

Vakantiehuizen op Landal Miggelenberg. Foto: landal.nl

Interessant weetje: In Amsterdam bevindt zich het duurste kinderdagverblijf van Nederland. Kids kunnen zich hier vermaken met kinderyoga en pianoles. Een bezoek aan een inpandig theater en dito bioscoop behoort ook tot de opties.

3. Luxe vakantiepark met kinderopvang in Drenthe

Hof van Saksen bevindt zich in het plaatsje Nooitgedacht in de provincie Drenthe. Het vakantiepark ligt in een natuurrijk gebied. Op het vakantieresort kun je verblijven in Saksische boerderijwoningen en vakantiewoningen. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Een ‘state of the art ‘zwemparadijs en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park wordt zeer goed beoordeeld met een 8,5.

  • Beschrijving: Dit exclusieve vakantiepark biedt opvangfaciliteiten aan kinderen vanaf de leeftijd van 6 weken bij kinderdagverblijf Ot & Sien. Hier werken gekwalificeerde medewerkers. Wil je gebruik maken van oppas in de avond? Dan komt de oppas in je accommodatie.
  • Omgeving: De omgeving wordt gekenschetst door bossen en akkerlanden. Ideaal om met te voet of met een fiets verkend te worden.
Vakantiepark met kinderopvang

Hof van Saksen. Foto: hofvansaksen.nl

Leuk feitje: Nederland kent ruim 3.000 organisaties die actief zijn in de kinderopvang. Zij bieden werk aan meer dan 115.000 mensen. Mannen zijn duidelijk in de minderheid: slechts 5% van de kinderopvangmedewerkers is man.

4. Vakantiepark met kinderopvang in Zeeland

In het Zeeuwse dorpje Domburg ligt Roompot Hof Domburg. Domburg maakt deel uit van de gemeente Veere. Het vakantiepark bevindt zich vlak aan de Noordzeekust. Op het familiepark kun je bungalows, kinderbungalows, chalets en safaritenten huren. Het is ook mogelijk om op Hof Domburg te kamperen. Het is een huisdiervriendelijk park. Internetten is mogelijk. Overdekt zwembad, openlucht zwembad, zwembad voor peuters & kleuters, zwemparadijs en waterglijbanen zijn aanwezig. Het park heeft uitstekende reviews en scoort een 8,3.

  • Beschrijving: Hof Domburg is een uiterst kindvriendelijk vakantiepark met tal van faciliteiten voor kinderen; waaronder dus een professionele kinderopvang.
  • Omgeving: Domburg is wellicht de mooiste Noordzeekustplaats van Nederland. Ervaar de duinen, het strand en de Noordzee van deze Zeeuwse parel.
Vakantiepark met kinderopvang in Drenthe

Roompot Hof Domburg. Foto: roompot.nl

Interessant weetje: In de kinderopvang gaat er enorm veel geld om. Jaarlijks wordt er meer dan vijf miljard euro uitgegeven in deze branche.

5. Vakantiepark met kinderopvang in Friesland

Landal Waterpark Esonstad bevindt zich in het plaatsje Anjum in de provincie Friesland. Anjum behoort tot de gemeente Noardeast-Fryslân. Het vakantiepark ligt aan het water. Op het luxe familiepark kun je verblijven in vakantiewoningen, kinderwoningen, kinderbungalows en maisonnettes. Honden mogen mee. Internet (wifi) is beschikbaar. Binnenbad, peuter- en kleuterbad en natuurlijk zwemwater zijn aanwezig. Het park wordt goed beoordeeld en scoort een 8,0.

  • Beschrijving: Landal Waterpark Esonstad is één van de mooiste vakantieparken van Nederland met vakantiehuisjes met een waanzinnige architectuur. Daarnaast bezit het park een opvang voor kinderen.
  • Omgeving: Het Friese landschap is uniek. Een landschap met oneindig veel meren, kanalen, vaarten en sloten. Ideaal om vanaf een boot te verkennen.

Lees ook: 10x vakantiehuisje met eigen aanlegsteiger in Friesland!

Vakantiepark met kinderopvang in Friesland

Landal Waterpark Esonstad. Foto: landal.nl

Leuk feitje: KidsFoundation is met afstand het grootste kinderopvangbedrijf van Nederland. Het bedrijf heeft een Canadese eigenaar en vangt dagelijks meer dan 60.000 kinderen op.

Kinderhotels Nederland

Liever een keer overnachten in een kinderhotel? Wij hebben de 15 leukste kinderhotels voor je op een rijtje gezet.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.