Skip to main content

De vakantieparken die zich aan de kust van Frankrijk bevinden, zijn fantastisch om vakantie op te vieren. Frankrijk grenst aan de Noordzee (Atlantische Oceaan), de Golf van Biskaje (Atlantische Oceaan) en aan de Middellandse Zee. Overal langs deze kusten bevinden zich prachtige vakantieparken waar je fraaie vakantie-accommodaties (vakantiehuisjes, vakantie-appartementen, cottages, stacaravans, et cetera) kunt huren. Wij hebben de 5 mooiste vakantieparken van Frankrijk die aan de kust liggen op een rijtje gezet.

Liever op vakantie in eigen land? Lees dan onze blog over de beste vakantieparken aan de Nederlandse kust.

1. Vakantiepark aan de Normandische kust van Frankrijk

Vakantiepark Côte de Nacre bevindt zich in de kustplaats Saint-Aubin-sur-Mer aan de kust van Normandië in Frankrijk. De Normandische kust is in velerlei opzichten een interessante kust met prachtige stranden en pittoreske dorpjes. Het is een kust met hoge kliffen en panoramische vergezichten. Op dit familiepark bestaan de accommodaties uit fraaie cottages.

Vakantiepark aan de Normandische kust

Vakantiepark Côte de Nacre

Leuk feitje! Nederland telt ruim 700 kastelen. Dit aantal verbleekt bij de 45.000 kastelen die Frankrijk rijk is. Neerlands grootste kasteel staat in de provincie Utrecht en luistert naar de naam Kasteel de Haar. In vergelijking met Château de Versailles, het grootste Franse kasteel, is Kasteel de Haar maar een kippenschuurtje. Zo telt het ‘Kasteel van Versailles’ meer dan 900 kamers!

2. Vakantiepark aan de Middellandse Zeekust van Frankrijk

Vakantiepark Domaine de la Dragnonnière ligt in het kustplaatsje Vias aan Middellandse Zee in Frankrijk. Vias ligt in de regio Occitanie. De Zuid-Franse kust is van een hypnotiserende schoonheid met witte stranden en kraakhelder zeewater. Op dit vakantiepark zijn mooie cottages te huur.

Vakantiepark aan de Middellandse Zeekust

Vakantiepark Domaine de la Dragnonnière

Interessant weetje! Met zijn 4.807 meter is de Mont Blanc de hoogste berg van Frankrijk én van Europa. Dat bergen veel hoger kunnen zijn dan deze Franse Alpenreus, bewijzen ze wel in het Himalayagebergte. Maar liefst 10 bergtoppen knallen daar door de magische 8.000 meter grens heen, met als onbetwiste winnaar de wereldberoemde Mount Everest: hét dak van de wereld bevindt zich letterlijk én figuurlijk op een eenzame hoogte van 8.848 meter!

3. Vakantiepark aan de Côte d’Azur van Frankrijk

Vakantiepark La Baume bevindt zich in de kustplaats Fréjus aan Côte d’Azur van Frankrijk. Niet alleen op tropische eilanden groeien palmbomen, dat is ook het geval aan de Côte d’Azur. De Côte d’Azu is naar alle waarschijnlijkheid het beroemdste kustgebied ter wereld. Fantastisch om daar vakantie te vieren. Op dit vakantiepark zijn mooie stacaravans te huur.

Vakantiepark aan kust van Frankrijk

Vakantiepark La Baume

Leuk feitje! Voor een paar euro per fles kun je bij de Aldi en Lidl goedkope Franse (koppijn)wijntjes scoren. Of ze lekker zijn, is nog maar de vraag. Als je bij Chateau Lafite Rothschild in het Franse dorpje Pauillac een paar flesjes rode wijn in je boodschappenmandje kiepert, heb je gegarandeerd lekkere wijn te pakken en géén koppijn na consumptie. Maar je bent óók gegarandeerd héél véél geld kwijt. De alcoholische druivensapjes uit deze streek zijn namelijk de duurste ter wereld: oplopend tot tienduizenden euro’s per fles!

4. Vakantiepark aan de kust van de Golf van Biskaje van Frankrijk

Vakantiepark Sanguinet Plage ligt in het kustplaatsje Sanguinet aan de Golf van Biskaje van Frankrijk. Dit deel van Frankrijk wordt gekenschetst door prachtige stranden, eeuwenoude vissersplaatsjes en indrukwekkende kastelen. Op dit park zijn mooie cottages te boeken/huren.

Vakantiepark aan de kust van de Golf van Biskaje

Vakantiepark Sanguinet Plage

Interessant weetje! Dat Frankrijk een belangrijke vakantiebestemming is, bewijzen de toeristenaantallen wel. Het land wordt jaarlijks door bijna 100 miljoen buitenlandse toeristen bezocht. Daarmee is Frankrijk de grootste toeristenmagneet ter wereld. Ieder jaar vieren ook meer dan 5 miljoen Nederlanders hun vakantie in het land van de voormalige Zonnekoning Lodewijk XIV!

5. Vakantiepark aan de Middellandse Zeekust van Frankrijk

Vakantiepark Les Vagues bevindt zich in de kustplaats Vendres-Plage aan Middellandse Zee in Frankrijk. Vendres-Plage ligt in de regio Occitanie; een schitterend gebied met fraaie natuur & cultuur. Op dit vakantiepark kun je overnachten in prachtige cottages.

Vakantiepark aan middellandse zeekust

Leuk feitje! Hét symbool van Parijs is ontegenzeggelijk de Eiffeltoren. Nadat dit 317 meter hoge architectonische hoogstandje in 1889 werd gebouwd, was het direct het hoogste bouwsel van de wereld. Tegenwoordig lachen hoogbouwarchitecten om dit soort hoogtes. Zo is in het schathemeltje rijke oliestaatje Dubai in 2010 een wolkenkrabber uit de woestijngrond gestampt die bijna drie keer hoger is. Met zijn 830 meter is de Burj Khalifa zelfs het hoogste gebouw ter wereld!

Deze blog vind je misschien ook interessant: 10x vakantiehuisje met privézwembad in Frankrijk

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.