Skip to main content

Zoek je een vakantiepark met tennisbaan? In Nederland zijn verschillende vakantieparken die over een tennisbaan beschikken. Deze tennisbanen kunnen indoor of outdoor zijn. De meeste tennisbanen op vakantieparken hebben als ondergrond gravel, tapijt of hardcourt (cement of beton). Het is leuk om tijdens de vakantie te tennissen met familie of vrienden.

In deze blog ontdek je 10 vakantieparken met een tennisbaan.

1. Vakantiepark met tennisbaan in Zuid-Limburg

Wil je graag tennissen op een vakantiepark in Zuid-Limburg? Kies dan voor Vakantiepark Hoog Vaals. Dit park in de heuvels van Zuid-Limburg beschikt over een outdoor tennisbaan. Voor mensen die van sport en spel houden, is er nog veel meer te doen op Vakantiepark Hoog Vaals. Zo kun je er squashen, golfen en voetballen.

Vakantiepark in Limburg Vaals

Vakantiepark Hoog Vaals. Foto: landal.nl

Het moderne tennis dat we vandaag kennen, is ontstaan in Engeland. De vroege vormen van tennis werden gespeeld in Frankrijk tijdens de 12de eeuw, maar het spel dat destijds bekend stond als ‘jeu de paume’ (spel met de handpalm) werd met de handen gespeeld. Het gebruik van rackets kwam later.

2. Familiepark met tennisbaan op Texel

Op Kustpark Texel kun je een fantastische vakantie hebben. Voor tennisliefhebbers is er een outdoor tennisbaan aanwezig op het familiepark. Heb je meer zin om te lagergamen, minigolfen of poolbiljarten? Dat kan ook op Kustpark Texel. Het Waddeneiland verkennen is ook een aantrekkelijke optie. Huur een fiets en trek eropuit.

Tennisbaan op Kustpark Texel

Tennisbaan op Kustpark Texel. Foto: roompot.nl

De eerste tennisbaan in Nederland werd aangelegd in 1879 op het landgoed ’s-Gravenhof in Eibergen, een plaats in Gelderland. Het was een grasbaan en werd gebruikt door Engelse officieren die in de buurt waren gestationeerd. Tennis was destijds een populaire sport onder de hogere klassen, en het verspreidde zich snel in Europa, ook naar Nederland.

3. Vakantiepark met tennisbaan in Noord-Holland

Midden in het kenmerkende polderlandschap van Noord-Holland ligt Vakantiepark De Rijp. Op dit park kan getennist worden op een tennisbaan. Ga je liever zwemmen? Maak dan gebruik van het gloednieuwe indoorzwembad. Op zomerse dagen kan er worden gezwommen in het buitenbad. Heb je honger gekregen van al dat getennis en gezwem? Ga dan lekker eten in het parkrestaurant.

Vakantiepark de Rijp met tennisbaan

Vakantiepark De Rijp. Foto: europarcs.nl

Het tennisnet was oorspronkelijk veel hoger dan nu. In de 19de eeuw werd het net verlaagd tot de hoogte die we vandaag de dag kennen. De verlaging van de nethoogte in de 19de eeuw was waarschijnlijk een evolutie in de regelgeving om het spel aantrekkelijker en uitdagender te maken.

4. Familiepark met tennisbaan in Drenthe

De natuur en cultuur van Drenthe zijn indrukwekkend. Midden in deze bijzondere provincie ligt Vakantiepark Aelderholt. Een familiepark met enorm veel faciliteiten waaronder een tennisbaan. Ga lekker een balletje slaan en verbrand wat calorieën. Op Vakantiepark Aelderholt kun je ook fietsen, mountainbikes en tandems huren om de omgeving te verkennen.

Tennisbaan op Vakantiepark Aelderholt

Tennisbaan op Vakantiepark Aelderholt. Foto: landal.nl

Tennisballen waren oorspronkelijk wit, maar de kleur werd in 1986 veranderd naar geel om de zichtbaarheid te verbeteren, vooral op televisie. De gedachte hierachter was dat de gele kleur beter contrasteerde met de groene tennisbanen en daardoor gemakkelijker te volgen was voor zowel het publiek ter plaatse als de tv-kijkers.

5. Vakantiepark met tennisbaan in het zuiden van Limburg

Het landschap van het zuiden van Limburg voelt on-Nederlands. Het lijkt alsof je in Frankrijk bent. Temidden van dit betoverende landschap kun je een accommodatie huren op Bungalowpark Schin op Geul. Tennisliefhebbers kunnen er een balletje slaan op de tennisbaan. Na het tennissen kun je hapje en drankje doen in het parkrestaurant.

Autovrij vakantiepark Schin op Geul

Bungalowpark Schin op Geul. Foto: roompot.nl

Wimbledon is het enige Grand Slam-tennistoernooi dat op grasbanen wordt gespeeld. De Australian Open wordt gespeeld op hardcourt, het French Open op gravel, en de US Open op hardcourt. Deze verschillende ondergronden hebben invloed op het spel en stellen spelers in staat om hun vaardigheden aan te passen aan de specifieke kenmerken van elk oppervlak.

6. Vakantiepark met tennisbaan in Gelderland

Vlakbij Nationaal Park De Hoge Veluwe staat Vakantiepark Beekbergen. Op dit park kun je gebruikmaken van veel voorzieningen waarbij tennisliefhebbers niet worden vergeten. Zij kunnen heerlijk tennissen op de tennisbaan. De omgeving van het vakantiepark is een waar eldorado voor natuurliefhebbers. Bezoek Nationaal Park De Hoge Veluwe en spot de wilde dieren van dit natuurpark.

Vakantiepark Beekbergen

Vakantiepark Beekbergen. Foto: europarcs.nl

Serena Williams is één van de meest succesvolle tennissters aller tijden. Ze heeft 23 Grand Slam-titels gewonnen, waarmee ze het record voor de meeste Grand Slam-titels in het Open Tijdperk heeft gevestigd. Het enige record dat ze niet heeft bereikt, is het absolute record van Margaret Court, die in totaal 24 Grand Slam-titels heeft gewonnen.

7. Tennissen op familiepark op Texel

Ga lekker uitwaaien op Texel en sla een balletje op één van de tennisbanen van Vakantiepark Sluftervallei. Dit familiepark ligt midden in de duinen in het uiterste noorden van het Waddeneiland. Texel en fietsen, horen onlosmakelijk bij elkaar. Op Vakantiepark Sluftervallei kun je fietsen huren. Als je een rondje Texel wil fietsen, heb je 53 kilometer voor de boeg.

Lees ook: 10x vakantiehuisje in de duinen!

Vakantiepark Sluftervallei

Vakantiepark Sluftervallei. Foto: landal.nl

Het snelste geserveerde tennisbal ooit werd geslagen door de Australische tennisser Samuel Groth. Dit gebeurde tijdens het ATP-toernooi van Busan in 2012. Zijn indrukwekkende service bereikte een snelheid van 263 km/u (163,4 mph). Dit record werd officieel erkend door het Guinness World Records en staat nog steeds als het snelste ooit gemeten in het professionele tennis.

8. Familiepark met tennisbaan op Veluwe

De Veluwse Hoevegaerde is een familiepark met rietgedekte hoeves. Het is ook een park waar je kunt tennissen op de tennisbaan. Zoals de naam al doet vermoeden ligt het vakantiepark op de Veluwe. De Veluwe is overweldigend. Er zijn verschillende manieren om dit natuurgebied te verkennen. De Veluwe heeft een uitstekend netwerk van wandel- en fietspaden.

Vakantiepark Hoevegaerde

De Veluwse Hoevegaerde. Foto: roompot.nl

Andre Agassi is een voormalig professioneel tennisser uit de Verenigde Staten, geboren op 29 april 1970 in Las Vegas, Nevada. Hij wordt beschouwd als één van de meest getalenteerde en opvallende spelers in de geschiedenis van het tennis. Agassi behaalde zijn grootste successen in de jaren negentig van de vorige eeuw.

9. Vakantiepark met tennisbaan in Achterhoek

Vakantiepark De Achterhoek in het plaatsje Lochem beschikt over uitstekende faciliteiten waaronder een tennisbaan. Op het park is ook een dierenweide aanwezig waar je naar verschillende diersoorten kunt kijken. Ga je liever vissen? Gooi dan je hengeltje uit op de vissteiger van Vakantiepark De Achterhoek. Van al die inspanningen kun je trek krijgen. Op het parkrestaurant kun je uitstekend eten.

Tennisbaan op Vakantiepark de Achterhoek

Tennisbaan op Vakantiepark De Achterhoek. Foto: europarcs.nl

Tennis is een intervalsport waarbij spelers korte, intense periodes van activiteit ervaren, gevolgd door rustmomenten zoals tussen punten en games. Deze afwisseling van inspanning en rust draagt bij aan de ontwikkeling van het uithoudingsvermogen op een specifieke manier. Tijdens de actieve momenten van het spel worden verschillende fysieke vaardigheden getraind.

10. Familiepark met tennisbaan aan kust

Tennissen, golfen, zwemmen, bowlen, vissen en nog heel veel andere activiteiten zijn mogelijk op Beach Resort Ooghduyne. Dit familiepark ligt in de duinen van het Noord-Hollandse kustplaatsje Julianadorp aan Zee. Het Noordzeestrand is niet ver weg. Na een wandeling van vijfhonderd meter sta je oog in oog van de golven.

Vakantiepark in Noord-Holland

Beach Resort Ooghduyne. Foto: landal.nl

Tennis is een sport die vaak op televisie wordt uitgezonden. Het is wereldwijd een populaire sport, en veel grote tenniswedstrijden en toernooien worden live uitgezonden, waaronder de Grand Slam-toernooien zoals Wimbledon, de US Open, de Australian Open en de French Open. Deze evenementen trekken vaak een groot kijkerspubliek, zowel lokaal als internationaal.

Meer vakantieparken met sportmogelijkheden bekijken?

Lees dan ook:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.