Skip to main content

Steeds meer vakantieparken in Nederland beschikken over een squashbaan. Hierdoor kunnen liefhebbers van squash hun geliefde racketspel op het vakantieverblijf beoefenen. Squash is een leuke sport waar veel techniek en uithoudingsvermogen bij komt kijken. Het is ook een sport voor jong en oud. Naast squashbanen hebben veel vakantieparken tennisbanen en padelbanen op hun terrein.

In deze blog ontdek je 10 vakantieparken met squashbaan.

Liever padellen tijdens je vakantie? Lees dan onze blog: 10x vakantiepark met padelbaan.

1. Vakantiepark met squashbaan in Overijssel

Ben je op zoek naar een vakantiepark met squashbaan in Overijssel? Dan is Vakantiepark Landgoed De Elsgraven een uitstekende keuze! Op dit vakantiepark in het dorpje Enter zijn verschillende squashbanen aanwezig waar liefhebbers kunnen squashen. Op het park zijn nog veel meer sportieve activiteiten mogelijk zoals tafeltennissen, kanoën, poolbiljarten en minigolfen.

Vakantiepark in Twente Landal

Vakantiepark Landgoed De Elsgraven. Foto: landal.nl

Squash zoals we dat vandaag kennen, ontstond in de 19de eeuw, vooral in de gevangenis van Fleet in Londen. Gedetineerden begonnen te spelen om hun tijd door te brengen en wat lichaamsbeweging te krijgen. De naam ‘squash’ verwijst naar het geluid dat de bal maakt wanneer deze tegen de muur wordt geslagen.

2. Familiepark met squashbaan in Zeeland

Heb je zin om te squashen op een familiepark in Zeeland? Dat kan! Roompot Beach Resort is een vakantiepark in het Zeeuwse plaatsje Kamperland en beschikt over verschillende squashbanen. Naast squashbanen heeft dit park meer faciliteiten voor sportievelingen zoals een basketbalveld, beachvolleybalveld, Jeu de Boules-baan, minigolfbaan, tafeltennistafel, bowlingbaan en biljarttafel.

Roompot vakantiepark met squashbaan

Roompot Beach Resort. Foto: roompot.nl

Squash is een snelle en intensieve sport die veel behendigheid, snelheid en uithoudingsvermogen vereist. Spelers proberen de bal naar de voormuur te slaan, waarbij ze gebruikmaken van verschillende slagen en tactieken om hun tegenstander te dwingen de bal niet terug te slaan voordat deze twee keer stuitert. Het spel wordt gespeeld in rally’s.

3. Vakantiepark met squashbanen in Limburg

De parken van Center Parcs staan bekend om hun grote aanbod van faciliteiten. De meeste parken van Center Parcs beschikken over squashbanen. Dat geldt ook voor Center Parcs Het Heijderbos in het Limburgse dorpje Heijen. Naast squashen kun je op Center Parcs Het Heijderbos ook lekker zwemmen in het subtropische waterparadijs.

Bungalows waar honden welkom zijn op Center Parcs Limburg

Center Parcs Het Heijderbos. Foto: centerparcs.nl

De squashbal is gemaakt van rubber en heeft een diameter van ongeveer vier centimeter. Er zijn verschillende types squashballen, zoals de dubbele gele dotbal, gele dotbal en rode dotbal, die variëren in snelheid en stuitereigenschappen. Deze ballen zijn ontworpen om verschillende niveaus van spelers en speelomstandigheden tegemoet te komen.

4. Familiepark met squashbaan in Zuid-Limburg

In de heuvels van Zuid-Limburg kun je squashen op Vakantiepark Hoog Vaals. Dit familiepark beschikt over een squashbaan. Vakantiepark Hoog Vaals is een park met enorm veel faciliteiten op het gebied van sport en spel. Zo kun je naast squash er vissen of een fiets huren. Fietsen is dit deel van Limburg is uitdagend en avontuurlijk.

Autovrij vakantiepark Limburg

Vakantiepark Hoog Vaals. Foto: landal.nl

Squash kan zowel in enkelspel (twee spelers) als dubbelspel (vier spelers) worden gespeeld. De tactieken en strategieën kunnen variëren tussen enkelspel en dubbelspel, omdat dubbelspel een teaminspanning is en teamwork een belangrijke rol speelt. Spelers moeten goed samenwerken om de tegenstanders onder druk te zetten en punten te scoren.

5. Vakantiepark met squashbaan in Zeeland

Het schilderachtige Domburg wordt beschouwd als de mooiste badplaats van Zeeland. Buitenhof Domburg is een prachtig vakantiepark in Domburg. Het park beschikt over een squashbaan. Vakantiegangers die van squash houden, kunnen dus squashen aan de Zeeuwse kust. Wellnessliefhebbers komen ook aan hun trekken op Buitenhof Domburg. Voor hen staan er een solarium, sauna en Turks stoombad klaar.

Vakantiepark aan de kust van Domburg

Buitenhof Domburg. Foto: roompot.nl

Squash wordt gespeeld met rally-point scoring, wat betekent dat een speler punten scoort tijdens een rally, ongeacht wie serveert. De winnaar van een spel is de eerste speler die elf punten scoort, en degene die het punt scoort, moet opslaan. Een fout levert een punt op voor de tegenstander.

6. Squashen op familiepark in Brabant

Diep verscholen in de Brabantse bossen ligt Center Parcs De Kempervennen. Dit familiepark is uniek. Het aantal faciliteiten is namelijk gigantisch. Het is onmogelijk om je op Center Parcs De Kempervennen een seconde te vervelen. Uiteraard is er ook aan de liefhebbers van squash gedacht. Zij kunnen lekker squashen op de squashbanen.

Center Parcs Kempervennen in Noord-Brabant

Center Parcs De Kempervennen. Foto: centerparcs.nl

Het spelen van squash vereist behendigheid, snelheid en strategie, en het is een intensieve sport die populair is over de hele wereld. Het bovenstaande format voor games en punten is gangbaar, maar er kunnen lokale en competitievarianten zijn met enigszins aangepaste regels. Het is altijd belangrijk om de specifieke regels te raadplegen.

7. Squashen op vakantiepark in Limburg

In de bossen van Midden-Limburg kun je op vakantie op Vakantiepark Domein De Schatberg. Op dit park zijn tal van mogelijkheden zoals squashen op de squashbaan. De omgeving van Vakantiepark Domein De Schatberg is indrukwekkend. Niet in de laatste plaats door de aanwezigheid van Nationaal Park De Groote Peel.

Vakantiepark de Schatberg

Vakantiepark Domein De Schatberg. Foto: landal.nl

Bij squash moet de serveerder de bal diagonaal over de middellijn in de voormuur slaan. De bal moet boven de onderste lijn van het voorste veld en onder de bovenste lijn van het achterste veld passeren. Na de service kan het spel doorgaan met rally’s waarbij de bal vrij over het hele veld kan worden gespeeld.

8. Familiepark met squashbaan in Noord-Limburg

Het noorden van Limburg kenmerkt zich door een mooi landschap. In dit landschap kun je een accommodatie huren op Center Parcs Limburgse Peel. Dit familiepark beschikt over verschillende squashbanen. Zwemmen in Aqua Mundo is ook een aantrekkelijke optie. De zwemparadijzen van Center Parcs zijn beroemd. Geniet er van de waterglijbanen, het golfslagbad en de wildwaterbaan.

Lees ook: 10x vakantiepark met wildwaterbaan!

Vakantiepark Limburgse Peel

Center Parcs Limburgse Peel. Foto: centerparcs.nl

Tijdens een squashwedstrijd kunnen er verschillende beslissingen worden genomen door de scheidsrechter, waaronder ‘let’ (een rally opnieuw spelen), ‘stroke’ (punt voor de tegenstander) en ‘no let’ (punt voor de serverende speler). De beslissingen van de scheidsrechter zijn gebaseerd op de regels en richtlijnen van squash en zijn bedoeld om een eerlijke en veilige wedstrijd te waarborgen.

9. Vakantiepark met squashbaan in Drenthe

Midden in het Drentse landschap kun je squashen op Vakantiepark Aelderholt. Dit vakantiepark beschikt over een squashbaan en tal van andere faciliteiten. De omgeving van het park is aantrekkelijk voor natuurliefhebbers en cultuuromarmers. Verken de Drentse natuur van bossen, heidevelden en zandverstuivingen. Of bezoek een pittoresk dorpje, interessant museum of traditioneel festival.

Katvriendelijk vakantiepark Aelderholt

Vakantiepark Aelderholt. Foto: landal.nl

Squash is een zeer intensieve sport die een hoge mate van snelheid, wendbaarheid, uithoudingsvermogen en kracht vereist. Spelers moeten snel kunnen bewegen en snel reageren op de bewegingen van hun tegenstander. Squash wordt gespeeld op een relatief kleine baan, waardoor spelers snel heen en weer moeten bewegen om de bal te slaan en punten te scoren.

10. Familiepark met squashbaan in Drenthe

In de Drentse stad Emmen bevindt zich Center Parcs Parc Sandur. Op dit familiepark kan er gesquasht worden op verschillende banen. Op dit park is verder zoveel te doen en te beleven. Wat te denken van de kinderboerderij. Hier vinden konijnen, geiten en tal van andere dieren het fijn om geaaid te worden.

Vakantiepark Parc Sandur

Center Parcs Parc Sandur. Foto: landal.nl

Squash is wereldwijd populair en wordt beoefend in veel landen. Er zijn verschillende internationale squashtoernooien, zoals het Brits Open en het Wereldkampioenschap Squash. Squash wordt zelfs een Olympische sport in 2028. Het blijft een populaire sport vanwege zijn uitdagende aard en de intense fysieke en mentale inspanning die het vereist.

Meer vakantieparken bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.