Skip to main content

Verspreid door Limburg bevinden zich prachtige vakantieparken. Sommige Limburgse vakantieparken zijn geschikt voor mensen met kinderen. Deze familieparken beschikken over aantrekkelijke faciliteiten voor de kids. Voor mensen die rust en privacy zoeken, zijn er in Limburg kleinschalige vakantieparken. In het zuiden van Limburg liggen de vakantieparken in een heuvelachtig landschap.

In deze blog ontdek je 10 vakantieparken in Limburg.

1. Bungalowpark in het zuiden van Limburg

In het glooiende heuvellandschap van het zuiden van Limburg kun je een accommodatie boeken op Bungalowpark Schin op Geul. Op dit park is veel te doen voor jong en oud. Het bungalowpark verlaten om de omgeving te verkennen, is ook een uitstekende optie. Zo liggen er honderden kilometers aan off-road mountainbiketrails in de buurt.

Autovrij vakantiepark Schin op Geul

Bungalowpark Schin op Geul. Foto: roompot.nl

Limburgs is een uniek dialect dat gesproken wordt in de provincie Limburg in Nederland, evenals in delen van België en Duitsland. Het Limburgs is een zogenaamd Nedersaksisch dialect en vertoont sterke verschillen met het standaard Nederlands. De variaties binnen het Limburgs zijn het gevolg van historische en geografische factoren.

2. Waterpark in Noord-Limburg

Ben je op zoek naar een waterpark in Noord-Limburg? Dan is Marina Resort Well een uitstekende keuze. De luxe vakantiehuizen van dit park liggen aan het water. Mensen die van watersporten houden komen hier helemaal aan hun trekken. Op slechts een paar honderd meter afstand slingert de Maas door het landschap.

Landal Marina Resort Well

Marina Resort Well. Foto: landal.nl

Limburg is bekend om zijn heuvelachtige landschap, wat een opvallend kenmerk is in het overwegend vlakke Nederland. De Vaalserberg is het hoogste punt van Nederland en bevindt zich in Zuid-Limburg. Het is een drielandenpunt waar de grenzen van Nederland, België en Duitsland samenkomen. Deze regio trekt veel toeristen vanwege het schilderachtige landschap, pittoreske dorpjes en de gevarieerde natuur.

3. Familiepark op smalste stukje van Limburg

Op het smalste stukje van Limburg (en van Nederland) kun je vakantievieren op Vakantiepark Limburg. Binnen tien minuten ben je in Duitsland of België. Vakantiepark Limburg is een echt familiepark met tal van mogelijkheden voor alle leden van het gezin. Maar vergeet vooral de mooie omgeving niet te verkennen.

Vakantiepark Limburg

Vakantiepark Limburg. Foto: europarcs.nl

Limburg staat bekend om zijn bourgondische levensstijl. De Limburgse gastvrijheid en de liefde voor lekker eten en drinken dragen bij aan de charme van de regio. Of je nu geniet van een stuk Limburgse vlaai in een gezellig café of een traditioneel gerecht probeert in een lokaal restaurant, de bourgondische levensstijl is een integraal onderdeel van de Limburgse cultuur.

4. Waterpark in het noorden van Limburg

De Mookerplas is een recreatiegebied in het noorden van Limburg. Het is ook de plek je een unieke woonboot kunt boeken op Park Marina Mookerplas. Het is een fantastische ervaring om vakantie te vieren op zo’n woonboot in zo’n adembenemende omgeving. Je wordt wakker en kijkt over de Mookerplas heen.

Park Marina Mookerplas in Limburg

Park Marina Mookerplas. Foto: roompot.nl

Carnaval is een belangrijk cultureel evenement in Limburg. Het wordt uitbundig gevierd in verschillende steden en dorpen, waarbij mensen zich verkleden in kleurrijke kostuums, maskers en accessoires. De festiviteiten worden gekenmerkt door optochten, muziek, dans en veel plezier. Maastricht, als de bekendste stad van Limburg, staat bekend om zijn uitgebreide carnavalsvieringen.

5. Kleinschalig vakantiepark in Zuid-Limburg

Wil je helemaal tot rust komen in een waanzinnige omgeving? Boek dan een bungalow op Vakantiepark Reevallis. Dit kleinschalige vakantiepark ligt in het groene heuvellandschap van Zuid-Limburg. Niet alleen de omgeving van Vakantiepark Reevallis is groen, dat geldt ook voor het rustige park zelf: overal planten en bomen.

Lees ook: 10x kleinschalig vakantiepark in Nederland!

Vakantiepark Reevallis in Limburg

Vakantiepark Reevallis in Limburg. Foto: landal.nl

Maastricht is de hoofdstad van Limburg. De stad heeft een lange geschiedenis die teruggaat tot de Romeinse tijd, en het is één van de oudste steden in Nederland. Maastricht ligt aan de Maas en heeft een unieke mix van culturele invloeden door de eeuwen heen. Het Vrijthof-plein is een centraal gelegen plein in Maastricht.

6. Familiepark in Noord-Limburg

Het is fantastisch als een vakantiepark over veel faciliteiten voor kinderen beschikt. Dat geldt zeker voor Vakantiepark Maasduinen in Noord-Limburg. De kans op verveling op dit familiepark is vrijwel uitgesloten. Zo kan er zomers lekker worden gezwommen in een buitenmeertje. Zijn de weergoden minder gunstig gezind? Dan lonkt het binnenzwembad.

Diervriendelijk vakantiepark Maasduinen

Vakantiepark Maasduinen in Limburg. Foto: europarcs.nl

Limburg staat bekend om zijn rijke historie en vele kastelen en landhuizen. Kasteel Hoensbroek is één van de bekendste en grootste kastelen in Nederland. Het dateert uit de middeleeuwen en heeft door de eeuwen heen verschillende renovaties en uitbreidingen ondergaan. Kasteel Ter Borch is wellicht minder bekend, maar het is interessant dat het ook open is voor het publiek.

7. Luxe vakantiepark in Limburg

Op het grensgebied van Nederland en België kun je op vakantie op Maasresidence Thorn. De accommodaties van dit Limburgse park hebben een bijzonder en stijlvol design. Maasresidence Thorn bevindt zich in het waterrijke gebied van de Maas en zijn uitlopers. Watersportliefhebbers kunnen het niet beter treffen. Huur er een luxe vakantiehuisje en geniet.

Luxe vakantiepark in Limburg

Vakantiepark Roompot Maasresidence Thorn. Foto: roompot.nl

Limburg, met name de regio rond Valkenburg, staat bekend om zijn mergelgrotten. Deze ondergrondse grotten zijn gevormd door de winning van mergel, een kalkgesteente dat veel voorkomt in de regio. De grotten hebben een lange geschiedenis en zijn op verschillende manieren gebruikt door de eeuwen heen. Je kunt ze ook bezoeken.

8. Vakantiepark in Midden-Limburg

Midden in een bos in Midden-Limburg is Landgoed Aerwinkel gelegen. Natuurliefhebbers en rustzoekers hebben op dit vakantiepark de tijd van hun leven. Maar ook kinderen worden op Landgoed Aerwinkel niet over het hoofd gezien. Zij kunnen spelen in de speeltuin of hoge sprongen maken op de airtrampoline.

Vakantiepark Aerwinkel in Limburg

Landgoed Aerwinkel. Foto: landal.nl

De Amstel Gold Race is een bekende wielerklassieker die jaarlijks in Limburg wordt gehouden. Het is een van de vijf zogenaamde ‘Monumenten’ in de wielersport, wat betekent dat het één van de oudste en meest prestigieuze eendaagse wielerwedstrijden is. Het parcours van de Amstel Gold Race is opvallend vanwege de vele heuvels en beklimmingen in het Limburgse landschap.

9. Vakantiepark nabij Maastricht

Op steenworp afstand van Maastricht bevindt zich één van de mooiste vakantieparken  van Limburg: Vakantiepark Poort van Maastricht. De accommodaties van dit gloednieuwe vakantiepark zijn een lust voor het oog. Daarnaast beschikt het park over verschillende aantrekkelijke faciliteiten zoals sportvelden, een restaurant en fietsverhuur. Uiteraard mag een bezoekje aan Maastricht niet ontbreken.

Vakantiepark Poort van Maastricht

Vakantiepark Poort van Maastricht. Foto: europarcs.nl

Thermae 2000 is een bekend kuuroord en wellnesscentrum gelegen in het Limburgse Valkenburg aan de Geul. Het centrum maakt gebruik van het thermale water dat afkomstig is uit lokale bronnen. Het water bevat natuurlijke mineralen die vaak worden geassocieerd met gezondheids- en wellnessvoordelen. Thermae 2000 biedt verschillende faciliteiten voor ontspanning en welzijn.

10. Familiepark in het noorden van Limburg

Oneindig veel faciliteiten. Die kwalificatie is van toepassing op Resort Arcen. Op dit familiepark in het noorden van Limburg is heel veel te doen en te beleven. Mocht er dan nog tijd over zijn, verken dan de omgeving van het park. Dit deel van Limburg is namelijk adembenemend.

Vakantiepark Resort Arcen

Resort Arcen. Foto: roompot.nl

De hoogste berg in Limburg is de ‘Vaalserberg’. De Vaalserberg is 322,7 meter hoog en bevindt zich in de gemeente Vaals, nabij het drielandenpunt waar Nederland, België en Duitsland samenkomen. Hoewel het niet erg hoog is in vergelijking met bergen in andere delen van de wereld, is het de hoogste natuurlijke heuvel in Nederland.

Meer vakantieparken in Nederland bekijken?

Lees dan ook deze blogs:

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Geen blogs missen?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Vergeet niet je aanmelding te bevestigen via de mail in je inbox of spambox.

We sturen je geen spam! Lees ook ons privacybeleid.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.