Skip to main content

Mensen willen steeds vaker een duurzame vakantie boeken. Zo zoeken zij onder andere naar vakantieparken die zonne-energie zelf opwekken om daarmee in hun eigen energiebehoefte te kunnen voorzien. In Nederland zijn verschillende grote recreatiebedrijven (Landal GreenParks, Roompot, Ardoer, Molecaten, et cetera) actief. Deze recreatiebedrijven zijn hun parken steeds meer aan het verduurzamen/vergroenen. Hieronder vind je het lijstje van de top 8 vakantieparken die zelf zonne-energie opwekken!

8. Landal De Vlegge

Landal De Vlegge heeft de beschikking over 16 zonnepanelen. De zonnepanelen bevinden zich op de daken van de accommodaties en op de daken van de andere gebouwen op het park. Landal De Vlegge bevindt zich in het dorp Sibculo in de provincie Overijssel.

7. Landal Strand Resort Ouddorp Duin

Landal Strand Resort Ouddorp Duin heeft de beschikking over 96 zonnepanelen. De zonnepanelen bevinden zich op de daken van de vakantiehuisjes en op de daken van de overige gebouwen op het park. Landal Strand Resort Ouddorp Duin bevindt zich in het dorp Ouddorp in de provincie Zeeland.

6. Landal Aelderholst

Landal Aelderholst telt 140 zonnepanelen. De zonnepanelen bevinden zich op de daken van de accommodaties en op de daken van de andere gebouwen op het park. Landal Aelderholst bevindt zich in het dorp Aalten in de provincie Gelderland.

5. Landal De Reeuwijkse Plassen

Landal De Reeuwijkse Plassen heeft de beschikking over 300 zonnepanelen. De zonnepanelen bevinden zich op de daken van de vakantiehuisjes en op de daken van de overige gebouwen op het park. Landal De Reeuwijkse Plassen bevindt zich in het dorp Reeuwijk in de provincie Zuid-Holland.

4. Landal Mooi Zutendaal

Landal Mooi Zutendaal telt 316 zonnepanelen. De zonnepanelen bevinden zich op de daken van de accommodaties en op de daken van de andere gebouwen op het park. Landal Mooi Zutendaal bevindt zich in het dorp Zutendaal in de Belgische provincie Limburg.

3. Landal Beach Resort Ooghduyne

Landal Beach Resort Ooghduyne heeft de beschikking over 330 zonnepanelen. De zonnepanelen bevinden zich op de daken van de vakantiehuisjes en op de daken van de overige gebouwen op het park. Landal Beach Resort Ooghduyne bevindt zich in het kustplaatsje Julianadorp aan Zee in de provincie Noord-Holland.

2. Landal Vitamaris

Landal Vitamaris telt 328 zonnepanelen. De zonnepanelen bevinden zich op de daken van de accommodaties en op de daken van de andere gebouwen op het park. Landal Vitamaris bevindt zich op het Nederlandse Waddeneiland Schiermonnikoog. Schiermonnikoog is het kleinste Nederlandse Waddeneiland en is enorm populair onder natuurliefhebbers.

1. Landal Beachpark Texel

Landal Beachpark Texel heeft de beschikking over maar liefst 825 zonnepanelen. De zonnepanelen bevinden zich op de daken van de vakantiehuisjes en op de daken van de overige gebouwen op het park. Landal Beachpark Texel bevindt zich op het Nederlandse Waddeneiland Texel. Texel is het grootste Nederlandse Waddeneiland en is erg veelzijdig!

Lees ook:De duurzaamste vakantieparken van Nederland!

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.