Skip to main content

Sommige mensen vinden het prettig om vakantie te vieren op een vakantiepark dat zich in de buurt van een grote stad bevindt. De stad kan om velerlei redenen een grote aantrekkingskracht uitoefenen op vakantievierende mensen. Zo zijn er fraaie bezienswaardigheden te aanschouwen, zijn er interessante musea te bezoeken, kun je er fijn uitgaan en kun je er lekker uiteten. Het leeuwendeel van de Nederlandse vakantieparken bevindt zich ver van stedelijke gebieden, maar er zijn ook een flink aantal uitzonderingen. Deze parken liggen op steenworp afstand van steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht. In Nederland zijn verschillende grote recreatiebedrijven (Roompot, Landal, Molecaten, et cetera) die vakantieparken beheren en uitbaten die in óf vlak in de buurt van de grote Nederlandse steden liggen.

Amsterdam

Amsterdam telt 86 musea. De top 3-lijst van de meest bezochte Amsterdamse musea luidt: het Rijksmuseum Amsterdam, Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis. Het Rijksmuseum Amsterdam is niet alleen het best bezochte museum van Amsterdam, maar van heel Nederland. Jaarlijks passeren miljoenen mensen de toegangspoortjes van dit iconische museum.

Voor culinairen is Amsterdam ook een waar paradijs! Zo telt het de grootste dichtheid van Michelinster restaurants; zowel 1 ster, 2 sterren als 3 sterren. Daarnaast zijn vrijwel alle keukens vertegenwoordigd in Amsterdam; van de Amerikaanse fastfoodketens (McDonald’s, Burger King, KFC, et cetera) tot kleine Aziatische restaurants. De uitgaansmogelijkheden in Amsterdam zijn gigantisch. Uiteraard is het leuk om een bezoekje te brengen aan Artis. In deze dierentuin, die zich in hartje van de stad bevindt, zijn tal van bijzondere diersoorten te bewonderen; aantrekkelijk voor jong en oud!

Rotterdam

Rotterdam telt 36 musea. De top 3-lijst van de best bezochte Rotterdamse musea luidt: het Museum Boijmans van Beuningen, Maritiem Museum Rotterdam en het Wereldmuseum Rotterdam. Eén van de leukste dingen voor toeristen om te bezoeken in de Havenstad is de Markthal. De Markthal is een overdekte markt met 4.600 m2 aan winkelruimte en 1.600 m2 aan horeca. Als je in de Markthal bent, waan je jezelf in een goot kunstwerk. Een kunstwerk met een grootte van twee voetbalvelden: 11.000 m2 dus! De Markthal van Rotterdam wordt ook wel de ‘Sixtijnse Kapel van Rotterdam’ genoemd.

Den Haag

Den Haag telt 38 musea. De top 3-lijst van de meest bezochte Haagse musea luidt: het Kunstmuseum Den Haag, Mauritshuis en het Escher in Het Paleis. Voor toeristen is het leuk om in Den Haag een wandeling over het Binnenhof, het politieke centrum van Nederland, te maken. Shoppers kunnen hun hart ophalen in de Hofstad in de Passage! De Passage is een overdekt winkelcentrum en tevens het oudste winkelcentrum van het land. De Passage opende in 1885 diens duren en telt meer dan vijftig winkels! Een van de grootste toeristenmagneten van Den Haag is uiteraard Madurodam. Madurodam is het bekendste Nederlandse miniatuurpark en bevat gebouwen uit heel Nederland op schaal 1:25.

Utrecht

Utrecht telt 16 musea. De top 3-lijst van de best bezochte Utrechtse musea luidt: Het Spoorwegmuseum, Centraal Museum en het Museum Catharijneconvent. Utrecht is gezegend met heel veel water. De Oude Gracht, Nieuwe Gracht en de Stadsbuitengracht zijn de belangrijkste waterpartijen van de Domstad. De Oude Gracht is de beroemdste gracht van Utrecht en heeft een lengte van 2,0 kilometer. De Nieuwe Gracht is met zijn 0,7 kilometer een stukje korter, maar niet minder fraai! De Stadsbuitengracht is 6,0 kilometer lang. De Stadsbuitengracht omsluit de oude binnenstad. Het is zeer de moeite waard om met een rondvaartboot de grachten van Utrecht te bevaren!

 

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.