Skip to main content

Een vakantiepark met minimarkt vinden veel mensen erg prettig. Het is namelijk heel handig om boodschappen te kunnen doen in een minimark of supermarkt op het vakantiepark waar je verblijft. Het is fijn om welriekend brood, lekkere vleeswaren, vers fruit en een krantje te kunnen kopen in een winkeltje dat zich op steenworp afstand van het vakantiehuisje bevindt. Wij hebben de 5 fraaiste vakantieparken met eigen minimarkt van Nederland op een rijtje gezet!

1. Vakantiepark met minimark in de provincie Limburg

In het Limburgse plaatsje Gulpen ligt Qurios Gulpen. Op dit vakantiepark bevindt zich een minimarkt waar je boodschappen kunt doen. Gulpen ligt in het zuiden van Limburg; een regio die gekenschetst wordt door grote schoonheid. Het landschap is heuvelachtig en wordt doorkliefd met talrijke wandel- en fietspaden. Gulpen is dus een prima uitvalsbasis om prachtige wandelingen en fietstochten te maken.

Lees ook: 5x design vakantiehuisje huren in Nederland!

Vakantiepark met minimarkt in Gulpen

Qurios Gulpen

Leuk feitje! Als je boodschappen wil doen in de grootste supermarkt van Nederland, moet je in Breda zijn. In deze Brabantse stad kunnen kooplustigen terecht bij de Jumbo Foodmarkt. Met een vloeroppervlakte van maar liefst 6.000 m2 is de kans op verdwaling tussen de kratten bier, bergen brood en stapels toiletpapier bij deze grootgrutter aanzienlijk!

2. Vakantiepark met minimark in Zuid-Holland

In het Zuid-Hollandse kustplaatsje Ouddorp ligt Strandpark Duynhille. Op dit vakantiepark bevindt zich een minimarkt waar je fijn kunt shoppen. Ouddorp is één van de mooiste badplaatsen van Nederland waar je onder andere fantastische strandwandelingen kunt maken.

Strandpark Duynhille

Strandpark Duynhille

Interessant weetje! In 1953 werd de eerste supermarkt van Nederland geopend door de Amsterdamse ondernemer Dirk van den Broek. Van den Broek overleed in 2020, maar zijn levensmiddelen-imperium bestaat nog steeds; Dirk telt heden ten dage 123 vestigingen!

3. Vakantiepark met minimark in de provincie Noord-Brabant

In het Noord-Brabantse plaatsje Someren ligt Qurios De Heihorsten. Op dit vakantiepark bevindt zich een minimarkt waar je boodschappen kunt doen. In de gemeente Someren ligt een schitterend natuurgebied: Somerense Heide. De Somerense Heide is een Walhalla voor liefhebbers van vogels, wandelen en fietsen.

Vakantiepark met minimarkt

Qurios De Heihorsten

Leuk feitje! De grootste supermarktketen van Nederland is Albert Heijn. De Zaanse grootgrutter telt 985 winkels en heeft een marktaandeel van 35,0%. Appie wordt de laatste jaren flink op de hielen gezeten door Jumbo. Bij dit Veghelse familiebedrijf zorgen 685 winkels voor een super(markt)aandeel van 21,5%!

4. Vakantiepark met minimark in Gelderland

In het Gelderse dorpje Putten ligt De Veluwe Hoevegaerde. Op dit vakantiepark bevindt zich een minimarkt waar je kunt shoppen. Putten ligt op steenworp afstand van de Veluwe en de Gelderse Vallei; het behoeft nauwelijks betoog dat dit waanzinnig mooie natuurgebieden zijn met heel veel recreatiemogelijkheden.

Vakantiepark met minimarkt

De Veluwe Hoevegaerde

Interessant weetje! De grootste supermarktketen ter wereld is Walmart. Deze Amerikaanse levensmiddelenreus telt wereldwijd 11.400 winkels waar in totaal 2,3 miljoen mensen werkzaam zijn. Geen enkel ander bedrijf ter wereld heeft zoveel personeel in dienst!

5. Vakantiepark met minimark in de provincie Drenthe

 In het Drentse plaatsje Hooghalen ligt Landgoed Het Grote Zand. Op dit vakantiepark bevindt zich een minimarkt waar je boodschappen kunt doen. Rondom Hooghalen liggen tal van mooie natuurgebieden. Daarnaast staat de provincie Drenthe bekend om diens pittoreske huisjes en boerderijtjes. Oók in Hooghalen zijn deze sprookjesachtige bouwsels te bekijken.

Landgoed het Grote Zand

Landgoed Het Grote Zand

Leuk feitje! Gemiddeld geeft een gezin met vier kinderen wekelijks honderd euro aan boodschappen uit. Als je binnen dit budget wil blijven, moet je niet iedere week een met zwarte truffelsaus overgoten Wagyu-biefstuk op tafel willen zetten. Zwarte truffel en Wagyu-beef kennen namelijk kiloprijzen van 6.000 respectievelijk 350 euro!

Vakantieparken Nederland

Deze blogs over vakantieparken in Nederland vind je misschien ook interessant:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.