Skip to main content

Op de Utrechtse Heuvelrug bevinden zich verschillende vakantieparken. Deze vakantieparken liggen midden in de natuur. Een natuur die bestaat uit bossen, heidevelden en zandverstuivingen. De vakantieparken van de Utrechtse Heuvelrug vormen een uitstekende uitvalsbasis om te gaan wandelen, fietsen of paardrijden in een natuurrijke omgeving. Voor mensen die van rust, ruimte en natuur houden, is de Utrechtse Heuvelrug ideaal.

Wij hebben 10 vakantieparken op de Utrechtse Heuvelrug geselecteerd!

1. Vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug

Aan de noordkant van de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich Vakantiepark Amerongse Berg. Dit kleinschalige familiepark is een eldorado voor kinderen en natuurliefhebbers. De kids vermaken zich in het zwembad of in de indoorspeelplaats. Natuurliefhebbers trekken hun wandelschoenen aan of klimmen op een fiets om de bosrijke omgeving te gaan verkennen.

Vakantiepark Utrechtse Heuvelrug Amerongse Berg

Vakantiepark Amerongse Berg. Foto: landal.nl

De Utrechtse Heuvelrug is een bijzonder geologisch fenomeen dat is ontstaan tijdens de voorlaatste ijstijd, ongeveer 150.000 jaar geleden. Het gebied dankt zijn naam aan de heuvels en de langgerekte vorm die ze vormen. Het strekt zich uit over een afstand van ongeveer 50 kilometer van het Gooimeer in het noorden tot de Nederrijn in het zuiden.

2. Familiepark op de Utrechtse Heuvelrug

Diep verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug ligt EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug. Dit familiepark bevindt zich daarnaast op steenworp afstand van het Henschotermeer. Het Henschotermeer is een recreatieplas waar je fijn kunt zonnen en lekker kunt zwemmen. EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug is een ruim opgezet park met veel faciliteiten.

Vakantiepark de Utrechtse Heuvelrug

Vakantiehuis op EuroParcs De Utrechtse Heuvelrug. Foto: europarcs.nl

Met een oppervlakte van meer dan 20.000 hectare is de Utrechtse Heuvelrug een uitgestrekt gebied met een gevarieerd landschap. Het omvat bossen, heidevelden, zandverstuivingen, weilanden, beekdalen en landgoederen. Dit gevarieerde terrein biedt een thuis aan diverse flora en fauna. Het gebied is van groot ecologisch belang vanwege de verschillende habitats die het herbergt.

3. Utrechtse Heuvelrug: vakantiepark en camping!

Precies in het midden van de Utrechtse Heuvelrug kun je vakantievieren op Vakantiepark het Grote Bos. Op dit familiepark kun je kamperen of een accommodatie huren. Kinderen hoeven zich hier geen minuut te vervelen. Zij kunnen gaan zwemmen in het grote zwembad of met hoge snelheid van waterglijbanen glijden.

Lees ook: 10x vakantiepark met wildwaterbaan!

Vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug het Grote Bos

Vakantiehuis op Vakantiepark het Grote Bos. Foto: rcn.nl

Tijdens de voorlaatste ijstijd, het Saalien, ongeveer 150.000 jaar geleden, bedekte een dik pakket landijs grote delen van Noord-Europa, waaronder het gebied dat nu bekend staat als de Utrechtse Heuvelrug. Het landijs duwde enorme hoeveelheden zand, grind en stenen voor zich uit terwijl het voortbewoog. De druk van het landijs zorgde ervoor dat dit materiaal zich ophoopte en samengeperst werd.

4. Autoluw vakantiepark op de Utrechtse Heuvelrug

In het zuidwesten van de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. Op dit autoluwe park kun je kamperen of een vakantiehuisje huren. Het bijzondere park beschikt over uitgebreide faciliteiten. Zo kun je er lekker eten in de bistro. Sportievelingen vermaken zich op de tennisbaan of op het volleybalveld.

Vakantiehuis op Molecaten Park Landgoed Ginkelduin

Vakantiehuis op Molecaten Park Landgoed Ginkelduin. Foto: molecaten.nl

Het gebied van de Utrechtse Heuvelrug staat bekend om zijn diverse en afwisselende landschap. De Utrechtse Heuvelrug is bedekt met uitgestrekte bossen die een belangrijk kenmerk vormen van het gebied. Je vindt er voornamelijk naaldbomen, zoals grove den en douglasspar, maar ook loofbomen, waaronder eiken, beuken en berken. Deze bossen bieden een thuis aan diverse planten- en diersoorten.

5. Vakantiepark in de bossen van Zeist

In de bossen van Zeist op de Utrechtse Heuvelrug bevindt zich Vakantiepark de Krakeling. Dit vakantiepark vormt een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Natuurliefhebbers hebben de keuze uit oneindig veel wandel- en fietsroutes. Lekker eten en winkelen kan in Zeist. Steden als Utrecht en Amersfoort liggen ook niet ver weg: leuk om te bezoeken.

Vakantiepark de Krakeling op de Utrechtse Heuvelrug

Vakantiehuis op Vakantiepark de Krakeling. Foto: bungalowspecials.nl

De Utrechtse Heuvelrug biedt talloze wandel- en fietsroutes die het mogelijk maken om van de prachtige natuur en het gevarieerde landschap te genieten. De NS-wandelingen zijn wandelroutes die beginnen en eindigen bij treinstations. Op de Utrechtse Heuvelrug zijn er meerdere NS-wandelingen beschikbaar, zoals de NS-wandeling Utrechtse Heuvelrug (18 km) en de NS-wandeling Landgoed Den Treek-Henschoten (16 km).

6. Gezellig familiepark op de Utrechtse Heuvelrug

Ben je op zoek naar een familiepark in een natuurrijke omgeving? Dan is Vakantiepark De Ossenberg op de Utrechtse Heuvelrug precies wat je zoekt! Ook voor kinderen is Vakantiepark De Ossenberg een droombestemming. Lekker spetteren in het zwembad of spelen in één van de speeltuinen. Uiteraard krijg je daar honger van. Deze kan gestild worden in het voortreffelijke parkrestaurant.

Bungalow op Vakantiepark de Ossenberg

Bungalow op Vakantiepark de Ossenberg. Foto: succesholidayparcs.nl

De Utrechtse Heuvelrug is een belangrijk leefgebied voor diverse planten- en diersoorten. Zo herbergt het gebied een populatie edelherten. Deze majestueuze dieren zijn te vinden in de bossen en open gebieden van de Utrechtse Heuvelrug. Ze kunnen soms worden waargenomen tijdens vroege ochtend- of avondwandelingen. De Utrechtse Heuvelrug biedt ook een geschikte leefomgeving voor dassen.

7. Vakantiepark midden op de Utrechtse Heuvelrug

Aan de voet van de Amerongse Berg kun je kamperen of een accommodatie huren in Vakantiepark De Tabaksschuur. De omgeving van het park is betoverend. Met een hoogte van 69,2 meter is de Amerongse Berg de hoogste berg van de Utrechtse Heuvelrug én van de provincie Utrecht. De hoogste berg van Nederland is overigens de 322,4 meter hoge Vaalserberg.

Vakantiepark Utrechtse Heuvelrug de Tabakschuur

Vakantiepark De Tabaksschuur. Foto: bungalowspecials.nl

Midden in de Utrechtse Heuvelrug ligt het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug. Het park werd opgericht in 2003 en heeft als doel de unieke natuur en cultuurhistorie van het gebied te beschermen en te behouden. Het Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug beslaat een groot deel van het stuwwalgebied en heeft als belangrijkste doel de bescherming van de natuurlijke rijkdommen van het gebied.

8. Familiepark aan westkant Utrechtse Heuvelrug

Vakantiepark De Thijmse Berg bevindt zich iets ten noorden van het plaatsje Rhenen. Het parkt ligt midden in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug. Op het park zal de hele familie zich opperbest vermaken: er is genoeg te doen. Maar het allerleukste is uiteraard het verkennen van de Utrechtse Heuvelrug.

Vakantiepark de Thijmse Berg

Vakantiepark De Thijmse Berg. Foto: bungalowspecials.nl

De Utrechtse Heuvelrug herbergt een aantal prachtige kastelen en landgoederen die een belangrijk onderdeel zijn van de cultuurhistorie van het gebied. Kasteel Amerongen is een imposant kasteel gelegen in Amerongen. Het kasteel heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw. Het is vooral bekend om zijn prachtige architectuur, tuinen en historische interieurs.

9. Kleinschalig vakantiepark Utrechtse Heuvelrug

Op een kleinschalig vakantiepark in Lage Vuursche op de Utrechtse Heuvelrug kun je verblijven in deze prachtige bungalow. Het goedonderhouden vakantieverblijf is van alle gemakken voorzien. Mountainbikers kunnen het niet beter treffen: in de directe omgeving van de bungalow bevinden zich verschillende uitdagende mountainbikeroutes. Wandelen is uiteraard ook een uitstekende optie!

Natuurhuisje Utrechtse Heuvelrug

Bungalow op de Utrechtse Heuvelrug. Foto: natuurhuisje.nl

Veel natuurliefhebbers, wandelaars, fietsers en paardrijders vinden de Utrechtse Heuvelrug aantrekkelijk. Het gebied biedt een prachtig landschap en een diversiteit aan natuurlijke schoonheid, waardoor het een ideale bestemming is voor buitenactiviteiten en ontspanning. Het gebied is ideaal voor paardrijden, met vele ruiterpaden die door de natuurlijke omgeving slingeren. Paardrijders kunnen genieten van ontspannen ritten door bossen en open velden.

10. Duurzaam vakantiepark Utrechtse Heuvelrug

Op één van de meest duurzame vakantieparken van Nederland kun je verblijven in prachtige design-villa’s. De vakantieverblijven zijn allemaal gemaakt van duurzame materialen. Het zwembadwater wordt duurzaam verwarmd met een warmtepomp. Het  park ligt in Rhenen op de Utrechtse Heuvelrug. Het is de moeite om Ouwehands Dierenpark in Rhenen te bezoeken.

Duurzaam vakantiepark Utrechtse Heuvelrug

Design-villa’s op duurzaam vakantiepark in Rhenen. Foto: vipio.com

De Utrechtse Heuvelrug heeft een geschiedenis die teruggaat tot de prehistorie en heeft een belangrijke rol gespeeld in verschillende historische gebeurtenissen. Tijdens de Tweede Wereldoorlog speelde de Utrechtse Heuvelrug een belangrijke rol. Het gebied lag strategisch tussen de bezette gebieden in Nederland en de bevrijde gebieden in het westen. Verschillende plaatsen op de Heuvelrug werden getroffen door oorlogshandelingen en bombardementen.

Meer vakantieparken in Nederland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.